Taiwan

Taiwan is niet de meest voor de hand liggende bestemming voor een rugzaktrekking maar het land leent zich daar uitstekend voor. Het betrekkelijk kleine eiland bestaat bijna alleen maar uit bergen, de hoogste net geen 4000 meter hoog. De kuststroken, vooral aan de westzijde, zijn drukbevolkt, de bergen zijn zo goed als leeg.

  • onbekend en onbemind maar ozo mooi
  • bergtoppen rond de 4000 meter hoog
  • een 6-daagse en een 3-daagse huttentrektocht
  • Taipei en Tainan met oud Nederland VOC fort

We vliegen naar Taipei, de hoofdstad met daar omheen een soort randstad met ruim 8 miljoen inwoners gelegen op de noordpunt van het eiland. Na een dagje acclimatisatie maken we een dagwandeling in het Yangmishan NP ten noorden van de stad.
De volgende dag rijden we naar Wuling Farm. Daar begint onze eerste zesdaagse trektocht over de zogenaamde Holy Ridge, een pittige huttentocht over bergkammen en over de één na hoogste berg van Taiwan, de 3886 meter hoge Snow Mountain (of Xueshan).
Langs de oostkust zakken we af naar de Taroko kloof, een van de meer toeristische highlights van Taiwan. Onze tweede driedaagse trektocht lopen we in het Yushan NP van Xiangyang naar het Jiaming Lake.
Met de trein ronden we de zuidpunt van het eiland op weg naar Tainan. In deze stad bezoeken we de restanten van het Nederlandse fort, ooit waren we heer en meester over Taiwan.
Afsluitend pakken we de highspeed trein naar Taipei.

Taiwan; een verrassende trekking voor de avonturier!

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Taiwan

Dagen 22
Lopen 11
Zwaarte 4 1
Zonder bagagevervoer
Prijs vanaf   € 2055
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaand dagprogramma geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 en 2 Amsterdam-Taipei

Vertrek vanaf Schiphol naar Taipei, waar we de volgende dag aankomen. Afhankelijk van de vluchttijd kunnen we `s middags bijvoorbeeld even gaan kijken bij de Chiang Kai-shek Memorial Hall. De komende 3 nachten verblijven we in een luxe hotel in de stad.

dag 3 Taipei

In Taipei is genoeg te zien voor een dagje sightseeing;
- de rivier hoogwaterkering; langs de rivier is een muur van wel 8,6 meter hoog gebouwd om de stad te beschermen tegen overstromingen. Je kunt er alleen door een soort bankkluisdeuren onder door.
- de Longshan tempel, prachtige tempel in het midden van de stad.
- Taipei 101, met 101 verdiepingen tot juli 2007 het hoogste gebouw ter wereld.

Taipei heeft een prima en betaalbaar metro en buslijnen systeem. `s Avonds gaan we uiteraard naar een van de vele `nightmarkets` waar je heerlijk kunt eten bij kleine stalletjes.

Bekijk hier een kort Taipei filmpje op youtube.

dag 4 Yangminshan NP

Vlakbij Taipei ligt het Yangminshan NP. Met de lokale bus rijden we naar het park voor een acclimatisatiewandeling. Vanaf het visitor centre bij Xiaoyoukeng wandelen we naar de Qixingshan (Seven Star mountain), met 1120 meter de hoogste berg van het Yangmingshan national park.

Daarna bezoeken we Beitou hot springs midden in de stad gelegen aan de voet van de berg.

Ook in Taipei is het niet altijd zonnig, op 1100 meter kan het weer slecht zijn met regen en wind. Met slecht weer bezoeken we alleen de warme bronnen.

In Taiwan zijn voor bijna alle berggebieden permits vereist. Deze permits zijn vaak snel vergeven (vaak binnen een half uur nadat de inschrijving is geopend), je kunt deze permits pas een maand voordat je de tocht gaat lopen aanvragen. Je krijgt geen permit indien de hutten van de route die je wilt lopen vol zitten. De volgorde van de trekkings kan eventueel aangepast worden indien het niet lukt om ingeloot te worden volgens het programma hieronder.

dag 5 Taipei - Wuling Farm

Met de bus rijden we in ongeveer 4 uur naar het Sheipa National Park voor onze eerste trekking; de Holy Ridge.

Na aankomst rond het middaguur in Wuling Farm (hoogte 1725 meter, bestaat uit een bezoekerscentrum, hotel en restaurants) overnachten we op de camping op 1950 meter of in de Chika hut op 2465 meter. Looptijd naar camping 1 uur, looptijd naar de hut 2 uur.

In de Chika hut is er plaats voor 120 personen.

dag 6 naar de 369 Cabin 3100 m

Vanaf de camping lopen we een klein stukje over de weg naar de ingang van de trail. Door het bos loopt een goed onderhouden pad geleidelijk stijgend omhoog naar de Chika hut op 2450 meter hoogte. Dit ook de laatste plek waar altijd water is, de 369 hut staat niet bij een riviertje en is voor zijn watervoorziening afhankelijk van opgevangen regenwater. In november is er vaak geen water. Voor de Taiwanezen is dit niets nieuws, iedereen draagt zijn eigen water nodig voor een nacht en ochtend mee de berg op. Bij de Chika hut vullen wij ook onze waterflessen, ga er vanuit dat je 4 tot 5 liter water mee omhoog draagt.
Komende nacht slapen we voor de eerste keer boven de 3000 meter. Looptijd vanaf de Chika hut 4 uur.

dag 7 over de Snow Mountain naar de Tsui Lake hut 3500 m

Na een onrustige nacht door de hoogte en het rumour van de misschien wel 100 Taiwanezen waarmee we de hut delen gaan we op pad naar de top van de Snow Mountain. Na een klein stukje zigzaggend klimmen over een bamboeweide lopen we het Black Forest binnen. Precies bij km 8,8 is een miniem stroompje met vers water wat zo `s ochtends waarschijnlijk nog bevroren zal zijn. Overal langs het pad staat om de 100 meter een paaltje, je weet precies hoe ver je bent.
Na een steile klim door het bos kom je op een open plek, de cirque van de Snow mountain. De top van de berg is niet direct herkenbaar, de berg rechts lijkt de hoogste maar is dit niet. De top van de Snow mountain ligt aan het einde van het duidelijke pad wat iets links van je door de cirque omhoog loopt. Na 3 1/2 uur sta je op de top van één na hoogste berg van Taiwan en het uitzicht is er naar, een prachtig bergpanoroma. Na de verplichte topfoto dalen we af naar het zadel tussen de Snowmountain en de Snowmountain noordpiek. Westwaarts gaat het steil naar beneden over een gruishelling (deze moeten we de volgende ochtend weer beklimmen) en even later door de bossen naar het mooiste hutje van de gehele trek bij het Tsui meer. Het meertje zal naar alle waarschijnlijkheid bijna droog staan maar er is gelukkig wel water genoeg voor ons.
De kleine hut biedt plaats aan 14 personen en staat tussen de oude bomen. De hut is leeg, op de grond zijn nummers geschilderd zodat je weet welke plek je gereserveerd hebt. Er liggen zonnepanelen op het dak, in 2013 deed het licht het in geen enkele hut. Looptijd 6 uur.

dag 8 naar de Xuebei hut 3550 m

Het eerste stukje is al bekend, terug steil omhoog naar het zadel en nu noordwaarts de zustertop van de Snowmountain op. Voor de top maken we kennis met een aantal passages met touwen die je kunt gebruiken om omhoog te komen. Op de brede top krijg je voor het eerst goed zicht op de Holy Ridge. Voor je loopt het pad over en vlak langs de graat naar de horizon. Met helder weer zie je de Dabashan, de karakteristieke kubusvormige top. De komende uren gaan we voor het merendeel omlaag, nu eens rechts van de graat en dan weer links. De overheersende windrichting is west, pauzeren doen we dan ook aan de oostkant. Ook op de graat zelf, en je bent hier altijd boven de 3500 meter, is er nog veel vegetatie. Rodondendrons worden afgewisseld met jeneverbesstruiken.
De Xuebei hut staat goed verborgen en beschut achter een rotsgraat tussen enorme jeneverbesbomen. Het is een 26 persoons hut met meerdere verdiepingen en met maar 2 kleine raampjes. Ook vandaag hebben we water vanaf het Tsui meertje meegedragen voor het geval dat er hier geen water is (in 2013 was er toch een bodempje water in de watertanks die het regenwater via de dakgoot opvangen). Met mooi weer kun je `s middags nog een het topje van de Xuebei beklimmen, een kleine 20 minuten van de hut. Looptijd 6 to 7 uur.

dag 9 naar de Sumida hut 3485 m

Een korte dag vandaag, hemelsbreed slechts 2 kilometer. Ook nu dragen we water mee omdat het niet zeker is of de Sumida hut water in de tanks heeft. Eerst lopen we weer verder over de kam, na enige tijd daal je steil af door een bamboebos, deze hoogte moet je later weer goed maken met de klim door het steencouloir. Vandaag de eerste klif waar touwen hangen om je te helpen bij het klimmen, de klif zou ook te beklimmen zijn zonder het touw wat er hangt maar het maakt het wel makkelijker. Eenmaal boven gaat het weer een stukje steil naar beneden, even verderop kom je langs een afslag met een bordje; water 400 meter. Na een laatste korte klim waar een touw hangt loop je door de bossen naar de Sumida hut. De hut is weer zo`n 26-persoons A-frame.
Looptijd 4 uur.

dag 10 naar de Xinda hut 3150 m

De topdag van de trekking! Vrij snel na het verlaten van de hut kom je bij de eerste met touwen gezekerde klimpassage aan de voet van de Sumida peak. De rugzakken hijsen we los omhoog en klimmen dan verder naar de top. Over de graat dalen we weer een stuk af naar de volgende klimpassage.
Na de splitsing van het pad waar je noordwaarts verder kunt naar de Dabashan, gaan we richting de Pintiashan. Op dit gedeelte van de Holy Ridge staan geen hectometer paaltjes meer. Als snel staan we aan de voet van eerste klimpassage op de Pintiashan. Ook hier worden de rugzakken los omhoog gehesen. Er volgen nog 3 klimstukjes voordat je op de top staat. Vanaf hier wordt het gemakkelijker, er zijn nu weer meer bomen die beschutting bieden. Na nog een steile passage lopen we langs de Pintia Pond in de bamboebossen. Even later zijn we uit die bossen en dalen over een weide af naar de Xinda hut die verscholen tussen de bomen op de graat staat. De graat is hier wel breed genoeg om allerlei kleine meertjes te kunnen herbergen, ineens is er weer water genoeg! De Xinda hut is met 36 plekken vrij groot en erg populair in het weekend. Misschien kamperen we daarom tussen het hoge gras bij een van de poeltjes.
Looptijd 8 tot 9 uur.

dag 11 Xinda hut - Wuling Farm - bus Luodong

Na een week op hoogte dalen we af naar de warmte van de kust. Eerst lopen we nog een stuk (en natuurlijk ook weer omhoog) langs en over de bergkam. Even verderop kom je langs de `fotoboom`, wanneer je er staat begrijp je wat er bedoeld wordt.
Bij de afslag `trailhead` op 3100 meter hoogte begint de lange afdaling naar de bushalte bij Wuling Farm op 1725 meter hoogte. Gelukkig gaat dit over een prima pad en later over de verharde weg (al is het wel een kilometer of 10 lopen).
Met de lokale bus rijden we in een kleine 3 uur naar Luodong voor een heerlijke hotelovernachting. Ook Luodong heeft een levendige `nightmarket`.
Looptijd 4 tot 5 uur.

Bekijk hier een kort Holy Ridge filmpje op youtube.

dag 12 trein Luodong - Taroko kloof

Met de boemeltrein rijden we vlak langs de kust door oneindig veel tunnels en over brede rivierdalen naar het station van Xincheng. Nadat we onze spullen in de lodge hebben gebracht gaan we `s middags nog op pad voor de eerste wandeling in de Taroko kloof.

dag 14 Taroko Gorge

Vandaag lopen we de langere Lüshui trail en aansluitend een stukje van de Lianhua Pond trail.

dag 13 Taroko Gorge

Ongetwijfeld de spectaculairste wandeling van de Taroko kloof; de Jhuilu trail. Een eenvoudig te belopen pad loopt hoog boven de rivier uitgehakt in de rotswand. Looptijd 6 uur.

dag 15 reserve dag

Reservedag in het programma.

dag 16 transfer naar Xianggyang

We reizen verder met de trein langs de kust naar het zuiden en stappen uit in Chishang. Met taxi`s rijden we naar de politiepost op 2380 meter hoogte bij de ingang van het Siangyang National Forest park.

dag 17 Jiaming Cabin 3360 m

Nu we zo goed geacclimatiseerd zijn door de Holy Ridge trail is de klim van 1000 meter goed te doen. Tot aan de Siangyang hut (2850 m) klimmen we door dennebossen, eenmaal op de kam lopen we vrij (in de wind). De Jaiming cabin staat op een prachtige plek met uitzicht over bergkammen en vaak boven de wolken!

dag 18 naar Jiaming Lake - terug politiepost Xiangyang

Het is nog een kleine 5 kilometer op en neer over de graat naar het Jiaming Lake. Het is een eigenlijk een vrij klein rond meertje, de attractie is meer de weg er naar toe. Het verhaal gaat dat het gevormd zou zijn door een meteoriet inslag. Tijdens de wandeling er naar toe heb je zicht op de hoogste berg van Taiwan, de Yushan.
Terug bij de hut pakken we onze spullen in en dalen af naar de camping bij de politiepost. Looptijd 7 uur.

dag 19 transfer en trein naar Tainan

Na de terugrit naar Chishang stappen we in de trein en gaan nogmaals zuidwaarts. Door een aantal tunnels doorkruisen we het eiland en komen Fangshan weer aan de kust. Pingtung City is de eerste echte grote stad van de westkust die we tegenkomen en al snel rijden we door Kaohsiung, na Taipei de grootste stad van Taiwan. Iets verderop ligt Tainan.

dag 20 verblijf Tainan

Sightseeing Tainan.

dag 21 transfer naar Taipei

Met de hogesnelheidstrein naar Taipei. `s Avonds vertrek naar Amsterdam.

dag 22 aankomst Amsterdam

Vroeg in de ochtend aankomst in Amsterdam.

Data

Er zijn op dit moment geen reizen gepland.

Ben je benieuwd naar de nieuwe reisdata?

Stuur dan een mailtje naar info@nunatak.nl

Of neem contact op met kantoor 085-0580023

Bij de prijs inbegrepen

* luchthaventransfers
* alle overige (groeps-)transport tijdens de reis (taxi`s, openbaar vervoer; lokale bus, trein)
* alle overnachtingen op basis van logies met ontbijt in hotels in Taipei en Tainan
* alle overige overnachtingen in guesthouses, berghutten en tenten 
* Nederlandse reisbegeleiding
* voorlichtingsbijeenkomst
- op trek:
* drie maaltijden per dag tijdens de trektochten
* gebruik van keukengerei (ook bestek, bord etc.)
* gebruik van tweepersoonstenten
* entrees en permits Nationale Parken
* medicijn- / EHBO-kit

Niet bij de prijs inbegrepen

* vlucht Amsterdam - Taipei (deze kan via ons geboekt worden)
* maaltijden wanneer niet op trek
* reserveringskosten € 25,-- per factuur 
* bijdrage garantiefonds € 10,-- per persoon
* wijzigingskosten € 35,--
* persoonlijke uitgaven (souvenirs, frisdrank, alcoholica)
* reis- en annuleringsverzekering
* vervoer naar en van Schiphol
* vaccinaties

Groepsgrootte

Minimaal 7 reizigers
Maximaal 9 reizigers

Deze reis wordt uitgevoerd met Nederlandse reisbegeleiding.

De reis kan ook uitgevoerd worden vanaf 4 reizigers;
- toeslag bij 4 reizigers € 250,-- per persoon.
- toeslag bij 5 reizigers € 125,-- per persoon.
- toeslag bij 6 reizigers € 50,-- per persoon.

Klimaat

Taiwan heeft een subtropisch klimaat met hete, vochtige zomers en gematigde winters. Het regenseizoen is van april tot en met juni. Het eiland ligt in een gebied waar in augustus en september tyfoons voor kunnen komen.
Voor het noorden van Taiwan en de berggebieden is de ideale reistijd in het voorjaar en midden september tot en met november terwijl het meer tropische zuiden van midden september tot en met maart zeer aangenaam blijft.
In de berghutten is geen verwarming. Boven de 3500 meter zal het in november vaak `s nachts vriezen.

Tijd

In Taiwan is het 7 uur later en tijdens de zomertijd 6 uur later.

Electriciteit

De netspanning in Taiwan bedraagt 110 Volt en 60 Mhz. Voor Europese stekkers is een adapter nodig.

Geld

De officiële valuta van Taiwan is de Nieuwe Taiwanese Dollar. Er kan, met uitzondering van taxi’s, vrijwel overal met een creditcard betaald worden.

Je hebt ongeveer € 200,-- nodig voor de maaltijden als we niet op trek zijn.

Een aantal Nederlandse banken heeft standaard de mogelijkheid tot geldopnames in landen buiten Europa geblokkeerd en een limiet voor een geldopname per keer vastgesteld. Wanneer je met de bankpas wilt pinnen in het buitenland, vraag dan de bank jouw bankpas te deblokkeren voor geldopnames in landen buiten Europa en informeer naar de limiet.

Voor de actuele wisselkoers klik hier. (Oanda.com)

Telefoon en internet

De meeste Nederlandse mobiele telefoons zullen in Taiwan gewoon werken. Het landnummer van Taiwan is +886. Internetcafés zijn op veel plaatsen te vinden. Vrijwel alle hotels beschikken ook over een internet verbinding.

Visum en paspoort

Paspoorthouders uit de Benelux hebben, evenals paspoorthouders uit de meeste EU-landen, voor een bezoek tot 90 dagen geen visum nodig. Wel dient het paspoort na aankomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn en dien je in het bezit te zijn van een bevestigde terugvlucht.

Procedure van vertrek

Het ticket ontvang je van de reisleiding op de luchthaven op de dag van vertrek. Heb jij of de reisleiding een afwijkend vluchtschema, dan ontvang je het ticket uiterlijk een week voor vertrek. Zorg ervoor dat je minstens 3 uur van te voren aanwezig bent op de luchthaven.

Verzekering

We stellen een adequate reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Beide soorten verzekeringen kun je via ons afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.

Vaccinaties

Vaccinaties zijn niet vereist of officieel aanbevolen. Het is wel zo dat we lopend door een aantal natuurgebieden reizen. Een wondje is zo opgelopen en besmetting met tetanus niet uitgesloten. Daarom adviseren wij onze deelnemers toch een DTP-vaccinatie te halen.

Paklijst

Kleding
~ Sokken/kousen 3 paar
~ Ondergoed
~ Thermo ondergoed
~ T- shirts
~ Fleece vest
~ Trekkingbroeken
~ Handdoek
~ Wandelschoenen
~ Sandalen of gympen
~ Pet / shawl / muts / handschoenen
~ Regenjas en broek

Slaapspullen
~ Slaapzak (warm tot onder het vriespunt)
~ Matje
~ Lakenzak

Diversen
~ Rugzak, minimaal 65 liter
~ Hoofdlamp
~ Zitlap
~ Dagrugzakje
~ Fototoestel/batterijen fototoestel
~ Siggfles of plastic fles
~ Zonnebrand/lipverzorging
~ Telescopische wandelstokken
~ Zonnebril
~ Zakmes

Medicijnen
~ Paracetamol
~ Sporttape
~ Second skin
~ Sterilon
~ Pleisters

Toiletartikelen
~ Zeep
~ Shampoo [klein flesje]
~ Tandenborstel
~ Tandpasta
~ Toiletpapier

Papieren
~ Paspoort
~ Reisverzekering
~ Ziektekostenverzekering
~ Geld
~ Waterdicht documentenmapje

Hieronder zullen we nog wat verder ingaan op verschillende artikelen op de paklijst:

I Rugzak en verpakkingsmiddelen
II Schoeisel
III Kleding
IV Slaapzak e.d.
V Diverse gebruiksartikelen
VI Toiletartikelen
VII Middelen ter bescherming van huid, ogen e.d.
VIII Voor verwondingen, ziekte etc.

I. Tassen, rugzak e.a. transport-/verpakkingsmiddelen
- een stevige grote (minimaal 65 liter) rugzak
- klein dagrugzakje (als handbagage tijdens de vliegreizen)
- een aantal nylon of pvc-zakken, bij voorkeur met sluiting en in verschillende kleuren, deze maken het mogelijk je rugzak te organiseren en tevens je spullen min of meer waterdicht te verpakken
- portemonnee, heuptasje/heupgordel of etui met koord voor kostbare papieren zoals paspoort, verzekeringskaarten, geld, vliegticket e.d.
- tas voor fotoapparatuur.

II. Schoeisel
een paar lichte bergschoenen of softwalkers van stevige kwaliteit:
*goed profiel en stevige zool
*bij voorkeur hoge schacht voor bescherming en steun van de enkels
*goede pasvorm (ook bij dikke sokken)
*redelijk ventilerend en waterdicht (goretex etc.); een paar sportschoenen en/of all terrain sandalen (Teva, Crocs etc.), te gebruiken bij doorwadingen van beken en rivieren en rond de tent. In ieder geval licht van gewicht, sneldrogend en met een goed profiel. 

III. Kleding
- wind/regenkleding (van uitstekende kwaliteit), lichtgewicht en goed ventilerend of ademend
- 2 lange broeken: ruimzittend, sterke kwaliteit, donker van kleur en sneldrogend (een spijkerbroek is minder bruikbaar (slechtdrogend); een trekkingbroek daarentegen is uitstekend); wellicht een warme joggingbroek.
- diverse T shirts en warmteondergoed (lange mouw)
- 1 of 2 fleeces
- ondergoed
- (dunne) handschoenen
- muts en shawl
- sokken, diverse soorten dunne en dikke; het beste is de combinatie van een synthetisch binnenpaar en dik buitenpaar van 60% wol en 40% kunststof.

IV. Slaapzak e.d.
- goede kwaliteit slaapzak met vulling van dons of kunststof; de slaapzak moet voldoende warmte bieden bij temperaturen rond het vriespunt; eventueel een lakenzak
- slaapmatje. Goede isolatie, m.n. tegen optrekkende kou. Dit is m.n. bij een donzen slaapzak van belang. Een slaapmatje biedt bovendien extra ligcomfort, vooral bij het kamperen op rotsige en/of oneffen grond.

V. Diverse gebruiksartikelen
- zakmes
- waterfles
- zitmatje (vochtwerend, isolerend en licht van gewicht)

VI. Toiletartikelen
- zeep, bij voorkeur desinfecterend, fosfaatvrij en biologisch afbreekbaar;
- shampoo, douchegel (in kleine flacons);
- handdoek, bij voorkeur donker van kleur en niet te dik/groot i.v.m. snelle droging;
- maandverband, toiletpapier, scheergerei;
- verder wat een ieder zoal noodzakelijk acht.

VII. Middelen ter verzorging en bescherming van huid, ogen etc.
- zonnebrandmiddel
- goede zonnebril/gletsjerbril, ter bescherming tegen uv-straling. Bij voorkeur met koord zodat hij niet bij plotselinge bewegingen kapot valt
- bril of lenzen, maar in beide gevallen een reservebril
- brillenkoker, lenzendoosje en schoonmaakspullen
- blistex of andere lippenbescherming
- handcrème

VIII. Voor verwondingen, ziekte etc.
- elementaire EHBO-set: hansaplast, leukoplast, steriel gaas, betadine etc.,
- specifieke medicijnen voor persoonlijk gebruik
- paracetamol (alg. koortsverlagend, pijnstillend)
- sporttape of breed leukoplast
- eventueel steunverband voor enkel en/of knie;
- eventueel second skin tegen blaren en schaafwonden (Compeed, Duoderm of Spenco)

Categorie 4, rugzaktrekking 1

Het betreft hier een rugzaktocht waarbij we volledig bepakt zijn. Dit betekent niet alleen je eigen rugzak (met inhoud), maar ook de tenten, voedsel, kookgerei, etc. die over de deelnemers verdeeld worden. Vandaar dat wij voor deze reis eisen stellen aan onze deelnemers.
Tijdens de eerste zesdaagse trekking overnachten we meestal in eenvoudige hutten, de tenten gaan dan ook mee.

Typische omstandigheden: we volgen bij beide trekkings vaak de bergkammen waarbij je regelmatig wat moet klauteren.

Dragen van bagage: bagage kan niet afgegeven worden. Hoe meer je meeneemt, des te zwaarder je last.

Categorie trekking 3: de lichtere treks, waarin soms een zware dag zit waarop je méér moet stijgen (soms > 1000 meter) en langer moet lopen (soms > 6 uur), dan in categorie 2. Gemiddelde looptijd per dag bedraagt ongeveer 5 uur. Na een zwáre dag is er altijd een lichte dag of een rustdag.

Categorie rugzak 1: Deze zwaarteaanduiding geven we in combinatie met aanduiding voor de zwaarte van de trekking. Gewicht rugzak 15-20 kg.

De wandeltochten in de bergen duren tussen de 4 en 8 uur en de zwaarte is ook afhankelijk van de weersgesteldheid. Er wordt in een rustig tempo gelopen, zodat we de tijd hebben om te genieten van de indrukwekkende natuur om ons heen en de niet te vergeten uitzichten over bergen en dalen.
De stijgingen en dalingen op een dag variëren van enkele honderden meters tot circa 1100 meter op de Holy Ridge. De Holy Ridge route volgt een dag een klettersteig-achtig pad met touwen en klimpassages.
De zwaarte zal verder afhangen van de gesteldheid van de paden. Soms ligt er sneeuw, soms zijn de paden wat glibberig door regenachtig weer, soms zal er een stormachtige wind over de bergkammen waaien.

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice