DAGEN LOPEN ZWAARTE
20 12 4
VERTREK TERUG REISSOM
07 juli 26 juli € 2245,- ** #
06 augustus 25 augustus € 2245,- ** #
** exclusief ticket # prijs onder voorbehoud Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:
Deze pagina afdrukken Wandelvakantie Noord India Phyang naar Teya
Algemeen

Een unieke wandelvakantie welke een route volgt die bijzonder weinig wordt gelopen. De reis voert naar de prachtige Nubra vallei, wat letterlijk "bloemen vallei" betekent. We verkennen een sinds 2010 voor toeristen geopend gebied. Je hebt er uitzichten op het hoge Karakoram gebergte en de Ladakh keten.
De reis vereist een flexibele instelling, er moet flink wat rivierwater en een gletsjer worden getrotseerd. Een bijzondere reis voor de liefhebber van diepe bergdalen, rivieren en gletsjers, in combinatie met een verrassend hoog cultuurgehalte met vele dorpen en prachtige Boeddhistische kloosters.
  • sinds 2010 voor toeristen geopend gebied in de Nubra vallei
  • diepe bergdalen, rivieren en gletsjers
  • hoog cultuurgehalte, dorpen en Boeddhistische kloosters
  • uitzichten op het hoge Karakoram gebergte en de Ladakh keten

Leh

Na de binnenlandse vlucht naar Leh, blijven we enkele dagen in Leh om aan de hoogte te wennen. Leh is daarvoor een prima plek omdat er enorm veel te zien is. Het lag vroeger op het kruispunt van karavanen. Leh wordt gedomineerd door het 17e eeuwse voormalig winterpaleis (3540 meter) van de koningen van Ladakh, dat ook te bezichtigen valt. Hogerop boven het paleis ligt het Tsemo tempel complex, waarin o.a. een groot beeld van Boeddha Maitreya staat, de Boeddha van de toekomst. Vlakbij Leh liggen op loopafstand het Samkar klooster (3570 meter) en de Shanti Stupa (3615 meter), beide zeker een bezoek waard. De reis is zo gepland dat je ook een kloosterfestival kunt bezoeken. Genoeg mogelijkheden dus om deze dagen in te vullen.

Nubra en Shayok valleien

Onze route voert eerst over de Lasermo La pas. We bevinden ons hier in de stroomdalen van de Shayok en Nubra rivieren, het hele gebied wordt gemakshalve de Nubra vallei genoemd. Nubra komt van het Ladakhi woordje ldumra, dat bloementuin betekent. De valleien staan inderdaad vol met allerlei interessante bloemen, kruiden en planten. De laaggelegen dorpjes bevinden zich veelal langs de rivieroevers en in de vruchtbare zijvalleien. Er is hier plaatselijke een voor Ladakhse begrippen enorme boom- en struikbegroeiing te zien. Heerlijke abrikozen, appels en walnoten komen uit de Nubra vallei.
Na 5 dagen lopen, staan we bij Hundar aan de oevers van de Nubra rivier. Vervolgens rijden we de vallei omhoog richting de grens met Pakistan en beginnen daar aan het tweede deel van de trekking over de Zamjunmo La pas naar Teya. Beneden in het dal bij Teya kunnen we nog een bezoek brengen aan het boeddhistische klooster van Tingmosgang, voordat we vanaf Skyindyang terugrijden naar Leh.

Bookmark and Share
Nunatak
Nunatak | De Erfgenamen 15, 8334 SW Tuk | tel. 085 058 0023 | e-mail: info@nunatak.nl | KvK: 62193929 | BTW: NL064421946B01 | IBAN: NL51 INGB0006683663 | ANVR reisvoorwaarden


Website door Zaphyrion
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord