IJsland Hornstrandir en Kerlingarfjöll

Een IJsland wandelreis met twee prachtige rugzaktochten in 2 totaal verschillende gedeeltes van IJsland; een 6-daagse tocht in het noordwesten met spectaculaire vogelrotsen en een 3-daagse wandeltocht in het kleurrijke Kerlingarfjöll. Het uiterste noordwesten van IJsland bestaat uit een bergachtig plateau-landschap, waarin tot 500 meter diepe fjorden zijn uitgeschuurd door gletsjers uit de laatste ijstijd. Het kleurrijke bergmassief Kerlingarfjöll, met pieken variërend van 800 tot 1500 meter, ligt dicht bij het geografische centrum van IJsland.

  • 2 rugzaktochten in totaal verschillende gedeeltes van IJsland
  • een 6-daagse tocht in het noordwesten met spectaculaire vogelrotsen
  • een 3-daagse wandeltocht in het kleurrijke Kerlingarfjöll
  • inclusief bezoek Geysir en Gullfoss (Gouden Waterval)

Hornstrandir

Na een vlucht van Amsterdam naar Reykjavík volgt een verblijf in het noordwesten van IJsland. We vliegen naar Isafjördur en per boot gaan we naar Heteyri. Vandaar maken we een rugzaktocht van 6 dagen langs steile rotskusten. De fjordwanden zijn opgebouwd uit vele oude gestolde lavalagen met daar tussen vaak zachtere, wegslijtende gesteentes. Zodoende bieden deze rotswanden ideale nestmogelijkheden voor tienduizenden zeevogels, waaronder alken, noordse stormvogels en drieteenmeeuwen. We klimmen over passen, lopen langs het strand, doorwaden rivieren en hiken naar Veidileysufjördur waar we weer op de boot stappen naar Isafjördur.

Kerlingarfjöll

Nadat we zijn teruggevlogen naar Reykjavik, nemen we de bus en reizen we via het wereldberoemde geiserveld en Gullfoss (Gouden Waterval) naar Kerlingarfjöll, één van de natuurlijke schatten in de hooglanden van IJsland, tussen de Hofsjökull en Langjökull gletsjers. Het massief is kleurrijk en rijk aan contrasten met zijn pieken en dalen, gletsjers en sneeuwvelden. De vulkanische oorsprong van deze bergen blijkt uit de vele warme bronnen en beken in het gebied. Mineralen kleuren de grond geel, rood en groen. We wandelen 3 dagen in dit kleurrijke gebied. Met de bus keren we terug naar Reykjavik waar we de laatste avond uiteraard uit gaan met de IJslanders, de stad kent een ongekend bruisend nachtleven.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

IJsland Hornstrandir en Kerlingarfjöll

Dagen 15
Lopen 9
Zwaarte 3 1
Zonder bagagevervoer
Prijs vanaf   € 2360
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 Amsterdam - Reykjavík

Een rechtstreekse vlucht van zo`n drie uur brengt ons naar de internationale luchthaven van Reykjavík in het uiterste zuidwesten van IJsland. Zit het weer mee dan kunnen we een groot deel van Zuid-IJsland vanuit de lucht prachtig zien liggen. Transfer van het vliegveld Keflavík naar het 50 km verderop gelegen Reykjavík, waar we op een camping overnachten.

dag 2 Reykjavik - Isafjördur - Hesteyri

Een ochtendvlucht van een uur brengt ons naar het plaatsje Isafjördur in het fjordengebied van Noordwest IJsland. ’s Middags brengt een boot ons in zo’n 2 uur van Isafjördur naar Hesteyri.
Het uiterste noordwesten van IJsland bestaat uit een bergachtig plateau-landschap, waarin tot 500 meter diepe fjorden zijn uitgeschuurd door gletsjers uit de laatste ijstijd. De zware branding van de oceaan heeft de plateau-randen van de fjorden bewerkt tot loodrecht oprijzende rotswanden. De fjordwanden zijn opgebouwd uit vele oude gestolde lavalagen met daar tussen vaak zachtere, wegslijtende gesteentes. Zodoende bieden deze rotswanden ideale nestmogelijkheden voor tienduizenden zeevogels, waaronder papegaaiduikers, noordse stormvogels en drieteenmeeuwen. Al tijdenlang is het gebied, waar wij aan land gaan, vrijwel onbewoond geweest en daardoor geeft het landschap en de vegetatie een goed beeld van hoe IJsland er hier uitzag voor de komst van de Vikingen.

dag 3 t/m 8 rugzaktocht Noordwest IJsland

Van Hesteyri hiken we naar Hornvík op de uiterste noordwestpunt van IJsland. Dit is een mooi uitgangspunt om de steile vogelrotsen te verkennen. Direct in het begin is er nog sprake van een goed gedefinieerd pad. Maar gedurende een flink deel van de tocht volgen we routes, die in het terrein vaak slecht of niet zichtbaar zijn en moeten we sterk op kaart, kompas en GPS vertrouwen. We komen langs reeds lang verlaten nederzettingen, soms nog compleet met kerkje. Een enkele poolvos scharrelt hier nog rond. Met een beetje geluk hebben we fenomenaal mooie uitzichten over een groot deel van Noordwest IJsland. Bij Veidileysufjördur stappen we op de boot en varen we terug naar Isafjördur.

dag 9 Isafjördur - Reykjavik

Een ochtendvlucht brengt ons terug naar Reykjavik, waar we wederom op de camping overnachten. De rest van de dag is vrij te besteden.

dag 10 Reykjavik - Kerlingarfjöll

`s Ochtends vertrekt vanaf het busstation de touringcar naar Kerlingarfjöll. Onderweg maakt de bus 2 korte stops, bij het wereldberoemde geiserveld en bij Gullfoss (Gouden Waterval), één van IJslands grootste watervallen. “Geysir”, de moeder aller geisers, die in het verleden wel tot 80 meter hoog spoot, is inmiddels zelden actief, maar het kleinere zusje “Strokkur” spuit nog wel om de paar minuten het water zo`n 10 tot 20 meter omhoog, een hypnotiserend schouwspel. Na zo’n 5 uur stappen we uit de bus bij Ásgarður, een kleine vallei aan de noordzijde van Kerlingarfjöll, hier bevindt zich het Highland Centre. Er staan verschillende hutten en er is een camping, waar we zullen overnachten.

dag 11 t/m 13 rugzaktocht Kerlingarfjöll

In 3 dagen trekken we door een prachtig vulkaangebied met warme bronnen, sneeuwvelden en watervallen. Het kleurrijke Kerlingarfjöll bergmassief is een van de natuurlijke schatten van IJsland en rijk aan contrasten met zijn pieken en dalen, gletsjers en sneeuwvelden. De vulkanische oorsprong van deze bergen blijkt uit de vele warme bronnen en beken in het gebied. Mineralen kleuren de grond geel, rood en groen. Het is een rondwandeling die in beide richtingen gelopen kan worden. Onderweg kunnen we baden in een van de vele warme bronnen. Vanaf de bergpassen hebben we een prachtig zicht op de IJslandse hooglanden, we wandelen door spectaculaire canyons en onderweg zullen we rivieren doorwaden. Op de laatste dag van deze trek, vertrekt de bus naar Reykjavík in de loop van de middag, waar we begin van de avond aankomen

dag 14 Reykjavík

Vrij te besteden dag in Reykjavik.

dag 15 vlucht naar Amsterdam

We rijden naar Keflavík Airport voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Data

Er zijn op dit moment geen reizen gepland.

Ben je benieuwd naar de nieuwe reisdata?

Stuur dan een mailtje naar info@nunatak.nl

Of neem contact op met kantoor 085-0580023

Bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Reykjavik inclusief luchthavenbelasting en brandstofheffing (op basis van beschikbaarheid, indien het laagste tarief niet meer beschikbaar is volgt er een vluchttoeslag)
* binnenlandse retourvlucht Reykjavik-Isafjördur  (op basis van beschikbaarheid, indien het laagste tarief niet meer beschikbaar is volgt er een vluchttoeslag)
* luchthaven transfers 
* alle overige (groeps-)transport tijdens de reis per boot en bus 
* drie maaltijden per dag tijdens de trekdagen 
* gebruik van keukengerei (ook bestek, bord, etc.) 
* alle overnachtingen in tweepersoonstenten
* entree nationale parken 
* Nederlandse reisbegeleiding 
* medicijn- / EHBO–kit
* voorbereidingsbijeenkomst
* reserveringskosten 
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de prijs inbegrepen

* maaltijden wanneer niet op trek. Voor de avondmaaltijden, lunches en ontbijten in Isafjordur en Reykjavik moet je rekenen op ± € 100,-- tot € 150,-- 
* persoonlijke uitgaven, souvenirs, frisdranken en alcoholica (duur) 
* reis- en annuleringsverzekering 
  (voor deze reis heb je een bergsport/bijzondere sporten reisverzekering nodig)
* toeslag eenpersoonstent € 75,-- 
* wijzigingskosten € 35,-- 
* vervoer naar en van Schiphol

Groepsgrootte

Minimaal 6 reizigers
Maximaal 12 reizigers 

De reis kan ook vanaf 5 reizigers gegarandeerd worden, er is dan een toeslag van € 100,-- p.p.

Tijdsverschil

Het is in IJsland een uur vroeger dan bij ons.

Geld

Het overgrote deel van de direct noodzakelijke uitgaven op IJsland is bij de reissom inbegrepen: denk aan alle vervoer, alle overnachtingen volgens programma en bijna alle maaltijden. Niet inbegrepen zijn de uitgaven voor consumpties onderweg, de maaltijden in Isafjordur, Reykjavik, souvenirs e.d. reken in ieder geval op een bedrag van € 150,--. Op Keflavik Airport kun je pinnen of Euro`s omwisselen in kronen. Het is handig om voor onverwachte uitgaven altijd wat contant geld bij je te hebben. Dit kan in de vorm van Euro`s. Het gebruik van creditcards is in IJsland wijdverbreid en populair.

Benodigde reisdocumenten

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Vaccinaties en corona

Voor IJsland geldt geen vaccinatieplicht.

Ben je volledig gevaccineerd tegen corona en zit er 14 dagen tussen je laatste prik en het vertrek van de reis dan kun je zonder verdere voorwaarden naar IJsland reizen. 
Het gele vaccinatie boekje wordt onder andere als bewijs geaccepteerd.

Kun je aantonen dat je besmet bent geweest met COVID-19, ook dan kun je naar IJsland reizen.

Voldoe je niet aan 1 van bovenstaande voorwaarden. Dan moet je een negatieve COVID-19-testuitslag laten zien voor vertrek naar IJsland. Deze mag niet ouder zijn dan 72 uur. Bij binnenkomst moet je nogmaals een test doen en meteen in quarantaine gaan tot minimaal de 5de dag na binnenkomst. Dan doe je weer een test. Als ook deze test negatief is dan is de quarantaine afgelopen en kun je door IJsland reizen.

Deze reisvoorwaarden gelden in ieder geval t/m 1 juli 2021.

Wijzigingen op de regels blijven mogelijk.

Lees hier meer over de corona test nodig voor IJsland.

Paklijst / uitrusting

Kampeeruitrusting die wordt verzorgd door Nunatak: 
- twee of eenpersoonstenten
- branders, kooktoestellen en accessoires 
- pannen, voorraaddozen en ander keukengerei 
- bestek, mok en bord (lichtgewicht en onbreekbaar). 

Hieronder vind je een paklijst voor de rugzaktrekking naar IJsland. Uit de uitgebreidheid van onderstaande lijst valt op te maken dat we veel belang hechten aan een goede keus van mee te nemen kleding, uitrusting e.d. Het is echter niet noodzakelijk om nieuw aan te schaffen. Vaak kan volstaan worden met artikelen die al in je bezit zijn en min of meer aan de gestelde eisen voldoen. De laatste dingen om op te bezuinigen zijn goede schoenen, uitstekende wind- en regenkleding en een slaapzak / mat van goede kwaliteit. 

Kleding 
~ Ondersokken 
~ Sokken/kousen 2 paar 
~ Ondergoed 
~ Thermo ondergoed 
~ T- shirts ( 2 ) 
~ Fleece vest 
~ Body warmer 
~ Korte broek 
~ Trekking broek ( 2 ) 
~ Regenjas (Gore-tex) 
~ Regenbroek 
~ Gamaschen 
~ Onderhandschoenen 
~ Handschoenen 
~ Wandelschoenen 
~ Sandalen of gympen 
~ Pet / shawl 
~ Muts 

Slaapspullen 
~ Slaapmatje 
~ Slaapzak 
~ Lakenzak 
~ Opblaaskussentje 
~ Waterdichte slaapzakhoes 
~ Vuilniszak om slaapzakhoes 

Diversen 
~ Elastiekjes [dikke] 
~ Zakmes 
~ Snacks / trailfood als opkikker voor onderweg
~ Dagboek [schrift]+ pennen 
~ Leesboek of puzzelboekje 
~ Reserve veters 
~ Zitlap 
~ Naaispullen 
~ Plastic zakken 
~ Plunjebaal of flightbag 
~ Hangslotje 
~ Rugzak min. 65-70 liter
~ Fototoestel 
~ Siggfles of plastic fles 
~ Spanbandjes 
~ Zonnebril / gletsjerbril 
~ Rugzakhoes 
~ Anti muggenolie 
~ Reserve bril / lenzen 
~ Loopstokken 

Toiletartikelen 
~ Zeep 
~ Shampoo [klein flesje] 
~ Tandenborstel 
~ Tandpasta 
~ Lip care 
~ Klein doosje nivea of uiercrème 
~ Zonnebrand 
~ Kam of borstel 
~ Toiletpapier 
~ Dunne handdoek 

Persoonlijke medicijnen 
~ Iboprufeen 400mg 
~ Paracetamol 
~ Sporttape 
~ Second skin 
~ Sterilon 
~ Pleisters 
~ Zovirax 

Papieren 
~ Paspoort 
~ Reisverzekering 
~ Ziektekostenverzekering 
~ Geld  
~ Waterdicht documentenmapje 

Voor sommige zaken is het voldoende als er één of twee exemplaren meegaan, b.v. een naaisetje. Voor veel andere dingen beslist niet meer dan wat minimaal nodig is, b.v.zonnebrandolie. Voor alles is de stelregel; zo weinig mogelijk en zo licht mogelijk, want je krijgt nog een fiks gewicht aan eten, tenten en ander materiaal bij. 

Hieronder zullen we nog wat verder ingaan op verschillende artikelen op de paklijst: 

I Rugzak en verpakkingsmiddelen 
II Schoeisel 
III Kleding 
IV Slaapzak e.d. 
V Diverse gebruiksartikelen 
VI Toiletartikelen 
VII Middelen ter bescherming van huid, ogen e.d. 
VIII Voor verwondingen, ziekte etc. 
IX Fotoapparatuur 
X Overig 

I. Tassen, rugzak e.a. transport verpakkingsmiddelen 
* een stevige grote (minimaal 65 liter) rugzak 
* klein dagrugzakje (als handbagage tijdens de vliegreis) 
* een aantal nylon of pvc zakken, bij voorkeur met sluiting en in verschillende kleuren, deze maken het mogelijk je rugzak te organiseren, tevens om je spullen min of meer waterdicht te verpakken 
* portemonnee, heuptasje,heupgordel of etui met koord voor kostbare papieren zoals paspoort, verzekeringskaarten, geld e.d. 
* tas voor fotoapparatuur. 

II. Schoeisel een paar bergschoenen van stevige kwaliteit: 
*goed profiel en stevige zool 
*bij voorkeur hoge schacht voor bescherming en steun van de enkels 
*goede pasvorm (ook bij dikke sokken) 
*redelijk ventilerend en waterdicht (goretex etc.); een paar sportschoenen en/of all terrain sandalen (Teva of Crocs etc.), te gebruiken bij doorwadingen van beken en rivieren en rond de tent. In ieder geval licht van gewicht, sneldrogend, goed profiel. Verder kan gedacht worden aan middelen om schoenen waterdicht te houden (leervet, snowseal etc.), extra veters en gamaschen.

III. Kleding 
* wind/regenkleding (van uitstekende kwaliteit), licht gewicht en goed ventilerend of ademend (goretex etc.) 
* 2 lange broeken: ruimzittend, sterke kwaliteit, donker van kleur en sneldrogend (een spijkerbroek minder bruikbaar en een trekkingbroek uitstekend); wellicht warme joggingbroek. 
* diverse T shirts en warmteondergoed (lange mouw) 
* 1 of 2 fleeces 
* ondergoed 
* (dunne) handschoenen 
* muts en shawl 
* zwemkleding (denk aan warmwaterbronnen en de zwembaden) 
* sokken, diverse soorten dunne en dikke; het beste is de combinatie van een synthetisch binnenpaar en dik buitenpaar van 60% wol en 40% kunststof. 

IV. Slaapzak e.d.
* goede kwaliteit slaapzak met vulling van dons of kunststof; de slaapzak moet voldoende warmte bieden bij temperaturen rond het vriespunt; eventueel een lakenzak 
* slaapmatje. Goede isolatie, tegen optrekkende koude vanonder op dit is m.n. bij donzen slaapzakken van belang, ligcomfort, bij kamperen op rotsige en/of oneffen grond; het beste zijn zelfopblazende matten van gesloten cel structuur (ThermaRest, of iets goedkoper van Metzeler en Hema) Bij voorkeur geen volumineuze matten i.v.m. ruimtebeslag. 

V. Diverse gebruiksartikelen 
* zakmes 
* waterfles 
* zitmatje (vochtwerend,isolerend en licht van gewicht). 

VI. Toiletartikelen 
* zeep, bij voorkeur desinfecterend, fosfaatvrij en biologisch afbreekbaar 
* shampoo, douchegel (zie hiervoor); 
* handdoek, donker van kleur en niet te dik/groot i.v.m. snelle droging; 
* toiletpapier, scheergerei 
* verder wat een ieder zoal noodzakelijk acht. 

VII. Middelen ter verzorging en bescherming van huid, ogen etc. 
* zonnebrandmiddel 
* goede zonnebril/gletsjerbril, ter bescherming tegen fijnstuifzand en uv-straling ook met koord zodat hij niet bij plotselinge bewegingen kapot valt 
* bril of lenzen maar in beide gevallen een reservebril 
* brillenkoker, lenzendoosje en schoonmaakspullen 
* blistex of andere lippenbescherming 
* handcrème Opmerking m.b.t. lenzendragers: fijn lavazand en stuifzand kunnen een probleem zijn, lenzen niet met gletsjerwater reinigen. 

VIII. Voor verwondingen, ziekte etc. 
* elementaire EHBOset: hansaplast, leukoplast, steriel gaas, betadine etc., 
* specifieke medicijnen voor persoonlijk gebruik 
* paracetamol (alg. koortsverlagend, pijnstillend) 
* sporttape of breed leukoplast 
* eventueel steunverband voor enkel en/of knie; 
* eventueel second skin tegen blaren en schaafwonden (Compeed, Duoderm of Spenco); 
* voor de spieren: SRLgelei (homeopathisch); in mindere mate tijgerbalsem of Midalgan; 
* Arnicazalf tegen zwellingen, verstuikingen en gewrichtspijn. 

IX. Fotoapparatuur 
* apparatuur naar behoefte, schokbestendige draagtas, heuptas etc.; 
* lensreiniging, borsteltje etc.; 
* zonnekap en voorzetlens (uvfilter, skylight); 
* reservebatterijen en eventueel reserve lensdop 

X. Diversen 
* favoriete snacks / trailfood als opkikker voor onderweg.
Neem een snack per dag mee, suggesties: chocolade, muesli- of energierepen, ontbijtkoek, kruidkoek en vergelijkbare alternatieven, noten, gedroogd fruit, sultana`s.  Heb je tussendoor meer energie nodig, dan kun je meer meenemen, maar bedenk wel dat je alles zelf moet dragen. Kijk naar lichte energierijke snacks.

Maaltijden

Bijna alle maaltijden tijdens de reis zijn inbegrepen, met uitzondering van de maaltijden in Isafjordur en Reykjavik. Tijdens de trek zal gebruik gemaakt worden van uit Nederland meegebrachte basisingrediënten en voorraden. Het spreekt voor zich dat de maaltijden qua hoeveelheid en calorieën aangepast zijn aan de fysieke inspanningen en aard van deze reis.

Verzekeringen

Het afsluiten van een adequate reisverzekering stellen wij verplicht. Een annuleringsverzekering raden wij sterk aan. Beide verzekeringen kun je regelen via ons of via je eigen verzekeringsmaatschappij. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan dien je voor vertrek volgende gegevens door te geven, bij welke verzekeringsmaatschappij je verzekerd bent, je polisnummer en het alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.

Categorie trekking 3 en categorie rugzak 1

De dagtrajecten op de rugzaktochten hebben een gemiddelde lengte van 10 à 15 km. Er wordt in rustig tempo gelopen, zodat we de tijd hebben om te genieten van de indrukwekkende natuur om ons heen. Vanuit de kampementen kunnen we de omgeving nog wat verder verkennen. De stijging of daling per dag is meestal niet meer dan enkele honderden meters. Op de eerste tocht treffen we een aantal pittige stijgingen tegen vrij steile berghellingen met een maximale stijging van 400 meter achter elkaar. Op sommige dagen tijdens de tweede tocht kruist de route een aantal erosiegeulen die tientallen meters diep kunnen zijn en waar we steeds in en uit moeten klimmen. Sneeuw en rul, rotsig of zompig terrein maakt de route plaatselijk zwaar. Onderweg doorwaden we een aantal ijskoude gletsjerrivieren. Meestal is de doorsteek kort en reikt het water niet meer dan kniehoog, een enkele keer tot kruishoogte.

Gezien de zwaarte van de tocht is het zaak om het rugzakgewicht zoveel mogelijk te beperken. Wat de persoonlijke uitrusting betreft denken we aan een maximum van 10 kg. Daar komt nog bij het extra gewicht van de Nunatakuitrusting (tenten en kookspullen) en van het lichtgewicht voedsel. Je draagt voor maximaal zes dagen eten en brandstof mee. Daardoor kan het extra rugzakgewicht worden beperkt tot ca. 8 kg. 

Tot slot speelt de wisselvalligheid van het weer een belangrijke rol bij de zwaarte van de tocht. Technische vaardigheden zijn niet vereist, maar wel ervaring met rugzaklopen. Tijdens de rugzaktocht zijn we geheel op onszelf aangewezen. De maaltijden worden door de deelnemers klaargemaakt. We verwachten van de deelnemers een coöperatieve instelling naar elkaar en naar de groep als geheel. De tocht vraagt een goede conditie en doorzettingsvermogen.

Reiswaardering 8,8

Een greep uit de reviews:

 

Marianne

10-08-2021

Gemiddelde beoordeling: 10

Wens en/of verwachting: Met de rugzak op door verlaten gebieden lopen. Twee 2 gebieden waar we nog niet geweest waren met veel mooie landschappen .

Meeste indruk: De 1e vier dagen van de trekking op Hornstrandir waren speciaal met steeds weer andere uitzichten, de route over de rand van de kliffen, mooie kampplekken en de verlatenheid van het gebied. Dit gevolgd door een driedaagse trekking door compleet ander gebied met zwarte / grijze landschappen velden met twee gekleurde geothermische velden. En dit alles was goed georganiseerd.

Ervaring: Nunatak is een reisorganisatie met bijzondere wandelbestemmingen in de hele wereld. Alles wordt prima georganiseerd.

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
10
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
10
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10

anoniem

09-08-2021

Gemiddelde beoordeling: 10

Wens en/of verwachting: Weg zijn.

Meeste indruk: alles

Ervaring: Uitstekend

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
10
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
10
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10

Erik

21-08-2017

Gemiddelde beoordeling: 8,2

Wens en/of verwachting: Actief en Natuur.

Meeste indruk: Hornstandir was heel mooi.

Ervaring: Een actieve wandelvakantie met oog voor natuur zoals ik dat verwacht had.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
8,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
8,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Janneke

08-08-2017

Gemiddelde beoordeling: 8,5

Wens en/of verwachting: Veel natuur, rugzaktrekking, weg van de bewoonde wereld, voldoende zwaar qua niveau.

Meeste indruk: De eerste vier dagen van de trek op Hornstrandir, hele afwisselende omgeving, steeds weer andere uitzichten, heel veel dieren te zien. Het geothermisch gebied bij Kerlingarfjoll.

Ervaring: Ook heel fijn dat er goed rekening gehouden kon worden met speciale dieetwensen. Vond het een schitterende reis, prachtige omgeving, lekker gelopen en leuke mensen leren kennen. Voor herhaling vatbaar.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
8,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Kee

08-08-2016

Gemiddelde beoordeling: 9,5

Wens en/of verwachting: Twee mooie nieuwe gebieden te zien.

Meeste indruk: Allebeide,door het grote verschil. De eerste tocht was het jammer de drie dagen mist zodat we weinig van de vogelrotsen konden zien,maar dat hoort bij het risico van IJsland.

Ervaring: Alles was prima geregeld, fijne reisleidster weet van wanten. Dan was het groepje verder ook gezellig mooi een groep die niet groot was in aantal.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
10,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice