Azoren Individueel

De blauwe zee en de groene bergen creëren een magisch landschap. Tijdens deze wandeltocht ontdekken we het beste van de twee eilanden São Miguel en São Jorge. Hoewel ze dichtbij elkaar liggen, zijn ze toch heel verschillend. Wandelen op de Azoren is een avontuur.

  • 3 eilanden: São Miguel, São Jorge en Faial 
  • geniet van strand en natuurlijke getijdebaden
  • dagwandelingen vanuit accommodaties

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Azoren Individueel

Dagen 12
Lopen 0
Zwaarte 2
Met bagagevervoer
Prijs op aanvraag
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke en voor Nunatak experimentele reis. Er zijn diverse factoren die onderweg de reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis aanpassingen te doen in het programma.

dag 1 aankomst Furnas

Aankomst vliegveld Ponto Delgado. Transfer naar het hotel in de vallei van Furnas.

dag 2 Furnas

De wandeling van vandaag begint en eindigt in het hotel. Het Furnas kratermeer staat al eeuwenlang bekend om de vele warmwaterbronnen met geneeskrachtige werking. Neem je badkleding mee want je kunt heerlijk zwemmen in het warme water. Totaal 3 uur lopen.

dag 3 Furnas

Na een korte transfer (20 min.) begint de wandeling bij Lomba do Cavaleiro en eindigt bij Ribeira Quente. Je volgt vandaag het oude wandelpad langs de kust naar Ribeira Quente. Hier kun je relaxen op het strand of de haven bezoeken. Retour transfer naar het hotel. Totaal 3 uur lopen.

dag 4 Furnas

De wandeling naar de Salto do Prego (waterval) start en eindigt in Faial da Terra (transfer 40 min.) De wandeling gaat over een pad door een oud dorp naar een prachtige waterval (2,3 km). Het eindigt bij Faial da Terra. Retour transfer naar het hotel.

dag 5 Furnas - Ponto Delgada

Het pad begint in Ribeira Funda, gaat langs het strand van Praia da Viola en eindigt in Maia. Onderweg kun je genieten van verschillende uitzichten op Maia, je komt langs oude watermolens en prachtige watervallen. Aan het einde van de wandeling transfer per taxi naar het hotel in Ponta Delgada. Onderweg stop je bij de mooiste uitkijkpunten van de noordkust en je brengt een bezoek aan een theeplantage (uniek in Europa).

dag 6 Ponto Delgado

Het Lagoa do Fogo is het meest afgelegen meer van de Azoren en alleen te voet bereikbaar. Je loopt langs een "levada" (waterkanaal) door bergen en valleien met een prachtig uitzicht. De wandeling eindigt op een strand waar je kunt zwemmen.

dag 7 Ponto Delgado

De grote krater van Sete Cidades met zijn groene meer is het doel voor vandaag. Lopend heb je een prachtig uitzicht op niet alleen van de meren maar ook op de blauwe zee. We dalen af naar de vallei en het dorpje Sete Cidades. ’s Middags transfer terug naar het hotel.

dag 8 vlucht São Miguel - São Jorge

Transfer naar de luchthaven. Vlucht naar het eiland São Jorge. Transfer naar het hotel in Velas.

dag 9 São Jorge

Transfer en wandeling van Pico das Caldeirinhas naar Fajã do Ouvidor. Deze wandeling loopt door het centrale deel van het eiland naar de hoogste berg van São Jorge (Pico da Esperança) met 1053 m. Retour transfer naar het hotel.

dag 10 São Jorge

Transfer naar het begin van de wandeling. Wandeling van Fajã dos Vimes naar Fajã de São João aan de zuidkust. Vanaf deze kant kunt u het eiland Pico met zijn prachtige berg bekijken. Retour transfer naar het hotel.

dag 11 van São Jorge naar Faial

Vandaag loop je van Serra do Topo naar Fajã dos Cubres aan de noordkust. Deze wandeling gaat door een prachtig pad dat afdaalt naar Fajã do Santo Cristo. Dit beschermde natuur reservaat heeft een ondergrondse grot en een meer en is de enige plaats op de Azoren waar bijzondere tweekleppige schelpdieren te vinden zijn. Deze Fajã is een van de meest afgelegen plekken op de Azoren, er zijn staan enkele zomerhuizen en waar een paar gezinnen die er het hele jaar door wonen. Vanaf deze kant van het eiland kun je het eiland Graciosa bekijken. Aan het eind van de dag, transfer naar de haven. Met de veerboot varen we naar Faial, transfer naar hotel.

dag 12 verblijf Faial

Je kunt vandaag Horta bekijken of misschien ga je walvis spotten?

dag 13 Faial - Amsterdam

Transfer van het hotel naar de luchthaven van Horta en vlucht via Lissabon naar Amsterdam.

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Kijk voor de algemene beoordeling van Nunatak op klantenvertellen.nl

Vergelijkbare reizen

Nunatak
De Erfgenamen 15
8334 SW Tuk
tel. 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
 
KvK: 62193929
BTW: NL001212466B88
IBAN: NL51INGB0006683663
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice