Groenland dagwandelingen

Dagwandelingen langs het mooiste fjord ter wereld, je draagt alleen een dagrugzak. We maken pittige wandelingen, doorwaden snelstromende rivieren en zijn `s avonds weer terug in ons kamp.

  • prachtige dagwandelingen met kleine rugzak
  • bagagevervoer per boot
  • spectaculaire boottochten tussen ijsbergen
  • een absolute topreis!

Na aankomst maken we kennis met Kulusuk eiland. De dag erna varen we langs Kuummiut naar het Knud Rasmussen fjord waar we ons basiskamp inrichten en 3 nachten op dezelfde plek kamperen.

Per boot verplaatsen we ons naar het einde van het Qinertivaq fjord. De komende week 4 dagen verplaatst de boot onze bagage van kampplek naar kampplek langs het Sermilik fjord, we eindigen in de kleine nederzetting Tiniteqilaq.

De reis eindigt met een bezoek aan Tasilaq, de hoofdstad van Oost Groenland.

’s Nachts wordt er bij toerbeurt wachtgelopen als bescherming tegen een eventueel ongewenst bezoek van een ijsbeer. 

Wacht niet te lang met boeken i.v.m. beperkte capaciteit vluchten Reykjavik - Groenland. Boek je korter voor vertrek is de kans groot dat je euro 200 of meer extra moet betalen of dat vluchten volgeboekt zijn. 

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Groenland dagwandelingen

Dagen 14
Lopen 10
Zwaarte 3
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 3245
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke en voor Nunatak experimentele reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Dit geldt zeker ook voor deze Groenlandreis. We moeten rekening houden met `wachtdagen` in Kulusuk, waarvoor overigens een prima invulling valt te creëren. Onderstaand dagprogramma geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleider kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 Amsterdam - Keflavik

Een rechtstreekse vlucht van zo`n drie uur brengt ons naar de internationale luchthaven van IJsland in het uiterste zuidwesten van IJsland. Zit het weer mee dan kunnen we een groot deel van Zuid-IJsland vanuit de lucht prachtig zien liggen. Per bus gaan we naar Reykjavik en overnachting daar op de camping.

dag 2 Reykjavik - Kulusuk

Een vlucht van twee uur brengt ons vanaf het domistic airport in Reykjavik naar Kulusuk, een klein eilandje voor de oostkust van Groenland. Als het weer een beetje meezit hebben we prachtig uitzicht op de spitse pieken van het meer dan 3000 meter hoge randgebergte en op de ijskap, vanwaar reusachtige gletsjers zich een weg banen naar de fjorden en de zee. Voor de kust ligt het nog propvol met drijfijs uit de Noordelijke IJszee en met ijsbergen. Pas half juli zijn de haventjes in dit gebied per boot vanuit Europa bereikbaar.

dag 3 Kulusuk - Kaarale gletsjer

Met kleine bootjes varen we langs Kuummiut naar het Sermiligaaq fjord en zetten ons basiskmap voor de komende 3 nachten op in het zicht van de Kaarale gletsjer.

dag 4 en 5 Kaarale gletsjer basecamp

De komende dagen maken we dagwandelingen vanuit ons basiskamp.

dag 6 Kaarale gletsjer - einde Qinertivaq fjord

Langs Kuummiut varen we het Qinertivaq fjord in en maken kamp.

dag 7 wandeling Qinertivaq fjord - Sermilik fjord

Een prachtige wandeling door de groene Ilinnera (vallei) naar het magische Sermilik fjord. In de omgeving van Nuuk zetten we onze tenten op.
Onze bootsman moet een enorm eind omvaren om onze bagage naar ons kamp te brengen.

dag 8 wandeling Nuuk - Paarnakajiit

Langs het fjord lopen we zuidwaarts. De altijd in beweging zijnde ijsbergen blijven je aandacht opeisen.

dag 9 wandeling Paarnakajiit - Amitsivarriva

We verlaten de kust en steken door naar het smalle Amitsivarriva fjord.

dag 10 wandeling Amitsivarriva - Tiniteqilaaq

Een topdag (met mooi weer natuurlijk)! We klimmen 375 meter omhoog en lopen over de kam (met veel op en neer) naar de kleine nederzetting Tiniteqilaaq.
Onderweg hebben we werkelijk fantastisch zicht op het met ijsbergen gevulde fjord en de Groenlandse ijskap op de horizon. 
Tinitiqelaaq is een van de meest oorspronkelijke Groenlandse nederzettingen aan de oostkust, waarvan de inwoners nog sterk op de jacht zijn ingesteld. Het dorpje telt zo`n 200 inwoners en veel honden. Op rekken hangt de visvangst te drogen. Groenlanders beschouwen vissen overigens inferieur aan jagen en dit is dan ook slechts een nevenactiviteit.

dag 11 boottocht naar Tasilaq

Vandaag varen naar Tasilaq, de hoofdstad van Oost Groenland. In de Flower Valley (Blomsturdalur) zetten we ons kamp op. 

Ammassalik/Tasilaq telt 1500 inwoners en is de hoofdstad van Oost-Groenland. Het is met z`n kleurige houten huisjes schilderachtig gelegen in een decor van steil oprijzende bergwanden. Na zoveel dagen in de wildernis te hebben doorgebracht is het heerlijk je lekker warm te kunnen douchen in het badhuis (indien geopend). Er is een bakker (heerlijk brood en gebak) een kleine en een iets grotere supermarkt en een tourist office. 

dag 12 verblijf Tasilaq

Mochten je zin hebben dan kun je de tocht afsluiten met de beklimming van de 680 meter hoge Qaqqartivakajik, met een prachtig uitzicht over de zee, de fjorden en de bergen.

dag 13 boottocht Tasilaq - Kulusuk aansluitend vlucht Reykjavik

We varen van Tasilaq naar Kulusuk, deze tocht duurt 2 á 3 uur, onderweg is er een grote kans om walvissen en zeehonden te zien. 
We vliegen in 2 uur terug naar Reykjavik Airport en overnachten weer op de camping. ´s Avonds kunnen we de stad in en ons in het gezellige uitgaansleven van Reykjavik storten.

dag 14 Reykjavik - Amsterdam

´s Middags rijden we naar Keflavík Airport voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Data

Er zijn op dit moment geen reizen gepland.

Ben je benieuwd naar de nieuwe reisdata?

Stuur dan een mailtje naar info@nunatak.nl

Of neem contact op met kantoor 085-0580023

Bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Reykjavik-Kulusuk inclusief luchthavenbelasting, brandstofheffing en ruimbagage (op basis van beschikbaarheid, indien het laagste tarief niet meer beschikbaar is volgt er een vluchttoeslag)
* transfers + overnachtingen op camping Reykjavik 
* boottochten volgens programma 
* alle overige (groeps-)transport tijdens de reis 
* Nederlandse reisbegeleider 
* overnachtingen in tweepersoonstenten 
* kookuitrusting 
* alle maaltijden op Groenland uitgezonderd lunch en diner in Tasilaq 
* medicijn / EHBO-kit 
* voorbereidingsbijeenkomst

Niet bij de prijs inbegrepen

* alle maaltijden in Reykjavik
* maaltijden in Tasilaq, gebruikelijk is om zelf te koken en inkopen te doen in de supermarkt vanuit een gezamenlijke pot. 
* reserveringskosten € 25,-- per factuur 
* bijdrage garantiefonds € 10,-- per persoon
* toeslag eenpersoonstent € 90,--
* wijzigingskosten € 35,-- 
* uitgaven van persoonlijke aard, souvenirs, frisdranken en alcoholica 
* reis- en annuleringsverzekering 
  (voor deze reis heb je een bergsport/bijzondere sporten reisverzekering nodig)
* bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 
* vervoer naar en van Schiphol

Groepsgrootte

Minimaal 7 reizigers
Maximaal 9 reizigers

De reis kan vanaf 5 reizigers gegarandeerd worden, er is dan een toeslag van € 200,-- p.p.
De reis kan vanaf 6 reizigers gegarandeerd worden, er is dan een toeslag van € 100,-- p.p.

Geld

Het overgrote deel van de direct noodzakelijke uitgaven op Groenland is bij de reissom inbegrepen: denk aan alle lokale vervoer, alle overnachtingen volgens programma en bijna alle maaltijden. 
Niet inbegrepen zijn de uitgaven voor consumpties onderweg, de maaltijden in Tasilaq/Angmassalik, souvenirs e.d. Omdat Groenland een duur land is moet je excl. souvenirs in ieder geval op een bedrag van € 150,-- rekenen. 

In Tasilaq kun je pinnen. Het is handig om voor onverwachte uitgaven altijd wat Deense kronen contant bij je te hebben. Het gebruik van creditcards is in Groenland wijdverbreid en populair.

Benodigde reisdocumenten

Paspoort geldig tot 3 maanden na verblijf

Procedure van vertrek

Bij deze reis gaat er een Nederlandse reisleider mee. Het ticket ontvang je uiterlijk 1 week voor vertrek per e-mail. Uiterlijk 2 ½ uur voor vertrek dien je aanwezig te zijn bij de balie die correspondeert met het vluchtnummer. Verdere informatie met betrekking tot het definitieve vluchtschema ontvang je tijdens de voorbereidingsbijeenkomst.

Omdat er vanuit Nederland tenten en voedsel meegaan naar Spitsbergen, vragen we onze deelnemers om niet meer dan 12,5 kg ruimbagage mee te nemen. Daarnaast kun je nog  handbagage meenemen met zware en breekbare zaken zoals foto apparatuur. De overige kilo’s kunnen dan gebruikt worden voor de groepsbagage.

Persoonlijke medicijnen

* Iboprufeen 400mg
* Paracetamol
* Sporttape
* Second skin
* Sterilon
* Pleisters
* Zovirax

Paklijst

Kampeeruitrusting die wordt verzorgd door Nunatak:
- tweepersoonstenten (eventueel eenpersoonstent)
- branders, kooktoestellen en accessoires
- pannen, voorraaddozen en ander keukengerei
- bestek, mok en bord

Hieronder vind je een paklijst. Uit de uitgebreidheid van onderstaande lijst valt op te maken dat we veel belang hechten aan een goede keus van mee te nemen kleding, uitrusting e.d. Het is echter niet noodzakelijk om nieuw aan te schaffen. Vaak kan volstaan worden met artikelen die al in je bezit zijn en min of meer aan de gestelde eisen voldoen. De laatste dingen om op te bezuinigen zijn goede schoenen, uitstekende wind- en regenkleding en een slaapzak / mat van goede kwaliteit.

Kleding
~ Ondersokken
~ Sokken/kousen 2 paar
~ Ondergoed 
~ Thermo ondergoed
~ T- shirts (2)
~ Fleece overhemd
~ Fleece vest
~ Body warmer 
~ Trekking broek (2)
~ Regenjas (Gore-tex)
~ Regenbroek
~ Gamaschen
~ Onderhandschoenen
~ Handschoenen
~ Wandelschoenen
~ Sandalen of gympen
~ Pet / shawl
~ Muts

Slaapspullen
~ Slaapmatje
~ Slaapzak
~ Lakenzak 
~ Opblaaskussentje
~ Waterdichte slaapzakhoes of vuilniszak

Diversen
~ Elastiekjes [dikke]
~ Zakmes
~ Snacks / trailfood als opkikker voor onderweg
~ Dagboek [schrift]+ pennen
~ Leesboek of puzzelboekje
~ Reserve veters
~ Zitlap
~ Naaispullen
~ Plastic zakken
~ Plunjebaal, stevige tas of rugzak
~ Hangslotje
~ Dagrugzak
~ Fototoestel
~ Accu`s fototoestel
~ Siggfles of plastic fles
~ Spanbandjes
~ Zonnebril / gletsjerbril
~ Rugzakhoes
~ Anti muggenolie
~ Reserve bril / lenzen
~ Loop/wandelstokken

Toiletartikelen
~ Zeep
~ Shampoo [klein flesje]
~ Tandenborstel
~ Tandpasta
~ Lip care
~ Klein doosje nivea of uiercrème
~ Zonnebrand
~ Kam of borstel
~ Toiletpapier
~ Dunne handdoek

Papieren
~ Paspoort
~ Reisverzekering
~ Ziektekostenverzekering
~ Geld 
~ Waterdicht documentenmapje

Voor sommige zaken is het voldoende als er één of twee exemplaren meegaan, b.v. een naaisetje. 

Hieronder zullen we nog wat verder ingaan op verschillende artikelen op de paklijst:

I Rugzak en verpakkingsmiddelen
II Schoeisel
III Kleding
IV Slaapzak e.d.
V Diverse gebruiksartikelen
VI Toiletartikelen
VII Middelen ter bescherming van huid, ogen e.d.
VIII Voor verwondingen, ziekte etc.
IX Fotoapparatuur
X Overig

I. Rugzak e.a. transport verpakkingsmiddelen
* een stevige grote tas, plunjebaal of rugzak 
* dagrugzak (kun je ook gebruiken als handbagage tijdens de vliegreis) 
* een aantal nylon of pvc zakken, bij voorkeur met sluiting en in verschillende kleuren, deze maken het mogelijk je tas te organiseren, tevens om je spullen min of meer waterdicht te verpakken
* portemonnee, heuptasje,heupgordel of etui met koord voor kostbare papieren zoals paspoort, verzekeringspapieren, geld, vliegticket e.d.
* tas voor fotoapparatuur.

II. Schoeisel
een paar bergschoenen van stevige kwaliteit: 
*goed profiel en stevige zool
*bij voorkeur hoge schacht voor bescherming en steun van de enkels
*goede pasvorm (ook bij dikke sokken) 
*redelijk ventilerend en waterdicht (goretex etc.); een paar sportschoenen en/of all terrain sandalen (Teva etc.), te gebruiken bij doorwadingen van beken en rivieren en rond de tent. In ieder geval sneldrogend, goed profiel.
Verder kan gedacht worden aan middelen om schoenen waterdicht te houden (leervet, snowseal etc.), extra veters en gamaschen.

III. Kleding
* wind/regenkleding (van uitstekende kwaliteit), goed ventilerend of ademend
* 2 lange broeken: ruimzittend, sterke kwaliteit, donker van kleur en sneldrogend (een spijkerbroek minder bruikbaar en een trekkingbroek uitstekend); wellicht warme joggingbroek.
* diverse T shirts en thermo ondergoed (lange mouw)
* 1 of 2 fleeces
* ondergoed
* (dunne) handschoenen
* muts en shawl
* sokken, diverse soorten dunne en dikke; het beste is de combinatie van een synthetisch binnenpaar en dik buitenpaar van 60% wol en 40% kunststof.

IV. Slaapzak e.d.
* goede kwaliteit slaapzak met vulling van dons of kunststof; de slaapzak moet voldoende warmte bieden bij temperaturen rond het vriespunt; eventueel een lakenzak
* slaapmatje. Goede isolatie, tegen optrekkende koude vanonder op dit is m.n. bij donzen slaapzakken van belang, ligcomfort, bij kamperen op rotsige en/of oneffen grond; het beste zijn zelfopblazende matten. 

V. Diverse gebruiksartikelen
* zakmes
* waterfles
* zitmatje (vochtwerend,isolerend en licht van gewicht). 

VI. Toiletartikelen
* zeep, bij voorkeur desinfecterend, fosfaatvrij en biologisch afbreekbaar
* shampoo, douchegel (zie hiervoor);
* handdoek, donker van kleur en niet te dik/groot i.v.m. snelle droging;
* toiletpapier, scheergerei

VII. Middelen ter verzorging en bescherming van huid, ogen etc.
* zonnebrandmiddel
* goede zonnebril/gletsjerbril, ter bescherming tegen fijnstuifzand en uv-straling ook met koord zodat hij niet bij plotselinge bewegingen kapot valt
* bril of lenzen maar in beide gevallen een reservebril
* brillenkoker, lenzendoosje en schoonmaakspullen
* blistex of andere lippenbescherming
* handcrème

VIII. Voor verwondingen, ziekte etc.
* elementaire EHBOset: hansaplast, leukoplast, steriel gaas, betadine etc., 
* specifieke medicijnen voor persoonlijk gebruik 
* paracetamol (alg. koortsverlagend, pijnstillend)
* sporttape of breed leukoplast
* eventueel steunverband voor enkel en/of knie;
* eventueel second skin tegen blaren en schaafwonden (Compeed, Duoderm of Spenco);

IX. Diversen
* favoriete snacks / trailfood als opkikker voor onderweg.
Neem een snack per dag mee, suggesties: chocolade, muesli- of energierepen, ontbijtkoek, kruidkoek en vergelijkbare alternatieven, noten, gedroogd fruit, sultana`s.  Heb je tussendoor meer energie nodig, dan kun je meer meenemen.

Verzekeringen

Het afsluiten van een adequate reisverzekering stellen wij verplicht. Een annuleringsverzekering raden wij sterk aan. Beide verzekeringen kun je regelen via ons of via je eigen verzekeringsmaatschappij. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan dien je voor vertrek volgende gegevens door te geven, bij welke verzekeringsmaatschappij je verzekerd bent, je polisnummer en het alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.

Categorie 3

De dagtrajecten hebben een lengte tussen de 18 en 25 km. Er wordt in een rustig tempo gelopen, zodat we de tijd hebben om te genieten van de indrukwekkende natuur om ons heen. De stijging of daling per dag is meestal niet meer dan enkele honderden meters. Tijdens de dagwandelingen is er een enkele langere klim. Rotsen en soms moerassige stukken maken de route plaatselijk zwaar. Onderweg doorwaden we regelmatig ijskoude gletsjerrivieren. Meestal is de doorsteek kort en reikt het water niet meer dan kniehoog, een enkele keer tot kruishoogte. Doorwadingsschoeisel behoort dan ook tot de standaard uitrusting. 

’s Nachts wordt er bij toerbeurt wachtgelopen als bescherming tegen een eventueel ongewenst bezoek van een ijsbeer. Dit wachtlopen maakt de tocht extra zwaar; het kan koud zijn ’s nachts en je geduld wordt aardig op de proef gesteld. 

In geval van nood heeft de reisbegeleider een geweer bij zich. In Tasilaq is altijd een helikopter stand-by voor het geval dat. 

Tot slot speelt de wisselvalligheid van het weer een belangrijke rol bij de zwaarte van de tocht. 

Tijdens deze tocht zijn we geheel op onszelf aangewezen. De maaltijden worden door de deelnemers klaargemaakt. We verwachten van de deelnemers een coöperatieve instelling. De tocht vraagt om een goede conditie en soms doorzettingsvermogen.

Voorbereiding

Er is altijd een risico verbonden met het reizen naar afgelegen gebieden in de wildernis. Je dient op jezelf te kunnen vertrouwen en je bent (samen met de groep) verantwoordelijk voor je eigen veiligheid.

Stel jezelf de volgende vragen:
- heb je voldoende ervaring voor deze naar reis in de Arctische wildernis 
- ben je voorbereid dat je in ijsbeergebied reist en aanvaardt je hiervan het risico 
- ben je flexibel genoeg als je je reisplannen onderweg moet wijzigen 
- kun je wijzigingen in het weer en omstandigheden in waarde schatten, geduld hiervoor hebben en ze tevens respecteren? Denk hierbij ook aan onverwachte omstandigheden zoals gedwongen langer verblijf door bijvoorbeeld slecht weer, hoog waterpeil in de rivieren, shuttle bootjes die verhinderd zijn door ruig water en getijden, of vertragingen in het vluchtschema.

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice