Bulgarije Rila en Pirin individueel

Ondanks zijn kleine omvang heeft Bulgarije een fascinerende natuurlijke diversiteit aan bergen en heuvels, rivieren en valleien. Deze individuele reis biedt de mogelijkheid om te wandelen in de hoogste Bulgaarse bergketens - Rila en Pirin en een bezoek te brengen aan het Rila-klooster (UNESCO-werelderfgoed).

  • wandelingen in Rila National Park
  • wandelingen in Pirin National Park
  • bezoek aan het Rila-klooster - UNESCO-werelderfgoed
  • zelfgemaakte gerechten en verblijf bij lokale families

Zeven Rila-meren en Mount Vihren

Je wandelt over de hoogste bergketens van Zuidoost-Europa - Rila en Pirin. Met als hoogtepunten de wandeling naar de zeven Rila-meren en de klim naar de bergkam van de Vihren Peak. Niet alleen de hoogte is spectaculair en de landschappen prachtig, maar beide gebergten zijn Nationale Parken, rijk aan flora en fauna. In het Piringebergte kun je bijvoorbeeld de Edelweiss tegenkomen - het symbool van alpinisme en bergwandelen.
Home

Bulgarije Rila en Pirin individueel

Dagen 9
Lopen 5
Zwaarte 3
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 925
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg de reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. Het kan noodzakelijk zijn om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen. 

dag 1 Amsterdam - Sofia

Aankomst Sofia, transfer naar Govedartsi, een rit van ongeveer 1,5 uur. 
Overnachting: familiehotel in Govedartsi
Maaltijden: diner

dag 2 wandeling naar Musala Peak

Vandaag staat in het teken van de hoogste top van Bulgarije Mt Mussala 2925 meter. In de ochtend transfer naar het nabijgelegen resort Borovets vanwaar je een gondel neemt naar het Sitnyakovo-gebied op 2300 meter. Vanaf hier begin je te wandelen en onderweg passeer je een paar gletsjermeren en een bergsportcentrum genaamd Everest. In ongeveer 3 uur bereik je de top en loop je op dezelfde manier terug naar de gondel. Transfer terug naar het dorp Govedartsi.
Looptijd: 5 uur, stijgen 400 meter, dalen 500 meter
Overnachting: familiehotel in Govedartsi
Maaltijden: ontbijt en diner

dag 3 wandeling naar Maliovitsa Peak

In de ochtend een korte transfer (30 minuten) naar het startpunt. Je begint bij het Maliovitsa complex vanwaar je de beroemde top Maliovitsa (2729 meter) ziet - een van de mooiste in het Rila-gebergte. Langs de rivier loop je de vallei in en na een uur bereik je de Maliovitsa hut. Hier kun je even pauzeren en iets eten. Als je wilt kun je nog iets verder de vallei in lopen. Daal via hetzelfde pad weer af naar het Maliovitsa complex. In de namiddag transfer terug naar Govedartsi.
Looptijd: 6 uur, stijgen 900 meter, dalen 900 meter
Overnachting: familiehotel in Govedartsi
Maaltijden: ontbijt en diner

dag 4 Zeven Rila-meren

Transfer van Govedartsi naar de Vada hut (1500 meter). Vanaf hier wandel je naar het gebied van de Zeven Rila-meren. Het pad begint in dennenbossen en stijgt vervolgens boven de boomgrens. Je bereikt de eerste meren Dolnoto Ezero op 2100 meter en gaat verder omhoog naar de oude hut Sedemte ezera (2200 meter). Hier kun je pauzeren en drankjes / maaltijden nuttigen. Naast de hut is het tweede meer - Ribnoto Ezero. Vervolg je wandeling langs het circuit van de meren langs de derde en vierde tot je de vijfde Babreka (2300 meter) bereikt. Ga op dezelfde manier terug. Transfer terug naar Govedartsi.
Looptijd 6 uur, stijgen 700 meter, dalen 700 meter
Overnachting: familiehotel in Govedartsi
Maaltijden: ontbijt en diner

dag 5 Rila Klooster

Transfer naar het Rila Klooster voor een bezoek aan dit UNESCO werelderfgoed. Na het bezoek aan het klooster, transfer naar Bansko, gelegen aan de voet van het Pirin-gebergte. Overnachting: familiehotel in Bansko
Maaltijden: ontbijt en diner

dag 6 wandeling naar Vihren Peak

De wandeling gaat van Vihren hut (1950 meter) naar de op een na hoogste top van Bulgarije - Mount Vihren 2914 meter. Je eindigt bij de oudste boom in Bulgarije, de Baikusheva Mura (meer dan 1300 jaar oud).
Looptijd: 6 - 8 uur, stijgen 1000 meter, dalen 1000 meter
Overnachting: familiehotel in Bansko
Maaltijden: ontbijt

dag 7 wandeling over de Todorina Porta bergpas

Wandeling vanaf Vihren hut (1950 meter) over de Todorina porta bergpas. De wandeling eindigt bij de Demianitsa hut.
Looptijd 7 uur, stijgen 600 meter, dalen 1300 meter
Overnachting: familiehotel in Bansko
Maaltijden: ontbijt

dag 8 Bansko-Sofia

Een transfer van ongeveer 2,30 uur brengt je terug naar Sofia. Hier heb je tijde op de hoogtepunten van deze hoofdstad te verkennen. De geel geplaveide straten, de Romeinse ruïnes, de thermale bronnen in het centrum van de hoofdstad, het Nationaal Theater Ivan Vazov, de Alexander Nevski-kathedraal, de Universiteit van Sofia, de moskee, de synagoge, de Ronde kerk St. George uit de 4e eeuw, het Nationaal Archeologisch Museum dat een van de beroemdste Thracische gouden schatten bewaakt, gevonden in het land van het huidige Bulgarije, daterend uit de 4e eeuw voor Christus.
Overnachting: centrum van Sofia
Maaltijden: ontbijt

dag 9 Sofia-Amsterdam

Transfer naar de luchthaven in Sofia. Afhankelijk van de vluchttijd, kun je nog wat verder rondkijken in Sofia.
Maaltijden: ontbijt

Vraag een offerte aan, selecteer de gewenste vertrekdatum en het aantal personen

Vertrek
Aantal personen
Extra's

Volgende stap »

Prijs en reisperiode

Periode: 15 juni 2023 t/m 30 september 2023

2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)  € 1095,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer) € 975,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers) € 925,--

Prijs is per persoon en exclusief vluchten.

Bij de prijs inbegrepen

* accommodatie in familiehotels
* alle ontbijten en 5 diners (zoals aangegeven in de dag tot dag beschrijving)
* reisbeschrijving en kaarten voor alle wandelingen
* alle transfers, inclusief van en naar de luchthaven van Sofia
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Sofia (deze kan via Nunatak geboekt worden)
* lunches en overige diners, drankjes en overige uitgaven van persoonlijke aard, fooien
* reis- en annuleringsverzekering 
* vervoer naar en van Schiphol
* excursies wanneer niet vermeld in de dag tot dag beschrijving of aangegeven als facultatief
* museum entreegelden

Geld

De Bulgaarse lev is de munteenheid van Bulgarije. Het meervoud van lev is leva. Eén lev is opgedeeld in 100 stotinki (enkelvoud stotinka).
In omloop zijn munten van 1, 2, 5, 10, 20, 50 stotinki en 1 lev. Het papiergeld bestaat uit biljetten van 1, 2, 5, 10, 20, 50 en 100 leva. Sinds de invoering van de euro is de koers gekoppeld aan de euro, namelijk: 1 euro = 1,95583 lev.
Na aankomst kun je geld pinnen.

Benodigde reisdocumenten

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Vaccinaties

Voor Bulgarije geldt geen vaccinatieplicht.

Klimaat

Bulgarije kent warme zomers en koude winters, een typisch landklimaat. Doordat Bulgarije bergen heeft en onder invloed staat van de Zwarte Zee, zijn de temperaturen nooit extreem hoog of laag. Al in mei wordt het regelmatig meer dan 20 graden. In de zomer zijn temperaturen van rond de 30 graden wel normaal. Gemiddeld is het in het binnenland van Bulgarije aangenaam rond 24 graden. In de zomer schijnt de zon tot 10 uur per dag. Ook in de herfst blijft het nog erg lekker, met gemiddeld ongeveer 22 graden. In Bulgarije kan overigens wel altijd een bui vallen.

Paklijst

De temperaturen overdag kunnen in de bergen sterk wisselen, van 12 tot 30 graden! Zorg dus voor wandelkleding die je in laagjes kunt dragen, een of twee t-shirts, een blouse, trui, regenjas.

~ voldoende mondkapjes
~ desinfecterende handgel
~ regenkleding
~ warme kleding (het kan ’s avonds en zelfs overdag fris zijn!)
~ t-shirts
~ trekkingbroek
~ windstopper
~ blouse
~ goed ingelopen en hoogsluitende bergwandelschoenen
Enkelomsluitende bergschoenen zijn het beste, omdat je minder makkelijk zwikt en minder op je voeten hoeft te letten tijdens het lopen. Het profiel moet goed zijn, zodat je grip hebt op de ondergrond. De zool moet zo dik en stijf zijn dat je geen steentjes voelt.Voor de meeste wandelingen is een schoen van categorie B of B-C voldoende.
~ dagrugzak
~ zakmes (niet in de handbagage!)
~ waterflessen
~ uitschuifbare wandelstokken 
~ zitmatje
~ reserve veters en schone sokken (kun je ook als handschoen gebruiken)
~ vliegtuighoes (om je tas tijdens de vliegreis te beschermen)
~  EHBO-artikelen, zoals sterilon/betadine, hechtpleisters, snelverband, sporttape, middelen tegen maag- en darmklachten, reddingsdeken en blaarpleisters (bv. Compeed of Second Skin)
~ reddingsdeken
~ ORS-sachets en abrikozen/rozijnen/noten/mueslirepen voor snelle aanvulling zout en suikers
~ zonnebrandcrème, lippencreme (sunblock) en aftersun
~ zonbescherming voor het hoofd (hoed, pet, sjaal o.d.), zonnebril
~ geldig paspoort of identiteitskaart
~ ticket
~ verzekeringspapieren (of kopie daarvan)
~ European Health Insurance Card: bewijs dat je verzekerd bent tegen ziektekosten, gratis aan te vragen bij je verzekeringsmaatschappij

Verzekering

Nunatak stelt een adequate reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis. 
Beide soorten verzekeringen kun je via Nunatak afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding/gids en Nunatak snel handelen.

Categorie 3

Hikes, waarin soms een zware dag zit waarop je méér moet stijgen (soms > 1000 meter) en langer moet lopen (soms > 6 uur). Gemiddelde looptijd per dag bedraagt ongeveer 6 uur.

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice