DAGEN LOPEN ZWAARTE
15 10 3
VERTREK TERUG REISSOM
30 september 14 oktober € 760,- **
18 mei 01 juni € 760,- ** #
17 augustus 31 augustus € 760,- ** #
** exclusief ticket # prijs onder voorbehoud Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:
Deze pagina afdrukken Wandelvakantie Marokko M`Goun 15 dagen
Algemeen

De wandeltocht door het M’Gounmassief in het centrale deel van de Hoge Atlas, voert je door één van de mooiste en nog minst betreden gedeelten van deze bergketen. Via Casablanca vliegen we naar Marrakech, één van de toegangspoorten tot de bergen. Op het plein Djemaa-el-Fna zijn we onmiddellijk in Arabische sfeer.
  • 10-daagse trektocht
  • langs typische Berberdorpjes
  • uitdagende topdag
  • genieten in Marrakech

AÔt Bougemez vallei

We vliegen naar Marrakech en verblijven in een eenvoudig hotel vlakbij het plein. De volgende ochtend rijden we per minibus naar het oosten, naar de in de bergen verscholen vallei van de Aït Bougemez. We stoppen bij het dorp Ikhf-n-Ighr (1850 meter), hier slapen we in een Berberhuis. In deze vruchtbare vallei ‘der Gelukzaligen’ begint en eindigt onze 10-daagse trektocht door het M’Goun massief. Tijdens de tocht slapen we in tenten of overnachten we bij de plaatselijke bevolking. De tocht voert je langs typische Berberdorpjes waar de lokale architectuur lijkt te versmelten met de kleurrijke omgeving. Het Atlasgebergte is een sedimentair plooiingsgebergte met de daarvoor typische gelaagde structuur. Uitgestrekte plateaus worden doorsneden door diepe ravijnen en kloven, ooit uitgesleten door woeste bergbeken. We lopen over meerdere hogere passen (2000-3000 meter) en komen van de ene vallei met groene terrasakkertjes in de volgende. We zullen ook een kloof bezoeken waar in de zomermaanden aan canyoning wordt gedaan.  Wanneer er veel regen is gevallen of er sprake is van smeltwater kan het zijn dat we een riviertje moeten  oversteken of doorwaden.

M`Goun

Bij de bronnen van de Tessaout-rivier kamperen we op een hoogvlakte waar je heerlijk weg kunt dromen bij het getrommel van Berbermuziek. Letterlijk hoogtepunt is de beklimming van de M’Goun (4068 meter). Het hoogste punt heet Oumsoud; plek waar het altijd waait. Na de beklimming is er nog één pas te overwinnen voor we weer afdalen naar de groene vallei van Aït Bougemez. Een lange rit brengt ons terug naar Marrakech. Hier hebben we nog tijd om te genieten van de bijzondere sfeer rond het altijd drukke plein Djema el Fna. In de medina, de ommuurde oude stad, vind je oude paleizen, praalgraven en kun je dwalen door de vele steegjes van de ‘souks’ of je laten scrubben in een Marokkaans badhuis (hammaam)


Deze reis kan ook als individuele reis geboekt worden.

Bookmark and Share
Nunatak
Nunatak | De Erfgenamen 15, 8334 SW Tuk | tel. 085 058 0023 | e-mail: info@nunatak.nl | KvK: 62193929 | BTW: NL064421946B01 | IBAN: NL51 INGB0006683663 | ANVR reisvoorwaarden


Website door Zaphyrion
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord