Griekenland Olympos individueel

Een uitdagende 7-daagse reis langs berghutten naar de hoogste top van Griekenland, de Olympos. Deze mythische berg is bijna 3000 meter. Het stond bekend als de zetel van Zeus en de thuisbasis van de Griekse goden. Het is een uitdagende wandeltocht naar verschillende toppen van de Olympos, waar de lucht helder is en waar je spectaculaire vergezichten en landschappen ervaart. Aan het begin en aan het einde van de tour verblijf je in het bergdorp Litochoro in een comfortabel hotel, tijdens de verdere tocht overnacht je in berghutten.

  • hoogste toppen van Griekenland (bijna 3000 meter)
  • prachtige uitzichten over de Egeïsche zee
  • verblijf in goede berghutten en comfortabel hotel in bergdorp Litochoro
  • Olympos, huis van de oude Griekse goden

Olympos

De reis start met 2 nachten in in Litochoro, een levendig dorp gelegen aan de voet van de Olympos. De eerste wandeldag is een dagwandeling door de Enipeas kloof naar het oude vervallen klooster Agios Dionysios. Vanaf het klooster start de volgende dag de 4-daagse huttentocht. Je begint in een dicht bos van pijnbomen, uiteindelijk bereik je de alpiene zone en heb je prachtig zicht op de kloof en de zee. De route gaat verder naar de Skolio top op 2911 meter. De afdaling gaat via de oostelijke hellingen naar de nieuwe Koromilia berghut waar je overnacht. Op de laatste wandeldag loop je naar een kerk waar je door een taxi wordt opgehaald en naar Litochoro wordt gebracht.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Griekenland Olympos individueel

Dagen 7
Lopen 6
Zwaarte 3 1
Zonder bagagevervoer
Prijs vanaf   € 485
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg de reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer.

dag 1 Amsterdam-Thessaloniki-Litochoro

Na aankomst in Thessaloniki, ga je met de luchthavenbus naar het busstation, vanaf hier kun je met de lokale bus naar Litochoro: een pittoresk plaatsje aan de voet van de berg Olympos. Vanaf dit dorp vertrekken de meeste bergwandelaars die naar de top van de berg Olympos willen gaan. Afhankelijk van je aankomsttijd, heb je vandaag tijd voor een wandelingetje door het dorp en kun je je voorbereidingen treffen voor je trektocht
Accommodatie in Litochoro.

dag 2 dagwandeling naar Agios Dionysios

Vandaag loop je langs de Enipeas rivier naar de ruïnes van het Agios Dionysios klooster. De wandeling is niet lang, maar gaat wel 900 meter omhoog. Vanwege de korte afstand is er voldoende tijd om de wandeling te maken en van het landschap te genieten. Vanaf het klooster word je per taxi teruggebracht naar Litochoro. (10 km, 4 uur) Accommodatie in Litochoro.

dag 3 wandeling naar berghut ‘A’

Je wordt naar het Agios Dionysios klooster gebracht, vanaf hier wandel je naar de berghut ‘A’. Je passeert de prachtige grot kapel waar de monnik Dionysios leefdet. Je vervolgt de Europese E4-route langs de rivier en komt langs verschillende rivierpoelen. De rivier steek je vaak over via houten bruggen of stapstenen. De aanwezigheid van kristalhelder water en de verschillende uitzichten maken deze wandeling zeer de moeite waard. (9 km, 4 uur) Accommodatie in Olympos – berghut ‘A’.

dag 4 via de bergtoppen en de zonaria naar het Muzenplateau

Dit is waar je het allemaal voor doet: de toppen van de mythische berg Olympos! De route leid je naar de Skala top (2866 meter). Je hebt prachtig zicht op de Mytikas top en zijn klimmers. Via een bergkam kom je bij de Skolio top (2918 meter) waar je je naam kunt bijschrijven in het register, het ‘Gipfelbuch’. Je komt langs een groot verdwijngat (een doline) en via de ‘Zonaria’ kom je bij het Muzenplateau waar je overnacht in een berghut op eenzame hoogte tussen meerdere toppen in. (11 km, 6 uur) Accommodatie in berghut ‘C’.

dag 5 van het Muzenplateau naar de Koromilia berghut

Een wat lichtere dag vandaag na de inspannende beklimmingen! Vanaf het Plateau van de Muzen bereik je de Giosos pas en daal je af naar een kleine bergkam “Lemos”. Dan gaat het verder naar beneden tot je weer in het bos komt. Je daalt nog verder af over schaduwrijke paden afgewisseld met verschillende uitzichten. Uiteindelijk bereik je de Koromilia berghut.(10,5 km, 4 à 5 uur) Accommodatie in Koromilia refuge.

dag 6 van Koromilia naar Ag. Konstantinos en transfer naar Litochoro

Vanaf Koromilia daal je verder af, over soms steile bospaden. Tussen de bomen heb je een prachtig uitzicht over de vlaktes richting de zee. De mooie plek in de buurt van de Orlias-stroom is een uitnodiging voor een pauze. Vanaf de kerk van Agios Konstantinos brengt een taxi je naar Litochoro. De rest van de dag is vrij te besteden in het dorp of je kunt naar de zee gaan voor een verfrissende duik. (4 km, 1,5 uur) Accommodatie in Litochoro.

dag 7 vertrek

Na het ontbijt eindigt het arrangement. Je kunt met de bus naar Thessaloniki, om vervolgens met de luchthavenbus naar de luchthaven te reizen voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Vraag een offerte aan, selecteer de gewenste vertrekdatum en het aantal personen

Vertrek
Aantal personen
Extra's

Volgende stap »

Prijs en reisperiode

Periode: 10 juni 2023 t/m 12 oktober 2023

2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer *)   € 525,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer *)  € 525,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers *)  € 485,--
     
Prijs is per persoon en exclusief vluchten, minimaal aantal deelnemers is 2.

* opgegeven kamertype alleen op dag 1, 2 en 6, dag 3 t/m 5 zijn in berghutten.

Bij de prijs inbegrepen

* 6 nachten op basis van logies en ontbijt
* transfer Agios Dionysios klooster-Litochoro
* transfer Litochoro-Agios Dionysios klooster
* transfer Agios Konstantinos-Litochoro
* telefonische assistentie 24 uur per dag
* gedetailleerde routebeschrijving (in het Nederlands)
* GPS-tracks
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Thessaloniki (deze kan via ons geboekt worden)
* transfers anders dan genoemd in het programma
* transfers vanaf de luchthaven Thessaloniki naar Litochoro en terug 
* lunches, diners, drankjes en overige uitgaven van persoonlijke aard, fooien
* toeristenbelasting/overnachtingsbelasting € 0,50 tot € 3,-- per kamer per nacht
* toeslag eenpersoonskamer € 90,-- (alleen op dag 1, 2 en 6 mogelijk, dag 3 t/m dag 5 zijn in berghutten)
* reis- en annuleringsverzekering 
* vervoer naar en van Schiphol
* excursies wanneer niet vermeld in de dag tot dag beschrijving of aangegeven als facultatief

Het is eventueel mogelijk om langer te blijven op een locatie, extra nachten kosten ongeveer tussen € 20,-- en € 50,-- per nacht inclusief ontbijt. Informeer naar de mogelijkheden op ons kantoor.

Vliegticket

Je kunt het vliegticket regelen via Nunatak.
Bij deze reis begin en eindig je in Litochoro. Je kunt vliegen (met bijvoorbeeld Transavia) naar Thessaloniki, vandaar ga je met de luchthavenbus naar het busstation, en dan met openbaar vervoer naar Litochoro.

Tijdverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan bij ons.

Geld wisselen en pinnen

In Griekenland betaal je met de Euro. Houd er rekening mee dat grote coupures (€50) in veel dorpswinkels en –cafés voor problemen kunnen zorgen. Helaas geven geldautomaten deze biljetten wel uit.

Banken en postkantoren zijn normaliter geopend:
- maandag t/m donderdag: 08:00 - 14:00 uur
- vrijdag: 08:00 - 13:30 uur.

Verzekering

Nunatak stelt een adequate reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis. Beide soorten verzekeringen kun je via ons afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.

Openingstijden

Alle officiële openingstijden ten spijt, zijn winkels en instellingen soms op onverwachte momenten dicht of hebben hun openingstijden veranderd. Verder vind je buiten het seizoen (voor half april en na half oktober) regelmatig winkeltjes en horeca dicht.
Informeer daarom altijd ter plekke naar de juiste tijden! Als je echt iets nodig hebt, vraag dan bij het café of de accommodatie; dan wordt er vaak een oplossing gezocht.
De siësta is zeker in kleinere plaatsjes heilig.

Winkels                 
Normaliter geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00-13.30 uur; dinsdag, donderdag en vrijdag tevens van 17.00-20.30 uur. Supermarkten zijn open van 8.00-20.00 uur en op zaterdag van 8.00-17.00 uur.
Buiten de steden en in toeristenplaatsen vaak aangepaste tijden en ook zondags open.

Musea/ oudheden
Meestal geopend van 8.30 tot 15.00, maar belangrijke en grote sites zijn vaak langer geopend (behalve op zon- en feestdagen). Op belangrijke feestdagen als kerst, oud en nieuw, pasen, 1 mei en pinksteren is nagenoeg alles dicht.

Apotheken
Normaliter geopend: maandag t/m vrijdag 8.00-20.00.

Kiosken
Bijna de hele dag open, tot ’s avonds laat. Ze hebben een wisselend assortiment, maar altijd wel de “basale levensbehoeften” als water, fris, kauwgom, koekjes, zoutjes, papieren zakdoekjes en sigaretten. Daarnaast kunnen er ijsjes zijn, bier, tandpasta, schoensmeer, blikjes vis, tijdschriften, en allerhande andere zaken. Als je iets nodig hebt, gewoon vragen dus.

Paklijst

PaklijstDe temperaturen overdag kunnen wisselen, zeker als er een frisse wind staat. Zorg dus voor wandelkleding die je in laagjes kunt dragen: een of twee t-shirts, een blouse, trui, regenjas. 

~ voldoende mondkapjes
~ desinfecterende handgel
~ regenkleding
~ warme kleding (het kan ’s avonds en overdag fris zijn!)
~ goed ingelopen en hoogsluitende bergwandelschoenen 
Enkelomsluitende bergschoenen zijn het beste, omdat je minder makkelijk zwikt en minder op je voeten hoeft te letten tijdens het lopen. Het profiel moet goed zijn, zodat je grip hebt op de ondergrond. De zool moet zo dik en stijf zijn dat je geen steentjes voelt.Voor de meeste wandelingen is een schoen van categorie B of B-C voldoende.
~ teva`s of andere sandalen of lichte gympen voor `s avonds
~ dagrugzak
~ zakmes (niet in de handbagage!)
~ waterflessen
~ uitschuifbare wandelstokken 
~ lepeltje als je onderweg yoghurt wilt eten
~ zitmatje
~ reserve veters en schone sokken (kun je ook als handschoen gebruiken)
~ vliegtuighoes (om de rugzak tijdens de vliegreis te beschermen)
~ bij kloosterbezoek onderweg: pareo voor de dames (schouders en benen moeten bedekt zijn), lange broek of de pijpen van de afritsbroek voor de heren
~  EHBO-artikelen, zoals sterilon/betadine, hechtpleisters, snelverband, sporttape, middelen tegen maag- en darmklachten, reddingsdeken en blaarpleisters (bv. Compeed of Second Skin)
~ aspivenin betenpomp
~ reddingsdeken
~ ORS-sachets en abrikozen/rozijnen/noten/mueslirepen voor snelle aanvulling zout en suikers
~ antizonnebrandmiddel, lippencreme (sunblock) en aftersun
~ zonbescherming voor het hoofd (hoed, pet, sjaal o.d.), zonnebril
~ bevestiging voor bril of zonnebril: de opticien heeft elastische touwtjes waarmee je bril altijd op z’n plaats blijft
~ geldig paspoort of identiteitskaart
~ ticket
~ verzekeringspapieren (of kopie daarvan)
~ European Health Insurance Card: bewijs dat je verzekerd bent tegen ziektekosten, gratis aan te vragen bij je verzekeringsmaatschappij
~ noodzakelijke medicijnen; eventueel navragen bij de apotheek of een medicijnpaspoort nodig is voor Griekenland voor deze medicijnen (is b.v. het geval bij codeïne-preparaten)

Categorie 3

Tocht in de hoge bergen, waarbij je in hutten slaapt, je draagt een rugzak met spullen voor meerdere nachten. Gemiddeld 5 uur lopen, maximum aan loopuren 6-8 uur, hoogteverschillen tot 1200 meter per dag. Deze wandeling is alleen voor deelnemers met een goede conditie en zonder hoogtevrees. De wandelingen zijn meestal via rotsachtige wandelpaden.

Je kunt een deel van de bagage achterlaten in Litochoro. Een tas met reserve kleding en andere persoonlijke spullen die je niet nodig hebt op dag 3 t/m 6. 

Reiswaardering 8,0

Een greep uit de reviews:

 

Saskia

07-10-2018

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Wens en/of verwachting: -

Meeste indruk: Ik zou willen de reis in omgekeerde volgorde te maken, eerst in het lagere deel en daarna pas naar het gebied van de Olympus

Ervaring: Hut C

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
7,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
7,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Marion

03-10-2018

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Wens en/of verwachting: Mooie omgeving, Pittige wandelingen

Meeste indruk: De eerste 3 dagen in het Olympus gebergte

Ervaring: Rondwandeling dag 2 en overnachting in Hut C

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
8,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Arjan

21-09-2017

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Wens en/of verwachting: Een combi van de hoogste Griekse toppen en wandelen in unieke niet of nauwelijks door toeristen betreden berggebieden.

Meeste indruk: Het uitzicht op zee vanaf de derde berghut op circa 2000 m hoogte.

Ervaring: De wandeling naar Katafigi in een zeer rustige omgeving met steeds wisselende weersomstandigheden. Op zich eenvoudig, maar met een verrassende laatste klim naar de top Lambourg.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
7,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
9,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice