Faeröer eilanden

Ergens tussen de Shetlands eilanden en IJsland ligt een kleine archipel, de Faeröer eilanden. De oppervlakte van alle 18 eilanden bij elkaar komt overeen met de provincie Utrecht. Je kunt hier heerlijk uitwaaien al lopend over oude paden of dwars door de velden. Tijdens deze 10-daagse reis ben je even écht helemaal van de wereld.

  • exotische wandelbestemming
  • overnachtingen in pensions
  • op bezoek bij de papegaaiduikers
  • transport per boot en bus

Tórshavn, Suðuroy, Eysturoy en Vágar

Via Kopenhagen vliegen we naar het vliegveld op Vágar en rijden door de tunnel naar Streymoy en Tórshavn, de hoofdstad met ongeveer 13000 inwoners (een kwart van de totale bevolking). We slapen 3 nachten in Tórshavn en verplaatsen dan naar Suðuroy. Na 2 dagwandelingen gaan we met de ferry terug naar Tórshavn en reizen verder naar Eysturoy, het eiland met de hoogste berg van de Faeröer, de Slættaratindur met een hoogte van 882 meter. Tenslotte verplaatsen we ons naar Vágar voor een bijzondere wandeling op Mykines voordat we terugvliegen naar Amsterdam.

Steile kliffen

De eilanden kenmerken zich door steile kliffen afgewisseld met dalbodems op zeeniveau. Door de ligging in de Atlantische oceaan is het weer op z’n zachts gezegd wisselvallig, periode van regen en harde wind worden afgewisseld met zonnige en mistige periodes. De bergen zijn onbewoond, er grazen schapen en op de ontoegankelijke kliffen broeden duizenden zeevogels. De eilandbewoners houden zich bezig met visserij en handelsvaart. 
Het openbaar vervoer is goed ontwikkeld en daar maken wij tijdens onze wandelingen dan ook gebruik van om naar het startpunt te gaan en/of terug naar onze accommodatie. Tijdens de wandelingen draag je een dagrugzak. 

Bekijk hier de foto`s (externe link).

Vluchten naar de Faeröer, kunnen snel in prijs oplopen of volgeboekt zijn, wil je mee met deze reis, wacht dan niet te lang met boeken!
Home

Faeröer eilanden

Dagen 10
Lopen 6
Zwaarte 3
Met bagagevervoer
Vertrek Terug
Gegarandeerd vertrek 05 aug 2024 14 aug 2024

Gegarandeerd vertrek Gegarandeerd vertrek
Prijs vanaf   € 1945
Tickets vanaf € 753
Groepsgrootte 6 - 8 reizigers

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een, voor Nunatak, experimentele en avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 Amsterdam - Tórshavn

We vliegen van Amsterdam via Kopenhagen of Parijs naar het international airport op het eiland Vágar. Per lijnbus daarna door de tunnel naar Tórshavn op het eiland Streymoy. Als we vroeg vliegen hebben we nog tijd om door het stadje te wandelen en over de haven uit te kijken vanaf het voormalige ford met zijn oude kanonnen. Overnachten in een pension in het zuidwesten van Tórshavn, op een kwartiertje lopen van het stadscentrum.

dag 2 reserve dag

De ervaring heeft geleerd dat het onder slechte weersomstandigheden soms niet mogelijk is om te landen op het vliegveld van Vagár. Valwinden veroorzaken dan heftige turbulentie op de aanvliegroute van het vliegveld. In dat geval zal de maatschappij de vlucht uitstellen of annuleren. Indien deze vertraging langer dan enkele uren gaat duren worden de passagiers naar een goed hotel gebracht en overgeboekt op een volgende vlucht.

Is er geen vertraging dan heb je een extra dag op Streymoy. De wandeling van vandaag gaat in de richting van het Kalbaksfjordur ten noorden van Torshaven. Vanuit het hotel naar het eind van de bebouwing en via de top van de Husareyn (345 meter) en een meertje naar de Villingafossur waterval en dan richting het fjord. We dalen niet helemaal af maar draaien westwaarts en via een 2de meertje en wat landbouw veldjes terug naar Tórshavn. Een tweede mogelijkheid is om met de ferry naar het nabijgelegen eilandje Nólsoy te varen en daar een wandeling te maken naar de zuidpunt van het eiland.

dag 3 Tórshavn - Kirkjubour v.v.

Vandaag maken we een rondwandeling op Streymoy. Tijdens deze eerste wandeling gaat we meteen flink klimmen. Vanuit het hotel steken we het schiereiland over naar het dorp Kirkjubour en via een andere route terug naar ons hotel in Tórshavn. Het is een lange wandeling van 20 kilometer in totaal, maar het is ook mogelijk om vanuit Kirkjubour met de bus terug te gaan naar Tórshavn.
Totaal 8 uur lopen en ongeveer 500 meter stijgen en dalen. Overnachting in Tórshavn.

dag 4 Tórshavn - Suðuroy

We nemen de vroege veerboot naar het zuidelijkste eiland van de Faeröer, Suðuroy. Het is een grote ferry waarop ook personenauto’s en vrachtauto’s mee kunnen. In tweeënhalf uur varen we naar Suðuroy. We installeren ons in het hotel in Tvoroyri en na een vroege lunch maken we een wandeling naar Hvannhagi, een prachtig meertje tussen de hoge bergwanden. Ook deze wandeling gaat vanuit het hotel. De totale afstand is ongeveer 7 km. Overnachting in een hotel in Tvoroyri.

dag 5 Suðuroy

We rijden met de bus naar Vágur in het zuiden van het eiland en lopen langs de kust via Fámjin terug naar ons hotel in Tvøroyri. Een mooie wandeling met verrassende uitzichten. Er zijn weinig echte paden en we koersen dan ook op de kaart en GPS coördinaten. We beginnen met een steile klim vanuit het startpunt in Vagúr. Daarna komen we op een plateau met een aantal kleine meertjes en zien voor ons de volgende heuvelrug die we over moeten steken. We dalen daarna iets af en gaan een pasje over dat ons pal west voert. Vanaf het pasje zien we in het westen Fámjin liggen en naar het noord-oosten Oravik. Na Fámjin passeren we een hoog gelegen meer vanwaar de route naar een volgend pasje aangegeven wordt met steenmannetjes. We steken een klein plateau over naar de laatste heuvelrug en even later krijgen we Tórshavn weer in het oog.
We dalen af naar de baai en zoeken ons hotel weer op. De complete wandeling zal, afhankelijk van het weer en terreingesteldheid, zeven tot negen uur vergen maar het is mogelijk om dat iets in te korten door niet helemaal af te dalen naar Fámjin of door eerder af te dalen naar Oravik en vandaar terug te gaan naar het hotel. Overnachting in Tvoroyri.

dag 6 Eysturoy

Met de eerste ferry gaan we terug naar Tórshavn en rijden verder met de bus naar het noorden. We moeten twee maal overstappen maar de bussen zijn comfortabel en rijden goed op tijd. Een mooie rit die voornamelijk langs de kust loopt. Links en rechts komen beken omlaag met even zoveel watervalletjes. Tientallen kleuren groen op de hellingen die onderbroken worden door richels van steile rotsen. Een bijzonder landschap. Op de uiterst noordelijke punt van Eysturoy ligt het kleine dorpje Gjogv aan de voet van de hoogste berg van de Faeroer eilanden, de Slættaratindur. Er zijn slechts een beprerkt aantal accommodaties om te overnachten. Indien deze volgeboekt zijn kamperen we op de camping.

dag 7 Eysturoy

Vandaag staat de beklimming van de hoogste berg van de Faeröer op het programma.
De Slættaratindur met een hoogte van 882 meter. In principe vanuit het guesthouse maar het is mogelijk om op de heenweg een stukje met de bus te gaan. Het startpunt van de beklimming ligt bij een parkeerplaats en we volgen eerst een onduidelijk spoor in westelijke richting, tot we zicht hebben op het dorp Eiði, dat op de andere punt van het eiland ligt. Daarna gaan we pal noord en vinden op een bepaald moment de route naar de top. Een grote vlakke top vanwaar we uitzicht hebben naar alle kanten. Men zegt dat bij helder weer de Vatnajökull op IJsland te zien is. Deze ligt echter op 550km afstand dus je moet wel een beetje geluk hebben om dat mee te maken.
We dalen af langs de zuidelijke helling. In het begin is de route duidelijk zichtbaar maar als we lager komen verdwijnt de route in het grasland en richten we ons op de weg die we voor ons zien. Na een klein stukje over de weg gaan we het grasland weer in en via een smal weggetje komen we uiteindelijk weer terug bij het guesthouse. Een mooie wandeltocht van ongeveer 8 uur met mooie uitzichten over het eiland. Overnachting in Gjogv.
Indien het hotel volgeboekt is kamperen we op de camping bij het hotel.

dag 8 Vágar

Vandaag rijden we in de ochtend naar het eiland Vágar. Weer een mooie rit met wissellende landschappen en de vijf kilometer lange tunnel onder het water van het Vestmanna Sund.
We overnachten in Sandavagur en maken `s middags een mooie wandeling in de omgeving. 
Overnachting in Sandavagur (of eventueel Midvágur of Sørvágur).

dag 9 Mykines

Vandaag een bijzondere wandeling op een bijzonder eiland. Het meest westelijke eilandje Mykines. Het is nauwelijks door mensen bewoond, een paar huizen en een klein café waar wat snacks, koffie en thee wordt verkocht. Het eiland wordt echter wel bewoond door duizenden Jan van Genten en papegaaiduikers. Met de bus gaan we naar Sorvagur. Dan met de kleine ferry, max. 20 tot 25 personen, in 45 minuten naar Mykines. De boot is snel en met een combinatie van wind en de golfslag van de oceaan, is het soms een redelijk spectaculair tochtje. De route over het eiland is goed te volgen en voert langs, en soms door, grote kolonies van papegaaiduikers. Deze prachtige vogels met hun geel/oranje snavels nestelen in diepe gangen die ze in de grashellingen graven. De dieren zijn vrij dicht te benaderen en kijken nieuwsgierig naar hun bezoekers. Een feest voor fotofreaks. In de steile rotswanden die uit de oceaan omhoog steken wemelt het van de Jan van Genten die af en aan vliegen om hun jongen te voeren. Grote afstanden leggen we vandaag niet af maar het is een prachtig gezicht om de vogels te observeren als ze langs de steile wanden scheren en in zwermen neerdalen op de golven om wat vis te verschalken en daarmee de altijd hongerige magen van hun jongen te vullen. Aan het eind van de middag gaan we terug naar Vágar. Overnachting in Sandavagur (of eventueel Midvágur of Sørvágur).

dag 10 Vágar – Amsterdam

Met de bus naar het vliegveld en met een tussenstop vliegen we terug naar Amsterdam.

Data

Heen Terug Prijs Ticket vanaf
05 aug 14 aug 2024 € 1945 € 753
niet meer boekbaar

Bij de prijs inbegrepen

* luchthaven transfers
* alle overige (groeps-)transport per boot en bus 
* Nederlandse reisleider
* overnachtingen op meerpersoons kamers in pensions, jeugdherberg, vakantiehuisjes op basis van logies met ontbijt, soms met gedeelde badkamer
* kampeerovernachtingen indien accommodaties volgeboekt zijn 
* medicijn- / EHBO-kit
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant
* reserveringskosten

Niet bij de prijs inbegrepen

* internationale vlucht (deze kan via ons geboekt worden)
* alle maaltijden uitgezonderd de ontbijten
* uitgaven van persoonlijke aard, souvenirs, frisdranken en alcoholica
* reisverzekering en annuleringsverzekering
* wijzigingskosten € 35,--
* vervoer naar en van Schiphol

Groepsgrootte

Minimaal 7 reizigers (bij de reis van 5 augustus 6 reizigers)
Maximaal 8 reizigers

De reis van 28 juni 2024 kan ook vanaf 4 reizigers gegarandeerd worden. Er geldt dan een toeslag:
- 4 reizigers € 275,-- per persoon
- 5 reizigers € 150,-- per persoon
- 6 reizigers € 75,-- per persoon

De reis van 5 augustus 2024 kan ook vanaf 4 reizigers gegarandeerd worden. Er geldt dan een toeslag:
- 4 reizigers € 250,-- per persoon
- 5 reizigers € 75,-- per persoon

Tijdsverschil

Er is een uur tijdsverschil met Nederland (tijdzone Engeland).

Klimaat

Het weer is uiterst wisselvallig op de Faeroer eilanden. Periode van zon, regen, wind en mist wisselen elkaar af. Zorg voor uitstekende regenkleding en waterdichte schoenen.

Geld

Niet inbegrepen zijn de uitgaven voor consumpties onderweg, de lunches en avondmaaltijden, souvenirs e.d. In Torshavn kun je pinnen of euro’s omwisselen in Deense kronen. 

Paklijst

~ berg (wandel) schoenen B
~ warm winddicht jack
~ regenpak
~ lange broek
~ korte broek
~ enkele T-shirts/blouses
~ ondergoed 
~ warme fleece
~ sokken, waarvan min. drie paar afgestemd op de bergschoenen 
~ gamaschen
~ lichte gympen of slippers voor `s avonds
~ wanten of handschoenen
~ sjaal
~ veldfles (1 liter is voldoende)
~ toiletartikelen
~ medicijnen
~ zonnebril/gletsjerbril
~ iets voor op je hoofd tegen zon en kou: (bivak)muts en/of hoed
~ plastic (vuilnis)zakken, o.a. om de inhoud van rug/plunjezak in te verpakken i.v.m. regen
~ dagrugzakje
~ slaapzak en matje, indien we in Gjogv in tenten slapen
~ moneybelt of halstasje voor bescheiden:
- paspoort
- vliegticket
- geld
- verzekeringsbewijs + alarmnummer

N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën en bewaar exemplaren thuis en onderweg, apart van de originelen.

Verzekeringen

Nunatak stelt een adequate reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis.
Beide soorten verzekeringen kun je via Nunatak afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.
Vertrek 05 aug 2024 Vanaf € 753.00
Bij de reis van 05 aug 2024 vlieg je met KLM van Amsterdam naar Faeröer.
Het vluchtschema is als volgt:
5 augustus Amsterdam-Kopenhagen-Faeröer
14 augustus Faeröer-Kopenhagen-Amsterdam
niet meer boekbaar
 
 

Categorie 3

Gemiddeld niet meer dan 6 uur lopen per dag (15 tot 20 km), hoogteverschillen niet meer dan 1000 meter op een dag. Onze wandelroutes volgen oude paden, weilanden en onverharde wegen met soms steile afgronden. Er is kans op wind, regen, zonneschijn, mist, en dat alles vaak op een dag.

Reiswaardering 8,3

Een greep uit de reviews:

 

Inge

11-08-2019

Gemiddelde beoordeling: 8,2

Wens en/of verwachting: Van de paden af struinen door groen grasland

Meeste indruk: Gjogv, Mykines, Nolsoy

Ervaring: Het was een afwisselende reis, met kortere en langere wandelingen. Het mees heb ik genoten van de wandelingen waar je zelf je pad kon maken. Zo liep je door de valei en zo weer een stevig klimmetje. Met altijd uizicht op gras, klif en schaap. Zon wisselde zich af en to af met een heerlijk verkoelende flarde mist.

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
8
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8

Adriaan

08-08-2019

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Wens en/of verwachting: Relaxte wandelvakantie in een aangenaam klimaat en mooie omgeving

Meeste indruk: Alle wandelingen hadden hun eigen charme. Voor vogels spoteen is Mykines top!

Ervaring: Afwisselende wandelingen, buitengewoon mooi weer en een leuke groep mensen maakten dit to een bijzonder geslaagde wandelvakantie. Niveau van de wandelingen was relaxed, zodat er ruim voldoende tijd was om te genieten van het landschap en mooie foto's te maken. Aanrader!

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
8
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8

Jeroen

08-08-2019

Gemiddelde beoordeling: 8,2

Wens en/of verwachting: Mooie wandelingen, schitterende natuur, afwisselend programma, niet te licht, niet te zwaar.

Meeste indruk: Mykines, Gjogv e.o.

Ervaring: Mooie wandelingen, schitterende natuur, afwisselend programma, niet te licht, niet te zwaar, genieten van wilde bloemen en veel fuchsia's, genieten van diverse vogels (wulpen, sterns, plevieren, piepers, papegaaiduikers, Jan van Genten). Een fotogeniek land!

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
8
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8

Tjitske

29-07-2019

Gemiddelde beoordeling: 9,0

Wens en/of verwachting: niets

Meeste indruk: de algehele kaalheid en ruigheid

Ervaring: landschap

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
9
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9

Hannie

10-07-2019

Gemiddelde beoordeling: 7,4

Wens en/of verwachting: het land bezichtigen, een met de natuur. Vergezichten

Meeste indruk: de plek van de Puffins

Ervaring: Blauwe luchten voor heel even, waardoor vergezichten.

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
7
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
7
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8

Jan

10-07-2019

Gemiddelde beoordeling: 8,5

Wens en/of verwachting: lekker lopen en de puffins zien

Meeste indruk: Gjogv, Suderoy, Eydi, Mykines

Ervaring: De prachtige uitzichten, de zeer steile kliffen en de poserende papegaaiduikers.

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
7,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Bernadette

09-07-2017

Gemiddelde beoordeling: 8,8

Wens en/of verwachting: Mooie wandelingen maken en vogels kijken.

Meeste indruk: Alles was mooi en verrassend.

Ervaring: Fantastische vakantie gehad. Veel gezien van de eilanden. Afwisseling boot en bus ook leuk. Mooie wandelingen met (voor mij) precies de goede uitdagingen. Paul schatte niveau van de groep goed in en durfde terug te komen op beslissingen als het toch anders was. Dat was fijn en gaf mij vertrouwen.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
8,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Jan

08-07-2017

Gemiddelde beoordeling: 8,3

Wens en/of verwachting: Rustige wandelingen door een voor mij nog onbekend land.

Meeste indruk: Zuidereiland.

Ervaring: Mooie wandelingen, met alle gelegenheid rond te kijken en te fotograferen. Zelfs op de ene regendag is misschien meer gefotografeerd dan op andere dagen.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,3
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
8,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Hans

04-07-2017

Gemiddelde beoordeling: 9,3

Wens en/of verwachting: Wandelen in mooie natuur.

Meeste indruk: Suðuroy en Eysturoy.

Ervaring: Wandelingen door prachtige natuur in relaxed reisland.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
10,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,3

Bep

03-07-2017

Gemiddelde beoordeling: 9,2

Wens en/of verwachting: Weidse horizon, woeste luchten, groene velden, lekker lopen!

Meeste indruk: Gewoon allemaal GOED!

Ervaring: -

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
9,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice