Turkije Lycian Way individueel

Een week wandelen langs de Lycian Way, de eerste lange afstandswandeling van Turkije aan de zuidkust, gemarkeerd door Kate Clow. Deze reis omvat het Phaselis - Kaap Gelidonia, deel van de route. 

  • prachtige wandelingen langs de kust en eenzame stranden
  • Gelidonya vuurtoren
  • Ulupinar / Cirali en de vlammen van de Chimaera
  • overnachtingen in hotels en pensions

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Turkije Lycian Way individueel

Dagen 8
Lopen 5
Zwaarte 3
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 645
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg de reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. Het kan noodzakelijk zijn om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 Amsterdam - Antalya

Je vliegt van Amsterdam naar Antalya, waar je van het vliegveld opgehaald wordt en je in 20 minuten naar het hotel in het oude stadcentrum, bekend als Kaleici, rijdt. Antalya werd een deel van het Romeinse rijk in 133 voor Christus. De stad groeide en bloeide tijdens de oude Romeinse periode. Vandaag de dag vind je in de stad sporen van Lycische, Pamfylische en Hellenistische - maar voornamelijk Romeinse, Byzantijnse, Seljukse en Ottomaanse architectuur en culturen.

dag 2 Phaselis - Tekirova

Vandaag begint rustig met een gemakkelijke wandeling van 2-3 uur. Je het alle tijd en kunt genieten op het strand, er zijn verschillende plekken om te zwemmen. Je wordt van Antalya naar Phaselis gebracht waar de wandeling begint. Hier loop je door de oude stad, je ziet er ruïnes van Romeinse baden en een theater, ook zijn er aquaducten. Verderop bereik je een kleine baai genaamd "North Harbour". Hier kun je zwemmen, een eindje verderop is er gelegenheid voor een hapje en een drankje. Na een korte wandeling en het oversteken van de brug bereik je al snel Tekirova, het volgende dorp. Overnachting in hotel of pension. (ontbijt en diner)

Reistijd: 1 uur (Antalya-Phaselis)
Looptijd:  2-3 uur
Afstand: 8 km
Stijgen: 30 meter
Dalen: 45 meter

dag 3 Tekirova - Cirali

Vandaag is een lange dag die je naar Cirali brengt, een vredig dorpje tussen het oude Olympos en Chimaera. De route van vandaag is een mix van onverharde wegen en voetpaden die zijn gemarkeerd is met rood en wit, het teken van de Lycian Way. Het eerste deel van de route gaat over een oude mijnweg tot aan het strand van Maden. Vervolgens gaat het verder langs rotsachtige paden en geïsoleerde stranden. HIer kun je heerlijk zwemmen en hebt fantastische uizichten. Het pad maakt veel bochten en leidt uiteindelijk naar de asfaltweg die je in ongeveer 1 km naar Cirali brengt. Overnachting in hotel of pension, hier bijlf je 2 nachten. (ontbijt en diner)

Looptijd:  7-8 uur
Afstand: 21 km
Stijgen: 180 meter
Dalen: 180 meter

dag 4 Ulupinar - Cirali

De wandeling van vandaag voert je door een prachtig dennenbos met mooie beekjes, rivieren en uitzichtpunten. Er is een korte transfer naar het startpunt in Ulupinar, waar je de Lycian Way naar het zuiden blijft volgen. Nadat je een tijdje een beekje hebt gevolgd, klim je naar een kleine heuvel en volg je het wandelpad naar de vlammen van Chimaera. In het Turks Yanartas (vlammende rots) genoemd. De plek bestaat uit een twintigtal openingen in de grond. De ventilatieopeningen stoten methaan uit. In de oudheid konden zeilers navigeren door de vlammen. Daarna maak je een geleidelijke afdaling naar de kust en kom je uiteindelijk aan bij het strand van Cirali. Overnachting in hotel of pension. (ontbijt en diner)

Looptijd: 3 tot 4 uur
Afstand: 9 km
Stijgen: 190 meter
Dalen: 330 meter

dag 5 Cirali - Adrasan

De tocht brengt je naar Adrasan, een aangename kleine nederzetting met een 2 km lang zandstrand.  Je passeert eerst de oude stad Olympos; gelegen in een rivierdal vlak bij de kust. De voormalige stad Olympos werd gesticht in de Hellenistische periode, vermoedelijk is de naam ontleend aan de nabijgelegen berg Olympos. Daarna wandel je, over de bergruggen bedekt met dennenbossen, naar Musa Dag (de berg van Mozes). Het pad brengt je naar de top, waar vandaan je de Adrasan vallei in kijkt. Vanaf de top daal je af naar Adrasan. Hier overnacht je twee nachten. (ontbijt en diner)

Looptijd: 8 uur
Afstand: 24 km
Stijgen: 660 meter
Dalen: 645 meter

dag 6 Adrasan - Karaöz via de Gelidonia vuurtorens

Een prachtige dag wandelen langs de kust, je begint vandaag met lopen vanuit de accommodatie, gestaag klim je naar een pas op 470 meter. Vervolgens daalt het pad af en kronkelt langs kalkstenen rotsen, dennenbomen en soms langs de rand van de klif. Er is zicht op verborgen baaien en onbewoonde eilanden. Je gaat opnieuw omhoog en komt op een rotsachtige bergkam met zicht op het schiereiland van Kaap Gelidonya met zijn twee vuurtorens. Je daalt via een stenig pad af naar de bovenste van de twee vuurtorens en vervolgt dan een breed pad door het dennenbos naar Karaöz, waar je wordt opgehaald en teruggebracht naar Adrasan. (ontbijt en diner)

Looptijd: 8 uur
Afstand: 24 km
Stijgen: 400 meter
Dalen: 400 meter

dag 7 Adrasan - Antalya

`s Morgens reis je met de lokale bus in ongeveer 1,5 uur terug naar Antalya. De rest van de dag heb je tijd om het oude stadcentrum van Antalya te bekijken. Overnachting in een hotel of pension. (ontbijt en diner)

dag 8 Antalya-Amsterdam

Transfer naar het vliegveld. (ontbijt)

Vraag een offerte aan, selecteer de gewenste vertrekdatum en het aantal personen

Vertrek
Aantal personen
Extra's

Volgende stap »

Prijs en reisperiode

Periode: maart, april, mei 2021 en september, oktober, november 2021

2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)   € 675,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer)  € 775,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 675,--
      
Prijs is per persoon en exclusief vluchten.

Bij de prijs inbegrepen

* luchthaven transfers
* bagagevervoer tussen de verschillende accommodaties 
* overnachtingen in hotels en pensions op basis van logies en ontbijt
* 5 diners (dag 2, 3, 4, 5, 6)

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Antalya (deze kan via ons geboekt worden)
* transfer dag 7 lokale bus Adrasan naar Antalya en transfer busstop Antalya naar pension in het oude centrum ± € 10,--
* visum (USD 20,--) online aanvragen via https://www.evisa.gov.tr/en/ (zie ook praktische informatie) 
* vaccinaties en verzekeringen 
* lunches, diners dag 1 en 7 
* reserveringskosten € 25,-- per factuur 
* bijdrage SGR € 5,-- per persoon 
* entreegelden bezienswaardigheden
* uitgaven van persoonlijke aard, fooien, frisdranken en alcoholica 
* vervoer naar en van Schiphol

Vliegticket

Je kunt het vliegticket regelen via Nunatak.

Je vliegt bij deze reis op Antalya. Je kunt rechtstreeks vliegen met Transavia. Met Turkish Airlines vlieg je via Istanboel (eventueel is een stopover op de heen- of terugreis ook mogelijk).

Reisdocumenten

Het visum voor Turkije moet je online aangevragen, dat kan via https://www.evisa.gov.tr/en/. Visum bij aankomst is niet meer mogelijk.
Na betaling van USD 20,-- via creditcard wordt het elektronische visum per e-mail opgestuurd. Je moet het visum vervolgens printen en meenemen. 

Je paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn.

Reizigers mogen op een toeristenvisum maximaal drie maanden in Turkije blijven.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Turkije en Nederland bedraagt 1 uur. Het is in Turkije later dan in Nederland.

Vaccinaties

Voor officiële adviezen kun je terecht bij de GGD of bij je huisarts. Er zijn geen vaccinaties verplicht. Aanbevolen worden: 
- DTP (revaccinatie)* 
- Havrix tegen Hepatitis A (geelzucht) 
* Dit is een gecombineerde inenting tegen difterie, tetanus en polio. Ben je ouder dan 40 jaar dan zijn wellicht 2 inentingen nodig met een maand tussenruimte (dit is afhankelijk van je inentingsgeschiedenis)

Persoonlijke medicijnen

- Azaron, lidocaïnezalf: bij insectenbeten 
- Sterilon/betadine-ioium wondontsmetting 
- Leukoplast/ second skin: blaarpreventie 
- Hansaplast: bij wondjes 
- Paracetamol: pijnstiller 
- Deet of ander merk: insectenafweermiddel 
- Zonnebrandolie/-crème: minimaal factor 30 
- Lippenbescherming: zinkzalf, lipbalsem mét zonnefactor 
- Isostar o.i.d.: zoutcompensatie als gevolg van m.n transpiratie 
- Rekverband, knieband: bij knieproblemen 
- Arnica of SRL-gelei: bij kneuzingen, spierpijn 
- Immodium: bij diarree (op reis momenten) 
- ORS: ter voorkoming van uitdroging bij diarree 
- Strepsils: bij schrale keel 
- Reddingsdeken: in geval van nood

Schoenen

Wij raden bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool. Het is belangrijk dat je schoenen erg goed zitten, omdat je er elke dag uren op moet lopen. Voor tochten in de bergen moet je rekening houden met harde, stenige ondergrond. 
¨ Wanneer je nieuwe schoenen moet kopen, verdient het aanbeveling om tot 1 maat groter te kopen dan je werkelijke maat. (Pas ze met een paar extra sokken). Je voeten hebben namelijk de neiging om op te zetten, als je wat langer op een dag loopt. Daar komt nog bij dat je bergaf niet met je tenen in de knel komt. 
¨ Als je nieuwe schoenen moet kopen, loop ze dan goed in voor je op reis gaat. 
¨ Op sommige tochten moet je door kleine beekjes waden, over modderige paden en soms door sneeuw lopen; een redelijke mate van waterdichtheid is handig. 
¨ Een goede profielzool geeft je beter grip op de wat steilere paden.

Rugzak

Voor deze reis is een dagrugzak nodig, ons advies is een rugzak van minimaal 35 liter. Zodat je alle spullen die je overdag tijdens de wandeling nodig hebt, makkelijk mee kunt nemen.

Paklijst

kleding + slapen 
~ bergwandelschoenen
~ wandelstokken
~ sokken/kousen min. 3 paar 
~ ondergoed 
~ T-shirts 
~ fleece trui 
~ body warmer* 
~ korte broek 
~ trekking broek 
~ regen/windjack 
~ regenbroek 
~ sandalen/gympen 
~ pet/shawl/hoed 

algemeen 
~ dagrugzak (35 liter) 
~ zakmes 
~ dagboek* 
~ leesboek* 
~ reserve veters 
~ naaispullen 
~ zaklamp 
~ batterijen 
~ plastic zakken 
~ plunjebaal 
~ hangslotje om plunjezak 
~ fotocamera
~ batterijen/accu fotocamera 
~ veldfles (2 x 1 liter) 
~ zonnebril/gletsjerbril 
~ reserve bril/lenzen 

toiletartikelen 
~ shampoo (biologisch afbreekbaar) 
~ zeep (biologisch afbreekbaar) 
~ tandenborstel 
~ tandpasta 
~ zonnebrand 
~ kam/borstel 
~ toiletpapier 
~ handdoek 
~ medicijnen (zie persoonlijke medicijnlijst) 

reisbescheiden 
~ moneybelt of halstasje voor bescheiden: 
- paspoort 
- geld 
- inentingsboekje* 
- verzekeringsbewijs + alarmnummer 

N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën en bewaar exemplaren thuis en onderweg, apart van de originelen. 

* = niet noodzakelijk, wel handig

Verzekering

Nunatak stelt een adequate reisverzekering. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis. 
Beide soorten verzekeringen kun je via Nunatak afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.

Categorie 3

Gemiddeld loop je 6-7 uur per dag, per dag stijg en/of daal je tussen 100 en 650 meter. De bagage wordt vervoer tussen de verschillende overnachtingsplekken, je loopt met alleen een dagrugzak.

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
De Erfgenamen 15
8334 SW Tuk
tel. 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
 
KvK: 62193929
BTW: NL001212466B88
IBAN: NL51INGB0006683663
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice