Patagonië Adventure

De highlights van Patagonië reizend in een internationale groep: El Calafate en Perito Moreno, PN Los Glaciaros met de Cerro Torre en Fitzroy, PN Torres del Paine en Ushuaïa op Tierra del Fuego. Wil je Patagonië op een uitdagende manier verkennen met veel wandelingen maar niet met een zware rugzak dragen? Dan is dit je reis.

  • alle highlights van Patagonië
  • draag alleen je dagrugzak
  • met uitdagende wandelingen
  • reis in internationale groep

Perito Moreno

Van Amsterdam vlieg je via Buenos Aires naar El Calafate in het echte Patagonië. De volgende dag rijden we over de pampa naar El Chalten en maken `s middags een ontspannen wandeling naar ons ingerichte kamp bij Laguna Capri. Na 5 dagen Los Glaciaros is het tijd voor een bezoek aan de Perito Moreno gletjser, een van de absolute highlights van Patagonië.

Torres del Paine

Na een week Argentinië verplaatsen we ons nu naar Torres del Paine NP in Chili. Daar bekijken we het viewpoint bij de Paine Towers, de French valley en de machtige Grey gletjser.

Tierra del Fuego

Een bezoek aan Ushuaïa op Vuurland (Tierra del Fuego) mag natuurlijk ook niet ontbreken. Naast een wandeling door het Nationaal Park, maken we een boottocht op het Beagle kanaal.

Garant vertrek vanaf 1 persoon

Deze reis gaat gegarandeerd door, informeer naar de beschikbaarheid op het kantoor. Je reist in een internationaal gezelschap.
Bij groepen vanaf 6 reizigers, is er een gids die gedurende de gehele reis de groep begeleid. Tot en met 5 reizigers wordt de groep begeleid door lokale medewerkers en lokale gidsen.

Start elke zaterdag in El Calafate van begin oktober tot eind maart (op de site staan enkele data vermeld, er zijn nog meer vertrekdata, informeer op ons kantoor naar de mogelijkheden)

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Patagonië Adventure

Dagen 17
Lopen 8
Zwaarte 3
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 3695
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De lokale gids en/of reisleiding kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 en 2 Amsterdam - Buenos Aires - El Calafate

Vlucht vanaf Amsterdam naar El Calafate. Op dag 2 kom je aan in El Calafate, een toeristisch stadje op de pampa aan de oever van Lago Argentino. Je wordt van het vliegveld opgehaald. Overnachting in hostel of hotel (D)

dag 3 El Calafate - El Chalten - Camp Poincenot

Een prachtge rit over de pampa naar El Chalten aan de voet van de Cerro Torre en Fitzroy. Na aankomst lopen we naar het ingerichte basiskamp. We wandelen in een paar uur omhoog over een lichte helling tot aan het eerste uitkijkpunt over het Fitz Roy-massief, dan is het nog 2 lopen door moerasachtig gebied en bossen naar ons kamp, met een spectaculair zicht op de toppen van het Fitz Roy massief.
Overnachting in tenten. Je draagt de komende 3 dagen zelf je eigen kleren, die je nodig hebt voor het verblijf van 2 nachten in het Nationaal Park. Wat je niet nodig hebt blijft achter in El Chalten en krijg je op dag 5 weer terug. (O, L, D)

dag 4 Cerro Fitz Roy - Laguna de los Tres

Vroeg in de ochtend kunnen we de zonsopgang zien, de granieten muren van het Fitz Roy massief, kleuren roze. Na het ontbijt gaan we met alleen een dagrugzak, op weg naar de Laguna de los Tres. Dit meertje ligt vlakbij de Fitzroy, het is een pittige klim (van 1 uur) maar absoluut de moeite waard. We hbben prachtig zicht op het Fitzroy massief. Fitzroy met een hoogte van 3405 meter wordt gezien als de "Koning van Patagonië". Later in de middag lopen weg terug naar Camp Poincenot. Looptijd 5 - 6 uur. (O, L, D)

dag 5 Camp Poincenot - Cerro Torre - El Chalten

Vandaag lopen we door de bossen naar het gletsjermeer onder aan de voet van de Cerro Torre. Aan de oever kan het werkelijk enorm stormen, een Patagonische sensatie. `s Middags wandelen we terug naar El Chalten over de Cerro Torre trail. Overnachting in hostel of hotel. (O, L)

dag 6 El Chalten - Loma del Pliegue Tumbado

De Loma del Pliegue Tumbado (1500 meter) ten zuiden van El Chalten biedt een van de beste panoramische uitzichten over het massief waar de Cerro Torre en Fitzroy deel van uit maken.  Overnachting in El Chalten in hostel of hotel. (O, L)

dag 7 El Chalten - El Calafate

Een dag vrij te besteden. `s Middags rijden we terug naar El Calafate. Overnachting in hostel of hotel. (O)

dag 8 El Calafate - Perito Moreno Glacier

Vandaag beleef je de Perito Moreno gletsjer. Vlak voor de gletsjerwand zijn wandelpaden op vlonders aangelegd zodat je op je gemak kunt genieten van het schouwspel. Zo nu en dan stort er een gedeelte van de ijswand in, je weet alleen nooit precies wanneer. Over de pampa rijden we terug naar El Calafate. Overnachting in hostel of hotel. (O)

dag 9 El Calafate - Torres del Paine National Park

Het is 6 uur rijden naar Torres del Paine in Chili, een mooie en afwisselende rit. Na aankomst maken we een wandeling van 1 1/2 uur voordat we naar het kamp rijden. Ongetwijfeld zien we vandaag veel guanacos. (O, L, D)

dag 10 Paine Towers - Ascensio River Valley

Dagwandeling naar het viewpoint onderaan de Paine Towers, 3 granieten rotspieken. Vanaf het viewpoint boven het gletsjermeer zijn de wanden nog ruim 1000 meter hoog.
Het is een pittige wandeling maar je wordt wel beloond voor je inspanning. Looptijd 7 - 8 uur. Kampeerovernachting. (O, L, D)

dag 11 Lake Pehoe boottocht - French Valley

Na een korte bustransfer stappen we aan boord van de catamaran die ons over het azuurblauwe Pehoe meer naar de aanlegsteiger bij de Pehoe hut brengt. We laten onze spullen achter bij het kamp en gaan op pad met onze dagrugzak. We maken een wandeling naar de zogenaamde French Valley. Hogerop in deze vallei sta je omringt door de typerende kale granieten wanden van Torres de Paine Nationaal Park. Looptijd 5 - 6 uur. Kampeerovernachting Pain Grande. (O, L, D)

dag 12 Grey gletsjer uitzichtpunt - Puerto Natales

Vandaag is het een topdag; `s ochtends bezoeken we de Salto Grande en even verderop de Mirador Los Cuernos. In de middag lopen we naar een viewpoint met uitzicht op de Grey gletsjer en met enig geluk op het achterliggende ijsveld. `s Middags nemen we de boot over het Pehoe meer en rijden vervolgens naar Puerto Natales, een typisch Chileens en charmant vissersstadje.
Hostel of hotel overnachting. (O, L)

dag 13 Puerto Natales - Ushuaia of Puerto Natales - Estancia Las Hijas

Een lange rit langs en met de pont over de Straat van Magelhaen naar Tierra del Fuego.Eenmaal in Tierra del Fuego komen we Argentinië binnen via Paso San Sebastián. Eenmaal aangekomen in Ushuaia brengt een transfer ons naar ons hostel. (O)

Bestaat de groep uit 10 of meer reizigers dan gaan we naar Estancia Las Hijas: 
Nadat we grens met Argentinië zijn overgestoken rijden we naar Estancia Las Hijas bij Río Grande. Vanavond BBQ Patagonian style. Overnachting in refugio. (O, D)

dag 14 Ushuaia of Estancia Las Hijas - Ushuaia

Vrij te besteden dag in Ushuaia. Overnachting hostel (O)

Groepen vanaf 10 personen die de voorgaande nacht in Estancia Las Hijas hebben geslapen:
Na het ontbijt bezoeken we de estancia en halverwege de ochtend gaan we verder naar het zuiden om het Fagnano meer midden in het Andesgebergte te bezoeken, om verder te gaan naar onze laatste bestemming: Ushuaia, de zuidelijkste stad van de wereld.
Rest van de dag ter vrije besteding.

dag 15 Ushuaia - boottocht Beagle kanaal

`s Ochtends boottocht over het Beagle kanaal met een bezoek aan Alicia eiland met onder andere zeeleeuwen. Vrije middag in Ushuaïa. Overnachting in hostel of hotel. (O)

dag 16 terugvlucht naar Amsterdam

Terugvlucht via Buenos Aires naar Amsterdam. (O)

dag 17 aankomst Amsterdam

Aankomst Amsterdam.

Data

Er zijn op dit moment geen reizen gepland.

Ben je benieuwd naar de nieuwe reisdata?

Stuur dan een mailtje naar info@nunatak.nl

Of neem contact op met kantoor 085-0580023

Bij de prijs inbegrepen

* alle (groeps-)transport tijdens de reis (lokale bus, excursiebus)
* alle overnachtingen op basis van logies in eenvoudige hostels op meerpersoonskamers met gedeelde badkamer (met toeslag van € 275,-- p.p. is het mogelijk om gebruik te maken van tweepersoonskamer met eigen badkamer, allen mogelijk bij boeken van 2 personen) 
* lokale Engels en Spaans sprekende reisbegeleiding
- op trek:
* maaltijden volgens dag tot dag beschrijving O=ontbijt L=lunchbox D=diner
* gebruik van keukengerei (ook bestek, bord etc.)
* gebruik van tweepersoonstenten, slaapzak en slaapmat
* excursie Perito Moreno
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de prijs inbegrepen

* vlucht Amsterdam - Buenos Aires - El Calafate en Ushuaïa - Buenos Aires - Amsterdam (deze kan via ons geboekt worden)
* maaltijden wanneer niet op trek (± € 400,--)
* wijzigingskosten € 35,--
* persoonlijke uitgaven (souvenirs, frisdrank, alcoholica)
* entrees Nationale Parken 
* reis- en annuleringsverzekering
* vervoer naar en van Schiphol
* vaccinaties
* toeslag verblijf tweepersoonskamer € 275,-- p.p.
* toeslag verblijf eenpersoonskamer € 900,--

Groepsgrootte

Je reist in een internationale groep, het vertrek is gegarandeerd vanaf 1 persoon, informeer op het kantoor naar de beschikbaarheid van een specifieke datum. Groepsgrootte maximaal 14 deelnemers.
Bij groepen vanaf 6 reizigers, is er een gids die gedurende de gehele reis de groep begeleid. Tot en met 5 reizigers wordt de groep begeleid door lokale medewerkers en lokale gidsen.

Start elke zaterdag in El Calafate van begin oktober tot eind maart (op de site staan enkele data vermeld, er zijn nog meer vertrekdata, informeer op ons kantoor naar de mogelijkheden en beschikbaarheid)

Klimaat

* Buenos Aires en Santiago: overdag warm tot heet, 20 ºC tot 30 ºC 
* Vuurland: koel wisselvallig 0-20 ºC. 
* Argentijns Patagonië: in de bergen wisselvallig, overdag warm, soms stormachtige wind, kans op neerslagen (natte sneeuw), 5-25 ºC. 
* Chileens Patagonië: volstrekt onvoorspelbaar. Vier meter (!) regen per jaar, veel wind, echter niet koud, `s nacht niet onder 0 ºC. In Torres del Paine kans op (natte) sneeuw. 

Zoals je ziet valt er over het weer niet veel zekerheid te geven. Het kan warm zijn overdag, het kan (tegelijkertijd) stormen en regenen. Onder nul wordt het over het algemeen nergens.

Tijd

Het tijdsverschil met Argentinië en Chili is 4 uur. Ook binnen Argentinië zijn er verschillende tijdszones. Het is in Argentinië en Chili vroeger als in Nederland.

Geld

Je hebt minimaal € 500,-- nodig voor de maaltijden als we niet op trek zijn. Als je zomaar "leuke" restaurantjes instapt in Argentinië en Chili en niet op de prijs let, heb je meer geld nodig. Ook is het een beetje afhankelijk van het prijspeil op dat moment, omdat dit nogal fluctueert. Neem bovendien wat extra geld mee voor onvoorziene omstandigheden. 

In de grote steden, maar zeker ook in Puerto Natales kun je bij veel banken gewoon peso’s pinnen met je bankpas. (let op Cirrus-logo). Een creditcard wordt over het algemeen ook vrij goed geaccepteerd. Zorg echter altijd dat je ook een zekere mate aan contact geld bij je hebt om niet voor verrassingen te komen staan.

Een aantal Nederlandse banken heeft standaard de mogelijkheid tot geldopnames in landen buiten Europa geblokkeerd en een limiet voor een geldopname per keer vastgesteld. Wanneer je met de bankpas wilt pinnen in het buitenland, vraag dan de bank jouw bankpas te deblokkeren voor geldopnames in landen buiten Europa en informeer naar de limiet. 

Voor de actuele wisselkoers klik hier. (Oanda.com)

Visum en paspoort

Je hebt voor beide landen geen visum nodig. Je paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn.

Elektriciteit

Je hebt in Argentinië noch in Chili een speciale adapter nodig.

Vaccinaties

Vaccinaties zijn niet vereist of officieel aanbevolen. Het is wel zo dat we lopend door een aantal natuurgebieden reizen. Een wondje is zo opgelopen en besmetting met tetanus niet uitgesloten. Daarom adviseren wij onze deelnemers toch een DTP-vaccinatie te halen.

Paklijst

Paklijst
Kleding 
~ Sokken/kousen 3 paar 
~ Ondergoed 
~ Thermo ondergoed 
~ T- shirts 
~ Fleece vest 
~ Trekkingbroeken 
~ Handdoek 
~ Wandelschoenen 
~ Sandalen of gympen 
~ Pet / shawl / muts / handschoenen 
~ Regenjas en broek 

Diversen 
~ Rugzak (groot genoeg om voor 2 dagen kleding mee te nemen)
~ Lakenzak 
~ Hoofdlamp 
~ Zitlap 
~ Dagrugzakje 
~ Fototoestel/batterijen fototoestel 
~ Siggfles of plastic fles 
~ Zonnebrand/lipverzorging 
~ Telescopische wandelstokken 
~ Zonnebril 
~ Zakmes 

Medicijnen 
~ Paracetamol 
~ Sporttape 
~ Second skin 
~ Sterilon 
~ Pleisters 

Toiletartikelen 
~ Zeep 
~ Shampoo [klein flesje] 
~ Tandenborstel 
~ Tandpasta 
~ Toiletpapier 

Papieren 
~ Paspoort 
~ Reisverzekering 
~ Ziektekostenverzekering 
~ Geld 
~ Waterdicht documentenmapje

Verzekering

We stellen een adequate reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Beide soorten verzekeringen kun je via ons afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen

Categorie 3

Eenvoudige wandelingen met soms de mogelijkheid om te variëren qua fysieke inspanning. 
Tijdens de dagwandelingen in Torres del Paine en PN Los Glaciaros bij El Chalten maak je flink wat hoogtemeters. De paden zijn goed onderhouden.
In El Chalten draag je je eigen kleren naar het basiskamp (2 1/2 uur lopen).

Reiswaardering 8,6

Een greep uit de reviews:

 

Jos

27-11-2019

Gemiddelde beoordeling: 10,0

Wens en/of verwachting: Goede organisatie

Meeste indruk: -

Ervaring: Prachtige reis. Heel goed geregeld door Nunatak en de organisatie in Patagonië.

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
10,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
10,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10,0

Sander

25-03-2019

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Wens en/of verwachting: Nationale parken, wandelen, natuur

Meeste indruk: Mount Fitz Roy

Ervaring: Mount Fitz Roy

Aanbeveling: ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
8,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Ellen

24-03-2018

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Wens en/of verwachting: De gletsjers zien en veel wandelen.

Meeste indruk: Perito Moreno gletsjer en de pinguïns.

Ervaring: De reisorganisatie in Argentinië/Chili was perfect. Alles was goed voorbereid, de gids was super: gezellig en heel zorgvuldig, goed georganiseerd, sprak goed Engels en Duits. Iedereen en alles kwam altijd op tijd: gidsen, vervoer, etc, maar ook de groepsleden. Er werd door Nunatak altijd snel en goed gereageerd op mijn mailtjes met vragen over de reis.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
9,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
7,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?

Anoniem

07-03-2017

Gemiddelde beoordeling: 9,0

Wens en/of verwachting: Mooie wandelingen, natuur, goed internationaal gezelschap.

Meeste indruk: Hikes El Chalten, Hikes Torres del Paine, Beagle boottocht.

Ervaring: Absoluut!

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
9,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Anne

21-02-2017

Gemiddelde beoordeling: 9,8

Wens en/of verwachting: Veel wandelen en veel (diversiteit) zien en ervaren.

Meeste indruk: Eigenlijk alle dagen! De trekking dagen vond ik het fijnst, wat betreft de landschap, de accommodatie\ het verblijf / de rondleiding op Estancia las Hijas vond ik buitengewoon verrassend, de uitgekozen lokale gidsen waren één voor één geweldig! (qua inzet, kennisoverdracht en enthousiasme over hun streek).

Ervaring: -

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
10
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
10
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10

Karin

09-01-2017

Gemiddelde beoordeling: 9,0

Wens en/of verwachting: Veel wandelen en mooie natuur / bergen zien.

Meeste indruk: Fitz Roy en massief Torres des Paine.

Ervaring: Geweldige reis, goed georganiseerd en veel gezien!

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
9,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
n.v.t.
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Bep

24-11-2016

Gemiddelde beoordeling: 8,8

Wens en/of verwachting: Immense natuur en ruimte.

Meeste indruk: Het samen zijn met de natuur en de enorme wisseling van de weersomstandigheden. Dat levert ongekende beelden op!

Ervaring: Fantastische reis, achteraf zou ik bij zo'n lange reistijd eerst (2 dagen) in Buenos Aires gebleven zijn. De verlenging achteraf van 4 dagen naar Peninsula Valdes en Puerto Madryn was super. Prachtige omgeving (excursies volop, walvissen, zeeolifanten, pinguïns), maar ook heerlijk om daar aan het strand een dag een fikse wandeling te maken.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
9,0
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
8.0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
9,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
9,0

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice