Slovenië

Deze fantastische 8-daagse reis brengt je naar de mooiste gedeeltes van de Sloveense Alpen en laat je kennismaken met de diversiteit van Slovenië. Het is de ultieme tour voor alle natuurliefhebbers die graag een mix van serieuze wandeldagen willen combineren met relaxen in kristalheldere rivieren en meren, de stad Ljubljana willen leren kennen en willen genieten van het authentieke Sloveense eten en drinken.

  • bezoek de levendige hoofdstad Ljubljana 
  • alpiene landschap in het Triglav Nationaal Park 
  • wandel naar enkele van de hoogste Sloveense toppen
  • geniet van de fantastische meren van Bohinj en Bled 

Julische Alpen

Onze eerste 3-daagse trekking is een huttentocht door het Triglav nationaal park. Er is tijd voor een heerlijke duik in de prachtige meren van Bohinj en Bled. De reis gaat verder naar het dal van de smaragdgroene Soca rivier. Hier zullen we een fantastische piek beklimmen en genieten van het ruige landschap van de Julische Alpen. We sluiten de reis af met een bezoek aan de Vipava vallei, een klein wijngebied.

Je reist in een internationale groep en ontmoet de groep in Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Slovenië

Dagen 8
Lopen 6
Zwaarte 3
Met bagagevervoer
Vertrek Terug
06 jul 2024 13 jul 2024
14 jul 2024 21 jul 2024
Gegarandeerd vertrek 27 jul 2024 03 aug 2024
Gegarandeerd vertrek 24 aug 2024 31 aug 2024
Nog 2 beschikbaar 07 sep 2024 14 sep 2024

Enkele plaatsen beschikbaar Enkele plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek Gegarandeerd vertrek
Prijs vanaf   € 1880
Tickets vanaf € 445
Groepsgrootte 4 - 8 reizigers

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 Amsterdam - Ljubljana

Vlucht naar de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana. Overnachting hotel. In de middag of vroege avond maak je kennis met andere (internationale) groepsleden en de gids. De gids zal een aantal details van de reis doornemen.

dag 2 start trekking in de Julische Alpen

`s Morgens rijden we in de richting van het Bohinj meer waar onze trekking door het Triglav Nationaal Park start. Het pad voert buiten de gebaande paden, langs bospaden en rotsachtige bergpaden net onder de hoogste berg van Slovenië - berg Triglav. Eerst doorkruizen we prachtige alpenweiden in de heuvels bij het meer van Bohinj, waar je verse kaas en zure melk kunt proeven en kopen bij de kleine boerderijen die je passeert. Verderop beklimmen we de bergpassen op de ruige hellingen van de omliggende bergen. De uitzichten zijn adembenemend. We klimmen nog verder omhoog, voordat het uiteindelijk bergafwaarts gaat. Na een korte afdaling wandelen we door met wilde bloemen bezaaide bergweiden en zien we luierende koeien liggen. Door dit deel van het Triglav National Park trekken nauwelijks mensen. Als de berghut in zicht komt, zie je de hoogste berg van Slovenië, berg Triglav (2864 meter). Om de berg die meer dan honderd jaar geleden voor een munt is gekocht van dichterbij te bekijken, beklimmen we de naburige top (1 uur extra) en geniet van het avondlicht boven de grillige toppen van de Julische Alpen.

Wandelen: 9 km / hoogte +900 meter, -250 meter / ongeveer 6 uur
Overnachting: berghut met gedeelde kamers (4-12 bedden) en gedeelde badkamer
Maaltijden inbegrepen: ontbijt, picknicklunch, diner
Totale rijtijd: 1 uur

dag 3 naar de vallei van de 7 meren

Vandaag is de zwaarste dag, door het hart van de Julische Alpen. We beginnen rustig aan over een heuvelpad door een dwergdennenbos. Vanaf hier voert een grindpad ons over een rotsachtig terrein door een prachtig alpenlandschap naar een hoge bergpas. Het is een mooie plek om een ??tijdje te ontspannen en te genieten van het uitzicht op Triglav berg. Je kunt hier een ??fantastische top beklimmen (extra 1 uur en 250 meter omhoog), op de top heb je adembenemende uitzichten over de hoogste toppen van de Sloveense, Italiaanse en Oostenrijkse Alpen. Terwijl het grindpad bergafwaarts gaat, komen we bij de Via Alpina Trail en Sloveense Mountain Trail die door de vallei van de Zeven Triglav-meren leiden. Dit is een meer ontspannen wandeling langs een gemakkelijke en zeer populaire vallei die van geologisch en biologisch belang is. Wellicht zien we hier de marmotten die aan de zonnige kant van de rotsen aan het relaxen zijn. Als je ze niet ziet, hoor je zeker hun fluitjes. In de late namiddag, bereiken we de berghut bij de Triglav-meren. 

Wandelen: 12 km / hoogte +700 meter, -750 meter / ongeveeer 7 uur
Overnachting: berghut in gedeelde kamers (4-12 bedden) en gedeelde wasruimte
Maaltijden inbegrepen: ontbijt, diner

dag 4 naar het Bohinj meer, transfer naar het Bled meer

In de ochtend gaan we over de puinhelling naar een klein bergzadel tussen twee toppen. De fittere onder ons hebben de mogelijkheid om naar een eenzame top te wandelen. Je inspanning wordt beloond met een groots landschapspanorama over de vallei van de Zeven Triglav-meren en de Julische Alpen. Na terugkomst van de top laten we de hoogste en meest uitgestrekte bergketen van Slovenië achter ons. Vanaf hier trekken we langs een kalkstenen pad omringd door zinkgaten en dwergdennen, die leidt naar groene bossen en alpenweiden. We bereiken de Bohinj-vallei en worden meegenomen voor een heerlijke traditionele lunch, daarna sluiten we de driedaagse wandeling af met een onvergetelijke duik in het kristalheldere water van het meer van Bohinj, het grootste permanente meer van Slovenië.
Daarna rijden we naar het spectaculaire meer van Bled, hier heb je nog wat tijd om de omgeving te verkennen en op eigen gelegenheid te dineren.

Wandelen: 8 km / hoogte +200 meter, -800 meter / ongeveer 4 uur
Overnachting: 3* hotel in Bled
Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch
Totale rijtijd: 15 min

dag 5 Bled meer - Vršic pas - Bovec

Het meer van Bled is in het echt net zo mooi als op foto`s. Om je de kans te geven de perfecte foto te maken, wandelen we naar een populair uitkijkpunt en fotoplek van het meer, de eilandkerk en het kasteel op de klif met de Karawanken-Alpen op de achtergrond. Misschien hebben we zelfs tijd voor een snelle duik in het meer van Bled voordat we verder gaan met onze reis. We rijden naar de Vrsic-bergpas. De weg is tijdens de Eerste Wereldoorlog door Russische gevangenen aangelegd en vormt een perfect startpunt voor onze dagwandeling. Het pad leidt naar een eenzame bergrug, te midden van kalkstenen bergen. Aan de andere kant van de pas dalen we af naar de Soca-vallei. Dit is de meest biodiverse plek van het land met smaragdgroene wateren, dichte bossen. Het parmantige stadje Bovec is het centrum, hier verblijven we de komende twee nachten.

Wandelen: 10 km / hoogteverschil +650 meter, -650 meter / ongeveer 5 uur verdeeld over 3 verschillende wandelingen
Overnachting: 3* hotel in Bovec, Soca vallei
Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch
Totale rijtijd: 2 uur

dag 6 beklimming Mt. Mangart

Vandaag zijn er verschillende opties. We beginnen de dag vroeg, via een bochtige  pad gaat, bereiken we het Mangart-zadel. Na de korte opwarmwandeling, gaan we via een steil rotsachtig pad naar een wereld van rotsen en stenen. Op de top hebben we een 360-graden bergpanorama, dat de westelijke Julische Alpen omvat die zich uitstrekt van Slovenië tot Italië en Oostenrijk. Als je denkt dat het beklimmen van de berg Mangart te veel is, kunnen de gidsen ook een gemakkelijke wandeling aanbevelen met adembenemende uitzichten op de top van de Mangart. Na de afdaling komt de groep bij elkaar tijdens een heerlijke lokale lunch. In de middag heb je tijd voor outdoor avonturen (kajakken, raften, ziplinen), een massage of op eigen gelegenheid de stad verkennen. Omdat er een goede variëteit aan restaurants, herbergen en bars is, ja je op eigen gelegenheid dineren.

Wandelen: 8 km / hoogteverschil +650 meter, -650 meter / ongeveer 5 uur
Overnachting: 3* hotel in Bovec
Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch
Totale rijtijd: 1 uur

dag 7 Juliana Trail en Vipava vallei

Deze ochtend gaan we verder naar het zuiden en tegen het einde van de middag eindigen we in de glooiende heuvels van een van de beste wijnregio`s van Slovenië. Eerst lopen we langs een deel van het pad rond de Julische Alpen, bekend als de Juliana Trail. Het is een van de meest spectaculaire delen van het Soca-pad, langs een van de mooiste alpiene rivieren ter wereld, de Soca-rivier. Je steekt houten hangbruggen over en als je dapper genoeg bent, de kans om te zwemmen in de turquoise rivierpoelen van Soca. Het gebied staat bekend om zijn rijke historische erfgoed met tal van overblijfselen uit de Eerste Wereldoorlog. Voor de lunch gaan we nog naar een uitkijkpunt boven het Bovec-bekken. Vanuit Bovec rijden we naar de glooiende heuvels van de Vipava-vallei, een klein wijngebied waar een gematigd klimaat, een lange traditie en hardwerkende boeren. Een van de lokale producenten zal ons ontvangen in zijn wijnkelder voor een geweldig laatste diner, waar we de beste lokale variëteiten zullen ontkurken en proosten op nieuwe vriendschappen en een geweldige reis die we samen hebben gehad.
Na het diner neemt de gids je mee terug naar Ljubljana waar je kunt genieten van de leuke sfeer van de Sloveense hoofdstad.

Wandelen: 9 km / hoogteverschil +300 meter, -300 meter / ongeveeer 2,5 uur
Overnachting: 3* hotel in Ljubljana
Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, diner
Totale rijtijd: 2,5 uur

dag 8 afscheid van Slovenië

Na het ontbijt eindigt de reis.

Data

Heen Terug Prijs Ticket vanaf
06 jul 13 jul 2024 € 1880 op aanvraag
14 jul 21 jul 2024 € 1880 op aanvraag
27 jul 03 aug 2024 € 1880 op aanvraag
niet meer boekbaar
24 aug 31 aug 2024 € 1880 € 445
Gegarandeerd vertrek
07 sep 14 sep 2024 € 1880 op aanvraag
Gegarandeerd vertrek

Bij de prijs inbegrepen

* de vermelde reissom is op basis van een individuele boeking (in de hotels eenpersoonskamer), indien je met 2 personen boekt en een kamer deelt dan is de reissom € 1665,-- per persoon (boek je alleen en je wilt een kamer delen dan kunnen we proberen te bemiddelen als 2 alleenreizenden uit de groep een kamer willen delen)
* alle overnachtingen in hotels en berghutten, in berghutten op meerpersoonskamers
* alle transfers volgens reisschema
* bagagetransport behalve op dag 2 en 3
* ontbijt op dag 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
* lunch op dag 2, 4, 5, 6, en 7 
* diner op dag 2, 3 en 7
* groepstransport, busje met 8 + 1 zitplaatsen, bij meer dan 8 personen zijn er 2 busjes en 2 gidsen
* Engelssprekende lokale gids
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Ljubljana
* transfer vliegveld naar Ljubljana 
* overige maaltijden (lunch dag 1, 3 en 8, diner dag 1, 4, 5, 6 en 8)
* persoonlijke uitgaven, souvenirs, frisdranken en alcoholica 
* fooien
* reis- en annuleringsverzekering (voor deze reis heb je een bergsport/bijzondere sporten reisverzekering nodig) 
* vervoer naar en van Schiphol

Groepsgrootte

Minimaal 4 reizigers
Maximaal 8 reizigers

Je reist in een internationale groep en ontmoet de groep in Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Geld

Je betaalt gewoon met Euro`s.

Paklijst

De temperaturen overdag kunnen in de bergen sterk wisselen, van 12 tot 30 graden! Zorg dus voor wandelkleding die je in laagjes kunt dragen: een of twee t-shirts, een blouse, trui, regenjas. Ook ’s avonds kan het fris zijn.

~ regenkleding
~ warme kleding (het kan ’s avonds en zelfs overdag fris zijn!)
~ goed ingelopen en hoogsluitende bergwandelschoenen 
Enkelomsluitende bergschoenen zijn het beste, omdat je minder makkelijk zwikt en minder op je voeten hoeft te letten tijdens het lopen. Het profiel moet goed zijn, zodat je grip hebt op de ondergrond. De zool moet zo dik en stijf zijn dat je geen steentjes voelt.Voor de meeste wandelingen is een schoen van categorie B of B-C voldoende.
~ waterschoentjes voor beekoversteken
~ dagrugzak
~ lakenzak
~ handdoek
~ zakmes (niet in de handbagage!)
~ waterflessen
~ uitschuifbare wandelstokken 
~ zitmatje
~ reserve veters en schone sokken (kun je ook als handschoen gebruiken)
~ vliegtuighoes (om de rugzak tijdens de vliegreis te beschermen)
~ antizonnebrandmiddel, lippencreme (sunblock) en aftersun
~ zonbescherming voor het hoofd (hoed, pet, sjaal o.d.), zonnebril
~ geldig paspoort of identiteitskaart
~ ticket
~ verzekeringspapieren (of kopie daarvan)

Lijst van persoonlijke medicijnen

* Sterilon/betadine-iodium: wondontsmetting 
* Leukoplast/second skin: blaarpreventie 
* Hansaplast: bij wondjes 
* Paracetamol: pijnstiller 
* Zonnebrandolie/-crème: min. factor 30 
* Lippenbescherming: zinkzalf, lipbalsem mét zonnefactor 
* Rekverband, knieband: bij knieproblemen 
* Arnica of SRL-gelei: bij kneuzingen, spierpijn 
* ORS: ter voorkoming van uitdroging bij diarree 
* Immodium : bij diarree voor `op moeilijke momenten` 
* Strepsils: bij schrale keel
* Reddingsdeken

Verzekeringen

Nunatak stelt een adequate reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis. Beide soorten verzekeringen kun je via ons afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.
Vertrek 06 jul 2024 Op aanvraag
Bij de reis van 06 jul 2024 vlieg je van Amsterdam naar Ljubljana.
Het vluchtschema is als volgt:
6 juli Amsterdam-Ljubljana (met 1 overstap)
13 juli Ljubljana-Amsterdam (met 1 overstap)
Boek deze reis
 
 
Vertrek 14 jul 2024 Op aanvraag
Bij de reis van 14 jul 2024 vlieg je van Amsterdam naar Ljubljana.
Het vluchtschema is als volgt:
14 juli Amsterdam-Ljubljana (met 1 overstap)
21 juli Ljubljana-Amsterdam (met 1 overstap)
Boek deze reis
 
 
Vertrek 27 jul 2024 Op aanvraag
Bij de reis van 27 jul 2024 vlieg je van Amsterdam naar Ljubljana.
Het vluchtschema is als volgt:
27 juli Amsterdam-Ljubljana (met 1 overstap)
3 augustus Ljubljana-Amsterdam (met 1 overstap)
niet meer boekbaar
 
 
Vertrek 24 aug 2024 Vanaf € 445.00 Polish Airlines
Bij de reis van 24 aug 2024 vlieg je met Polish Airlines van Amsterdam naar Ljubljana.
Het vluchtschema is als volgt:
24 augustus Amsterdam-Warschau-Ljubljana
31 augustus Ljubljana-Warschau-Amsterdam
Boek deze reis
 
 
Vertrek 07 sep 2024 Op aanvraag
Bij de reis van 07 sep 2024 vlieg je van Amsterdam naar Ljubljana.
Het vluchtschema is als volgt:
8 september Amsterdam-Ljubljana (met 1 overstap)
15 september Ljubljana-Amsterdam (met 1 overstap)
Boek deze reis
 
 

Zwaarte 3

De wandelingen zijn technisch eenvoudig. Je moet redelijk fit zijn en kunnen genieten van 6-7 uur wandelen per dag, met een maximale afstand van 15 km en met maximaal 800 meter hoogte verschil op de zwaarste dag. 

Reiswaardering 8,8

Een greep uit de reviews:

 

Saskia

11-08-2019

Gemiddelde beoordeling: 9,5

Wens en/of verwachting: Veel in de natuur/bergen zijn en Slovenie ontdekken.

Meeste indruk: aangepaste eerste dagen door (on)weer, ruige bos, rivier Soca, Mangart, Piran en omgeving

Ervaring: Slovenie is heel mooi. De eerste trekking van onze reis is aangepast vanwege onweer. Mooie wouden (zeer begroeid) , rivier Soca is heel mooi (in het echt ook azuurblauw, ook leuk om te gaan raften), trip naar Mangart was ook de moeite waard (af en toe wat klauterwerk nodig). In het zuiden weer heel ander karakter: glooiend, wijngaarden, lekker eten, Piran is een mooi stadje aan de kust. Perfect combi. Tijdens de reis komt er ook wat geschiedenis aan bod, ook interessant. Goed om te weten: Het internationale reisgezelschap: mijn reisgenoten waren allemaal Spaans. De gids Anja was supergoed en sprak gelukkig goed Engels en goed Spaans. Ik heb de reis op het allerlaatste moment geregeld en Nunatak was meedenkend, flexibel en snel via de whats-app. Toen ik aangaf dat ik liever een hotelkamer zou delen was het mogelijk om met de gids een kamer te delen en dat was nog gezellig ook.

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
10,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10,0

Gemiddelde beoordeling:

Wens en/of verwachting: wandelen in de bergen in Europa

Meeste indruk: de eerste hut, omdat het toen buiten stormde; topje bij Dolic

Ervaring: Het voelde niet als een Nunatakreis - Ik vond de reis relatief duur. - We hadden een heel internationale groep, dat was heel leuk. Had ik niet verwacht.

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
8,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice