Portugal hoogtepunten van het noorden individueel

Zeven dagen wandelen in het prachtige noorden van Portugal vanuit drie verschillende locaties.

  • ervaar de grote verscheidenheid aan culturen en landschappen
  • 2 dagen Douro-vallei
  • 3 dagen Peneda-Gerês National Park
  • 2 dagen kustgebied Minho

Douro-vallei, Peneda-Gerês National Park en het kustgebied Minho

Heerlijk wandelen in drie zeer verschillende delen van Noord-Portugal; het wijngebied van de Douro-vallei, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de bergen en valleien van het nationale park Peneda-Gerês en de ongerepte kustlijn van Minho.

Nadat je bent aangekomen in de Douro-wijnstreek, begint je avontuur in Noord-Portugal met 2 dagen wandelen door de wijngaarden, traditionele dorpjes en het landschap van de verbluffend mooie Douro-wijnstreek.

Vervolgens ga je naar het wildere Peneda-Gerês National Park. Vanuit je hotel in een historisch dorpje ontdek je het adembenemende uitzicht vanaf oude kasteelmuren en breng je drie dagen door met het verkennen van het gevarieerde landschap, de traditionele dorpjes.

Vanuit de bergen ga je naar het historische stadje ila Nova de Cerveira. Je loopt langs de rivier de Minho en de Atlantische Oceaan. Op weg naar de charmante stad Viana do Castelo kom je vissersgemeenschappen en prachtige stranden tegen.
Home

Portugal hoogtepunten van het noorden individueel

Dagen 9
Lopen 7
Zwaarte 3
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 1220
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

dag 1 Amsterdam - Porto - Alijó

Je vliegt naar Porto, daar wordt je opgehaald en naar het treinstation gebracht. Je neemt de trein naar het dorp Pinhão (niet inbegrepen). Hier ontmoet je de taxichauffeur voor een privétransfer naar het kleine stadje Alijó in de wijnstreek Douro.
`s Middags relaxen in en rond het hotel.

Accommodatie: 4 sterren hotel

dag 2 rondwandeling via São Mamede da Ribatua (15km | + 358 meter)

Vandaag maak je een rondwandeling door de constant veranderende landschappen van wijngaarden, bossen en velden naar het oude dorp São Mamede da Ribatua.
Hier heb je een prachtig uitzicht op het rustige Tua-stuwmeer omgeven door ruige bergen. Na de lunch keer je via een andere route terug naar Alijó. Er is ook een kortere versie (8km | + 110 meter)

Accommodatie: 4 sterren hotel
Maaltijden: ontbijt en lunchpakket

dag 3 wandeling van Alijó naar Pinhão (20km | + 272 meter)

Na het ontbijt check je uit bij het hotel voordat je aan de wandeling naar Pinhão begint. Je wandelt door het prachtige landschap van de Douro-wijnstreek om een heuvelrug te bereiken die langs de heuveltoppen naar Casal de Loivos en naar Pinhão loopt. Onderweg heb je prachtig zicht op de Pinhão-vallei en de omliggende hellingen, gevolgd door prachtige vergezichten op de rivier de Douro en de vallei terwijl je door de wijngaarden naar Pinhão afdaalt. Er is ook een kortere versie (14km | + 223 meter)

Accommodatie: 3 sterren hotel
Maaltijden: ontbijt en lunchpakket

dag 4 rondwandeling Castro Laboreiro Castle (2,2km | + 117 meter)

Na het ontbijt check je uit en ontmoet je de chauffeur in de lobby voor een privétransfer naar het Peneda-Gerês National Park. Je basis voor de komende 2 dagen is het historische dorp Castro Laboreiro, dat is ontstaan als een nederzetting in de ijzertijd en sindsdien is bewoond, er is een hechte gemeenschap ontstaan. Nadat je hebt ingecheckt bij het hotel, wil je misschien even de benen strekken, een korte maar heerlijke wandeling naar de ruïnes van het kasteel dat uitkijkt over het dorp en het omliggende platteland. De uitzichten zijn de korte klim meer dan waard! Op de terugweg naar het dorp kun je het kleine museum bezoeken om meer te weten te komen over de lokale cultuur en tradities van deze afgelegen gemeenschap.

Accommodatie: 3 sterren hotel
Maaltijden: ontbijt

dag 5 rondwandeling Castro Laboreiro (12,5km | + 440 meter)

Loop door het dorp de ruige heuvels en het prachtige landschap in, met eigenzinnige rotsformaties. Eenmaal in de vallei leidt een aangenaam bosgebied naar een oude brug waar je misschien je voeten wilt baden in het water. Geniet van de schaduw van de bomen en het geluid van de beek terwijl je gestaag naar het plateau klimt, vol met gladde granieten rotsblokken en weidse uitzichten over de vallei. Het pad eindigt weer in Castro Laboreiro.

Accommodatie: 3 sterren hotel
Maaltijden: ontbijt en lunchpakket

dag 6 wandeling van Castro Laboreiro naar Peneda (15,1km | + 311 meter)

Vandaag doorkruis je wilde, rotsachtige hooglanden met schitterende uitzichten over de omliggende bergen. Je gaat op weg naar het Lamas do Mouro bezoekerscentrum, een geweldige plek om meer te leren over het Nationaal Park. Vanaf hier neemt de betovering van het bos het over terwijl je je een weg baant naar het heiligdom in Peneda, soms over oude stenen paden die zijn aangelegd voor lokale pelgrims. Nadat je Peneda Sanctuary hebt bereikt, brengt de chauffeur je naar het charmante stadje Vila Nova de Cerveira, in het kustgebied van Minho. Eenmaal opgefrist, kun je genieten van een wandeling door het historische centrum en kijken naar kunstwerken - deze stad organiseert een tweejaarlijks kunstfestival.

Accommodatie: Country hotel
Maaltijden: ontbijt en lunchpakket

dag 7 wandeling van Vila Nova de Cerveira naar Vila Praia de Âncora (22,7km | + 173 meter)

Je volgt het pad langs de rivier de Minho, de natuurlijke grens met Spanje, helemaal tot aan de monding van de rivier in de stad Caminha. Eenmaal daar aangekomen, kun je een bezoek brengen aan de prachtig gebeeldhouwde gotische parochiekerk of stoppen voor een drankje op het sfeervolle centrale plein met zijn 16e-eeuwse fontein voordat je naar de oceaan gaat.N a Caminha wandel je door een eeuwenoud dennenbos voordat je een makkelijk kustpad volgt naar het vissersdorp en de badplaats Vila Praia de Âncora via het strand van Moledo.Check uit je accommodatie en volg het pad langs de rivier de Minho, de natuurlijke grens met Spanje, helemaal tot aan de monding in de stad Caminha aan de rivier.Eenmaal daar aangekomen, kunt u een bezoek brengen aan de prachtig gebeeldhouwde gotische parochiekerk of stoppen voor een drankje op het sfeervolle centrale plein met zijn 16e-eeuwse fontein voordat u naar de oceaan gaat.Na Caminha wandel je door een eeuwenoud dennenbos voordat je een gemakkelijk kustpad volgt naar het vissersdorp en de badplaats Vila Praia de Âncora via het strand van Moledo. Overnachting in Vila Praia de Âncora.

Accommodatie: 4 sterren hotel
Maaltijden: ontbijt

dag 8 wandeling van Vila Praia de Âncora naar Viana do Castelo (19,4km | + 132 meter)

Na ontbijt check je uit bij je hotel en vertrek je naar de fascinerende stad Viana do Castelo. Over brede zandstranden loop je langs het verlaten Vila Praia de Âncora. Je gaat kort landinwaarts door stukken bos en velden voordat je de kust en de stenen windmolens en forten naar het zuiden volgt naar Viana do Castelo. Tot slot wandel je door het prachtige historische centrum van Viana do Castelo naar het hotel. Wanneer je je hebt opgefrist, kun je de oude straten en pleinen van deze mooie stad verkennen.

Accommodatie: 4 sterren hotel
Maaltijden: ontbijt

dag 9 Viana do Castelo - Porto - vlucht Amsterdam

Na het ontbijt is het tijd voor de terugreis per trein (niet inbegrepen) naar Porto. In de loop van de dag terugvlucht naar Amsterdam. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je verblijf in Porto te verlengen.

Vraag een offerte aan, selecteer de gewenste vertrekdatum en het aantal personen

Vertrek
Aantal personen
Extra's

Volgende stap »

Prijs en reisperiode

Periode: 1 maart 2023 t/m 31 oktober 2023

2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)  € 1220
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer) € 1260
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers) € 1150

Prijs is per persoon en exclusief vluchten.

Bij de prijs inbegrepen

* 8 overnachtingen inclusief ontbijt
* lunchpakketten op dag 2, 3, 5 en 6
* routeboek met gedetailleerde routebeschrijvingen en hoogteprofielen (in Engels/Duits)
* App met route informatie
* bagagetransfers tussen accommodaties
* privévervoer van de luchthaven van Porto naar het treinstation van Campanhã plus briefing op dag 1
* privétransfers van: treinstation Pinhão naar Alijó (dag 1), Pinhão naar Castro Laboreiro (dag 4) en Peneda to Vila Nova de Cerveira (dag 6)
* 24/7 noodnummer (Engelssprekend)
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Porto (kan via ons geboekt worden)
* trein van Porto naar Pinhão en trein Viana do Castelo naar Porto
* maaltijden (behalve de aangegeven lunchpakketten tijdens de wandelingen en de ontbijten, deze zijn wel inbegrepen)
* toeristenbelasting
* fooien
* persoonlijke uitgaven (souvenirs, frisdrank, alcoholica) 
* reis- en annuleringsverzekering 
* vervoer naar en van Schiphol

Vluchten

Je kunt het vliegticket regelen via Nunatak.

Je vliegt op Porto, dit kan onder andere rechtstreeks met Transavia en KLM. We zoeken de meest voordelige en best aansluitende vluchten.

Klimaat

April, mei, juni, september en oktober zijn de ideale maanden voor een wandelvakantie naar Noord-Portugal. In het voor- en najaar is er altijd kans op regen. Dagen kunnen warm en zonnig of kil en mogelijk winderig zijn, vooral aan de kust, dus wees voorbereid op veranderlijke omstandigheden. Mei, juni en september zijn doorgaans warmer met minder kans op regen. Juli en augustus zijn meestal de warmste maanden, met temperaturen die regelmatig boven de 30 graden Celsius uitkomen.

Paklijst

De temperaturen overdag kunnen in de bergen sterk wisselen,  Zorg dus voor wandelkleding die je in laagjes kunt dragen.

~ wandelschoenen
~ sneakers of andere schoenen voor `s avonds
~ sokken en ondergoed
~ wandelbroek
~ lichtgewicht waterdichte jas
~ lichtgewicht regenbroek
~  T-shirts en / of casual overhemden
~ zonnehoed / pet
~ zonnebril
~ lichte fleece of warme trui
~ dagrugzak 20-30 liter
~ zon bescherming
~  waterfles 1 liter
~ basis EHBO-kit
~ trekkingstokken (optioneel)
~ zakmes (niet in de handbagage!)
~ zitmatje
~ reserve veters 
~ geldig paspoort
~ ticket
~ verzekeringspapieren (of kopie daarvan)

Lijst van persoonlijke medicijnen

* Sterilon/betadine-iodium: wondontsmetting 
* Leukoplast/second skin: blaarpreventie 
* Hansaplast: bij wondjes 
* Paracetamol: pijnstiller 
* Zonnebrandolie/-crème: min. factor 30 
* Lippenbescherming: zinkzalf, lipbalsem mét zonnefactor 
* Rekverband, knieband: bij knieproblemen 
* Arnica of SRL-gelei: bij kneuzingen, spierpijn 
* ORS: ter voorkoming van uitdroging bij diarree 
* Immodium : bij diarree voor `op moeilijke momenten` 
* Strepsils: bij schrale keel
* Reddingsdeken

Verzekeringen

Het afsluiten van een adequate reisverzekering stellen wij verplicht. Een annuleringsverzekering raden wij sterk aan. Beide verzekeringen kun je via ons regelen (Allianz Global Assistance) of via je eigen verzekeringsmaatschappij. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden, ontvangen we graag voor vertrek de volgende gegevens, bij welke verzekeringsmaatschappij je verzekerd bent, je polisnummer en het alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.

Zwaarte 3

De wandelingen zijn voor fitte wandelaars die van een uitdaging houden. De wandeltochten omvatten veeleisend terrein, soms lange afstanden met enkele lange, steile beklimmingen. Maximum afstand bij deze tocht 21,5 km, hoogteverschil maximaal 761 meter. 

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice