Mongolië Tavan Bogd

"Tavan Bogd" betekent letterlijk "De Vijf Heiligen". Het is een reeks van sneeuw bedekte bergen, de hoogste in Mongolië, die behoren tot het Altai gebergte. Geografisch gezien het meest afgelegen deel van Mongolië met werkelijk ongerepte natuur, een overvloed aan wilde dieren en interessant cultureel erfgoed. De uitzichten worden gedomineerd door permanente gletsjers, bergrivieren en weelderige alpenweiden waar grote kuddes yaks, geiten en schapen grazen. De cultuur van de plaatselijke nomaden is authentiek en rijk. Het gebied staat ook bekend als een schatkamer van de menselijke geschiedenis met vele oude graven en rotskunst. Deze wandelreis omvat al het bovenstaande en zal "onvergetelijk" worden.

  • ervaar echte wildernis
  • zie de hoogste toppen van Mongolië
  • authentieke nomadische cultuur
  • reis in een internationale groep

Tavan Bogd Nationaal Park

Vanaf Ulaanbaatar vliegen we naar Ulgy, een stad in West-Mongolië. In 2 dagen rijden we naar het Tavan Bogd Nationaal Park, waar we 3 dagen zullen wandelen en de Malchin piek bekllimmen. Onderweg naar Tavan Bogd Nationaal Park kunnen we  nog genieten van van een van de grootste en rijkste rotstekeningcomplexen in Azië in de Baga Oigor vallei. Dit rotstekeningencomplex staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. 

Mt. Shiveet

Vervolgens wandelen we verder naar Mt. Shiveet, een lokale heilige berg. Hier kunnen we de wilde berggeiten (Capra Ibex) spotten. De kans dat we ze zien is zeer groot, het vereist wel wat klimmen en we moeten ons goed schuilhouden. We gaan terug naar de bewoonde wereld en vanaf Ulgy vliegen we weer terug naar Ulaanbaatar.

Je reist in een internationaal gezelschap.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Mongolië Tavan Bogd

Dagen 13
Lopen 6
Zwaarte 3
Met bagagevervoer
Vertrek Terug
Gegarandeerd vertrek 15 jun 2024 27 jun 2024
29 jun 2024 11 jul 2024
Gegarandeerd vertrek 12 jul 2024 23 jul 2024
Meerdere boekingen 10 aug 2024 22 aug 2024

Gegarandeerd vertrek Gegarandeerd vertrek
Meerdere boekingen Meerdere boekingen
Prijs vanaf   € 2095
Tickets vanaf € 1040
Groepsgrootte 4 - 12 reizigers

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke en voor Nunatak experimentele reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 en 2 Amsterdam naar Ulaanbaatar

Op dag 2 komen we aan in Ulaanbaatar (UB), de hoofdstad van Mongolië. Eerst worden we naar ons hotel gebracht. In de middag is er een begeleide rondleiding door de stad om ons kennis te laten maken met de hoogtepunten van de stad: de Gandan Tempel - het belangrijkste boeddhistische centrum van de stad, op het centrale plein van de stad zien we een groot standbeeld van Dzjenghis Khan, we bezoeken het Zaisan Memorial, een verhoogde heuvel aan de rand van de stad dat een panoramisch uitzicht over UB biedt. Ook bezoeken we een of twee van de volgende musea; het Nationaal Museum over de geschiedenis van Mongolië van de vroege mens tot de moderne tijd, het Dinosaurus Museum met een unieke collectie fossielen van dinosaurussen, het Choijin Lama museum met boeddhistische kunst en religieuze maskers. Het Winterpaleis van Bogd Khan met zeldzame beelden van boeddhistische goden en persoonlijke gebruiksvoorwerpen van deze laatste theocratische heerser van Mongolië is ook het overwegen waard. Een avond folk show met muziek, zang en “throat singing” zal worden gevolgd door een welkomstdiner.

N.B. Bij de reis van 15 juni blijf je nog een extra dag in Ulaan Baatar op dag 3, alle volgende dagen zoals beschreven zijn dus een dag later.

dag 3 vlucht naar Ulgy en rijden naar Baga Oigor

Transfer naar de luchthaven UB voor een vlucht naar Ulgy, een stad in West-Mongolië. Bij aankomst ontmoeten we ons supportteam en rijden we richting Tavan Bogd Nationaal Park. We reizen eerst door bergachtige woestijn en vervolgens door V-vormige valleien voordat we aankomen in de Baga Oigor vallei, de thuisbasis van een van de grootste en rijkste rotstekeningcomplexen in Azië en geregistreerd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het rotstekeningcomplex is 15 km lang en 500 meter breed en dateert uit Steen- en Bronstijd. De afbeeldingen tonen wilde en gedomesticeerde dieren en taferelen van het menselijk leven zoals de jacht, huisdieren, aanbidding etc. Hier zetten we ons tenten op. Uiteraard is er gelegenheid om de rotstekeningen te bekijken. We keren terug naar ons kamp voor het diner en overnachting.

dag 4 naar Tavan Bogd Nationaal Park

Nog een halve dag reizen we door bergvalleien, berghellingen bedekt met weelderig gras worden afgewisseld met steile berghellingen die volledig bedekt zijn met puin. Rond lunchtijd komen we aan bij de ingang van Tavan Bogd Nationaal Park. Dit is het beginpunt van onze wandeltocht. De rest van de dag doen we het rustig aan en kun je omgeving van het kamp ontdekken. ’s Avonds komen de lokale herders met hun kamelen naar ons kamp. De kamelen zullen de bagage en voedsel voor de komende dagen vervoeren.

dag 5 naar Tavan Bogd basiskamp

Twee derde van de trekking route is een geleidelijke, maar voortdurende stijging in het hooggebergte met af en toe moerassen en een paar smalle beken die we moeten oversteken. Halverwege de route hebben we prachtig zicht op de besneeuwde bergen en enorme gletsjers. Rond de lunch worden we door de kamelen ingehaald, zij lopen door naar het volgende kamp. Zodat de kok alvast met zijn werkzaamheden kan beginnen. Vannacht kamperen we op 3000 meter met een indrukwekkend uitzicht op de hoogste toppen van de Tavan Bogd bergketen en Potanin gletsjer.

dag 6 klim naar Malchin peak 4051 meter

Ons doel van vandaag is een van de lagere en makkelijkere peaks van de omgeving. Alhoewel niet technisch zal de route naar de top en terug toch 7 tot 9 uur duren. We wandelen eerst een uur langs de Potanin gletsjermorene. Voordat we verder de berg op gaan. Het pad is grotendeels over puin. Eenmaal op top kunnen we genieten van een spectaculair uitzicht op de gletsjers, de bergketen loopt door aan de andere kant van de grens. De route is afhankelijk van de conditie van de groep en het weer. Als alternatief kunnen we een over een makkelijkere route wandelen tot een lagere richel, waar je ook een mooi uitzicht hebt. We overnachten weer in tenten.

dag 7 naar de uitgang van Tavan Bogd Nationaal Park

Deze keer is het een makkelijke wandeling bergaf, hoewel onderbroken door een paar moerassen en iets langer dan de heenweg. Opnieuw wordt de bagage gedragen door kamelen. Het witte rivierdal wordt gebruikt als zomerweide door een kleine gemeenschap van Tuvan herders wiens voorouders afstammen van de Turken. Na een steile afdaling naar de rivieroever, komen we aan op onze kampeerplaats naast de rivier. Dit is een aangewezen kampeerplaats. Geniet van een welverdiende rust en maak een praatje met andere reizigers die mogelijk ook op deze plek kamperen.

dag 8 naar Mt. Shiveet, lokale heilige berg

Een gemakkelijke ochtendwandeling om een Tuvan familie te bezoeken, hoogstwaarschijnlijk die van een van de kameelherders die ons de afgelopen dagen op de trektocht vergezelden. Tuvans, ook wel bekend als Uriankhai, is een etnische groep van Turkse afkomst die zich historisch altijd in zuidelijk Siberië heeft verplaatst. Traditioneel beoefenden deze nomaden het sjamanisme -  een verering van voorouders en de natuurlijke geesten. Vandaag de dag is hun geloof sterk vermengd met het Tibetaanse boeddhisme. We gebruiken de uitnodiging om meer te weten te komen over hun manier van leven en om te genieten van eten en drinken. Na het bezoek wandelen we naar Mt. Shiveet en klimmen naar zijn brede top met als doel wilde berggeiten (Capra Ibex) te spotten. Het zien van deze berggeiten is bijna gegarandeerd, maar het vereist een beetje klimmen en verbergen. Een minder zware rond de voet van de heilige berg laat je oude rotstekeningen zien met fascinerende taferelen van jagen door verre bewoners van de Altai-regio. We keren terug naar ons kamp voor diner en overnachting.

dag 9 bezoek Kazachse familie

We vertrekken vanuit de Tsagan Gol-vallei naar de zomerweiden van de Kazachse herders. Onder miljoenen Kazachen die in verschillende delen van de wereld wonen, worden Mongoolse Kazachen gezien als uitdragers van de authentieke Kazachse cultuur en tradities die op veel manieren verschillen van die van Mongolen. We kloppen willekeurig "op de deur" en bezoeken lokale families om meer te weten te komen over deze verschillen, hun verhalen en gebruiken. Als we geluk hebben kunnen we ze bezig zien bij hun dagelijkse klussen: dieren verzorgen, eten klaarmaken, etc. Uiteindelijk vinden we een geschikte plek om te kamperen en te genieten van de laatste kampeernacht in het wild.

dag 10 de terugreis naar Ulgy

De terugreis naar Ulgy duurt ongeveer 3 uur. Onderweg stoppen we echter nog bij een Kazachse familie die een oud vorm van jagen beoefend met steenarenden. De ooit bijna vergeten traditie was is bewaard gebleven door de Kazachse minderheid in Mongolië en vandaag wordt het actief nieuw leven ingeblazen, er zijn zelfs vrouwen die hun geluk beproeven in het trainen van arenden. Jagen wordt het meest gedaan in de winter, maar toch kun je meer te weten komen over deze vorm van jagen. Rond lunchtijd arriveren we in Ulgy, waar we ons vestigen in een hotel. Als de tijd het toelaat, kun je hier nog wat rondkijken. We sluiten de dag af met een traditioneel Kazachse diner begeleid door muziek en liedjes.

dag 11 vlucht naar Ulaanbaatar

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Ulgy voor de vlucht naar Ulaanbaatar. Bij aankomst transfer naar het hotel. De rest van de dag is vrij te besteden. In de avond verzamelen we voor een afscheidsdiner.

dag 12 Ulaanbaatar vrij te besteden dag

Bij de reis met vertrekdatum 12 juli vlieg je vandaag terug naar huis. Bij de reis van reis van 15 juni vlieg heb je op deze dag de binnenlandse vlucht van Ulgii naar Ulaan Baatar en vlieg je op dag 13 naar huis. Bij de andere vertrekken heb je nog een dag vrij te besteden in Ulaanbaatar op deze dag en vlieg je op dag 13 naar huis. 

dag 13 Ulaanbaatar naar Amsterdam

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar huis.

Data

Heen Terug Prijs Ticket vanaf
15 jun 27 jun 2024 € 2175 € 1040
Gegarandeerd vertrek
29 jun 11 jul 2024 € 2175 € 1255
12 jul 23 jul 2024 € 2095 € 1375
niet meer boekbaar
10 aug 22 aug 2024 € 2175 € 1225

Bij de reissom inbegrepen

* alle accommodatie: hotel overnachtingen Ulaanbaatar en Ulgy (op basis van tweepersoonskamer), 7 nachten tent (op basis van tweepersoonstent)
* luchthaven transfers (indien vlucht via ons geboekt)
* 3 maaltijden per dag en drinkwater (uitgezonderd lunch op dag 2, 10, 11 en 12)
* kampeeruitrusting, kookgerei, bord en bestek
* alle groepsvervoer
* binnenlandse vluchten Ulaanbaatar-Ulgy v.v.
* entree genoemde bezienswaardigheden, nationaal park
* Engelssprekende gids, kok, lastdierdrijvers
* lastdieren voor bagage vervoer
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de reissom inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam – Ulaanbaatar (deze kan wel via ons geboekt worden)
* visum € 76,--
* wijzigingskosten € 35,-- 
* vaccinaties, reis- en annuleringsverzekering 
* lunch dag 2, 10, 11 en 12
* overbagage binnenlandse vluchten
* vervoer naar en van Schiphol 
* uitgaven van persoonlijke aard, souvenirs, frisdranken en alcoholica 
* fooien lokale staf (± € 40,--) 
* excursies wanneer niet vermeld in de dag-tot-dag beschrijving of aangegeven als facultatief

Aantal deelnemers

Minimum aantal deelnemers: 4
Maximum aantal deelnemers: 12

Deze reis wordt begeleid door een Engelssprekende lokale gids, je reist in een internationale groep.

Reisdocumenten

Voor deze reis heb je een visum nodig. Het visum kun je aanvragen bij de Ambassade in Brussel, Avenue Besme 18.
De visumafdeling is open maandag t/m woensdag van 09.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 17.00 en op donderdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00.

De kosten zijn euro 60,-- voor een singel entry visum

Je kunt de visum aanvraag regelen via een visumdienst, zij dienen dan de aanvraag in Brussel in en halen het paspoort ook weer op. Je betaalt dan naast de visumkosten, bemiddelingskosten en kosten voor het aangetekend opsturen. Je kunt de aanvraag bijvoorbeeld regelen via Visumdienst BredaVisumservice.nl of YourVisa.

- Je paspoort moet nog minimaal een half jaar geldig zijn na vertrek uit Mongolië. 
- Het toeristenvisum heeft een geldigheidsduur van maximaal 30 dagen na aankomst in de Mongolië.
- je hebt een kopie van je vluchtschema of een uitdraai van je E-ticket nodig, een boekingsverklaring, een pasfoto en het ingevulde visumformulier.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil met Mongolië is in onze zomertijd 6 uur. Het is in Mongolië later dan in Nederland.

Geld

De Mongoolse munteenheid is de Tögrök. Je kunt bij banken en wisselkantoren euro`s wisselen. In Ulaanbaatar kun je ook pinnen.

Je hebt geld nodig voor 2 lunches (overige maaltijden zijn inclusief), drankjes, andere persoonlijke uitgaven en fooien.

Reis je buiten Europa, stel dan je bankpas in voor gebruik buiten Europa. Informeer bij je bank hoe je dit kunt instellen. 

Voor de actuele wisselkoers klik hier. (Oanda.com)

Vaccinaties

Voor officiële adviezen kun je terecht bij de GGD of bij je huisarts. Er zijn geen vaccinaties verplicht. Aanbevolen worden: DTP, Havrix (tegen geelzucht = Hepatitis A). Eventueel Tekenencefalitis en buiktyfus (vaccinatieadvies is persoonsgebonden).

Lijst van persoonlijke medicijnen

* 1 Ciproxine antibiotica kuur bij bacteriële darminfecties 
* 1 Augmentin of amoxycyline antibiotica kuur bij luchtweginfecties + algemeen breedspectrum 
* azaron, lidocaïnezalf bij insectenbeten 
* sterilon/betadine-iodium voor wondontsmetting 
* leukoplast 2nd skin bij blaarpreventie 
* sporttape 
* hansaplast bij wondjes 
* paracetamol als pijnstiller 
* insectenafweermiddel 
* zonnebrandolie/crème minimaal factor 30 
* zovirax bij koortslip 
* rekverband, knieband bij knieproblemen 
* Arnica of SRL bij spierpijn, kneuzingen 
* ORS tegen uitdroging bij diarree 
* strepsils bij keelpijn 
* reddingsdeken 

De antibioticakuren (ciproxin en augmentin) en lidocaïnezalf zijn op recept via je huisarts te verkrijgen. Informeer bij je ziektekosten verzekeraar naar een eventuele vergoeding. 

Over de uitrusting

Schoenen 
Wij raden bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool. Het is belangrijk dat je schoenen erg goed zitten, omdat je er elke dag uren op moet lopen. Wanneer je nieuwe schoenen moet kopen, verdient het aanbeveling om ½ tot 1 maat groter te kopen dan je werkelijke maat. (Pas ze met een paar extra sokken).Je voeten hebben namelijk de neiging om op te zetten, als je wat langer op een dag loopt. Daar komt nog bij dat je bergaf niet met je tenen in de knel komt. Als je nieuwe schoenen moet kopen, loop ze dan goed in. Ook moet je soms door beekjes waden, loop je door nat gras, over modderige paden en soms door sneeuw, dus een redelijke mate van waterdichtheid is handig. Een goede profielzool geeft je beter grip op de wat steilere paden. Daarnaast raden wij aan om bijvoorbeeld stevige sandalen mee te nemen (Teva of snel drogende gympen) voor doorwadingen en voor ’s avonds in het kamp. 

Slaapzak 
De nachttemperaturen in juli en augustus kunnen uiteenlopen van 15 graden tot - 5 graden onder nul op grotere hoogte. 

(Dag)rugzak 
Je kunt je bagage laten dragen tot 12 kg. Tijdens een deel van de trek wordt de bagage vervoerd met kamelen. Je kunt je spullen in een plunjezak of grote stevige rugzak of tas doen. Voor de spullen die je tijdens het lopen nodig hebt volstaat een dagrugzak. We adviseren een dagrugzak met een inhoud van ± 35 liter (of meer). 

Zitlap 
Neem zelf een goede zitlap mee voor pauzes onderweg. 

Toiletartikelen 
Reis licht. Neem liever geen grote verpakkingen toiletartikelen mee. Er zijn plastic flesjes te koop waar je shampoo, zeep, zonnebrandcrème etc in kunt over doen. De ervaring leert dat je toch niet iedere dag je haar kunt wassen en zonnebrand crème heb je alleen nodig voor onbedekte huid.

Paklijst

~ bergwandelschoenen B/C
~ slaapzak 
~ lakenzak
~ slaapmatje 
~ donsjack of een warm winddicht jack 
~ regenpak
~ lange broek (bijv. trainingsbroek, fleece) 
~ korte broek 
~ enkele T-shirts/blouses 
~ ondergoed 
~ badpak, zwembroek (ook handig wanneer je je wast in de rivier) 
~ warme trui 
~ sokken, waarvan min. drie paar afgestemd op de bergschoenen 
~ maillot/lange onderbroek/pyjamabroek 
~ sandalen (i.v.m. rivieroversteken)  
~ lichte gympen of slippers voor `s avonds 
~ handdoek 
~ wanten of handschoenen 
~ sjaal 
~ veldfles 
~ zaklamp / hoofdlamp 
~ toiletartikelen 
~ medicijnen (zie afzonderlijk lijstje hierna) 
~ zonnebril/gletsjerbril 
~ iets voor op je hoofd tegen zon en stof, en kou: muts en/of hoed 
~ plastic (vuilnis)zakken, o.a. om de inhoud van rug-/plunjezak in te verpakken i.v.m. regen of een rivieroversteek 
~ hangslotje om plunjezak af te sluiten. 
~ wasmiddel (biologisch afbreekbaar) 
~ dagrugzak 
~ moneybelt of halstasje voor bescheiden: 
- paspoort (moet na terugkomst nog een half jaar geldig zijn) 
- vliegticket 
- geld 
- inentingsboekje 
- verzekeringsbewijs + alarmnummer 

N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën en bewaar exemplaren thuis en onderweg, apart van de originelen.

Verzekering

Nunatak stelt een adequate reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis. Beide soorten verzekeringen kun je via ons afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.
Vertrek 15 jun 2024 Vanaf € 1040.00
Bij de reis van 15 jun 2024 vlieg je met Turkish Airlines van Amsterdam naar Ulaanbaatar.
Het vluchtschema is als volgt:
15 juni Amsterdam-Istanboel-Ulaanbaatar *
27 juni Ulaanbaatar-Istanboel-Amsterdam
* aankomst volgende dag
Boek deze reis
 
 
Vertrek 29 jun 2024 Vanaf € 1255.00
Bij de reis van 29 jun 2024 vlieg je met Turkish Airlines van Amsterdam naar Ulaanbaatar.
Het vluchtschema is als volgt:
29 juni Amsterdam-Istanboel-Ulaanbaatar *
11 juli Ulaanbaatar-Istanboel-Amsterdam
* aankomst volgende dag

Boek deze reis
 
 
Vertrek 12 jul 2024 Vanaf € 1375.00
Bij de reis van 12 jul 2024 vlieg je met Turkish Airlines van Amsterdam naar Ulaanbaatar.
Het vluchtschema is als volgt:
12 juli Amsterdam-Istanboel-Ulaanbaatar *
23 juli Ulaanbaatar-Istanboel-Amsterdam
* aankomst volgende dag

niet meer boekbaar
 
 
Vertrek 10 aug 2024 Vanaf € 1225.00
Bij de reis van 10 aug 2024 vlieg je met Turkish Airlines van Amsterdam naar Ulaanbaatar.
Het vluchtschema is als volgt:
10 augustus Amsterdam-Istanboel-Ulaanbaatar *
22 augustus Ulaanbaatar-Istanboel-Amsterdam
* aankomst volgende dag
Boek deze reis
 
 

Categorie 3

De lichtere treks, waarin soms een zware dag zit waarop je méér moet stijgen (soms > 1000 meter) en langer moet lopen (soms > 6 uur). Gemiddelde looptijd per dag bedraagt ongeveer 5 uur. Na een zwáre dag is er een lichte dag of een rustdag. 

Reiswaardering 9,0

Een greep uit de reviews:

 

Mariette

19-08-2019

Gemiddelde beoordeling: 9,0

Wens en/of verwachting: Kennismaken met dit land/gebied waar ik nog niet eerder geweest was. De combinatie landschap en nomadische bevolking trok me speciaal aan

Meeste indruk: Tavan Bogd gletsjer, en de bezoeken aan Tuva en Kazach families.

Ervaring: Geweldig om in betrekkelijk korte tijd een gevoel van totale tijdloosheid te ervaren. Dit mede door het zeer afgelegen lege land, in dit verre westen bevolkt door authentiek nomaische levende families met hun grote kudden schapen, geiten, yaks, kamelen en paarden. Schitterend bergland, sneeuwtoppen, gletsjers. Daarbij een zeer diverse internationale groep.

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
10,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10.0

Lilian & Hayo

19-08-2019

Gemiddelde beoordeling: 10,0

Wens en/of verwachting: het Tavan Bogd gebergte met eigen ogen aanschouwen en een Eagle Hunter ontmoeten.

Meeste indruk: Kamperen naast de Potanin gletsjer en de wandelingen door de prachtige natuur. Ook het zien van de rotstekeningen hebben indruk gemaakt. De kamelen die onze spullen droegen waren ook heel bijzonder en was een unieke ervaring.

Ervaring: Een zeer bijzondere, unieke en indrukwekkende reis om nooit meer te vergeten.... Wij hebben enorm genoten van deze reis. Het landschap was overweldigend en hebben we het zeer getroffen met onze kundige en betrokken gids Kunde Samba. Het eten was voortreffelijk en de organisatie was perfect geregeld. Het is ongelooflijk hoe onze kokkin met weinig middelen de heerlijkste maaltijden op tafel kon zetten. Ook de internationale groep bestond uitsluitend uit enthousiaste mensen en was de sfeer altijd goed.

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
10,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
10,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10,0

Karin

26-08-2018

Gemiddelde beoordeling: 8,3

Wens en/of verwachting: Ruige natuur, fysieke inspanning en contact met bevolking.

Meeste indruk: Wild kamperen en gesprekken met Mongoolse bevolking.

Ervaring: Zeer goede begeleiding door gids en kok. Prachtige gesprekken met plaatselijke bevolking. Zeer ruige natuur.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
9,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
7,0

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Karel van Manderstraat 112
2014 VH Haarlem
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice