Griekenland Corfu Zuid trail individueel

Het Griekse eiland Corfu is een waar paradijs voor wandelaars. Sinds de beschrijving en de markering van de Corfu Trail in 2001 door Hilary Paipeti, hebben duizenden wandelaars deze wandelroute over de hele lengte van het eiland gevolgd. 

  • weg van het massatoerisme
  • verblijf in kleinschalige accommodaties
  • bagagevervoer
  • gevarieerde wandelingen in Zuid Corfu

Zuid Corfu

De ongeveer 200 kilometer lange afstandswandeling loopt zoveel mogelijk door een landschap wat onaangeroerd is door het massatoerisme aan de kust. Tijdens deze korte variant wandel je alleen in het zuidelijke gedeelte van Corfu, langs uitgestrekte stranden en jeneverbesduinen en door glooiende olijfgaarden.
Home

Griekenland Corfu Zuid trail individueel

Dagen 8
Lopen 6
Zwaarte 2
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 795
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg de reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. Het kan noodzakelijk zijn om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen. De genoemde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes.

dag 1 aankomst Corfu

Aankomst op de luchthaven van Corfu, welkomst briefing en transfer naar de accommodatie in Asprokavos. Indien ochtendvlucht, rondwandeling Asprokavos-Spartera-Asprokavos (12 km/ 4 uur/ +350m/-350m). Overnachting op basis van Bed & Breakfast in Asprokavo.

dag 2 naar Santa Barbara

Deze wandeling doorkruist het zuiden van het eiland naar Lefkimmi en de oostkust, en terug naar de lange zandstranden aan de westkust. (23 km/7 uur/+350m/-350m) Overnachting bij het strand van Marathias op basis van bed & breakfast.

dag 3 Korission lagune

Vanaf Santa Barbara gaat het alsmaar langs de kust in noordelijke richting. Deze wandeling is de vlakste van de Corfu Trail. Door het Natura 2000 gebied bij Issos, met zandduinen en jeneverbesstruiken wandel je langs de Korissionlagune, waar je met een beetje geluk flamingo’s kunt spotten. Het laatste deel van de wandeling is schaduwrijk voordat je afdaalt naar de baai van Paramonas. (20 km/6 uur/+200m/-200m) Overnachting in apartement op basis van bed & breakfast.

dag 4 van west naar oost

Direct uit Paramonas gaat het heuvelop, en via meerdere kleine dorpjes doorkruis je het eiland van de westkust naar de oostkust. Vanuit het dorpje Stavros heb je een practig uitzicht richting Corfu stad, de Pantokrator en de bergen van het Griekse en Albanese vasteland. De afdaling naar het vissersdorpje Benitses is langs de waterbronnen van Agi Deka. (17,5km/6 uur/+700m/-700m). Overnachting in Benitses op basis van bed & breakfast.

dag 5 De 10 heiligen

De ochtend begint met een transfer naar Stavros, waar je gisteren de Corfu Trail verlaten hebt alvorens af te dalen naar Benitses. Hier gaat het pad meteen het olijfwoud in en naar de top van de op een na hoogste alleenstaande heuvel van Corfu, de Agi Deka (10 heiligen) (573m). De afdaling gaat door het gelijknamige dorpje en een imeense cypressenvallei naar Sinarades, waar je het folkloremuseum kunt bezoeken. Met steeds weer mooie uitzichten over de steile westkust loop je door naar het dorpje Pelekas, gelegen op een heuvel ongeveer 220 m boven zeeniveau. (17 km/6uur/+650m/-650m).

dag 6 van Pelekas naar Liapades, the Olive Way

Deze wandeling is vrij lang maar biedt dan ook een scala aan landschappen en uitzichten.Eerst bezoek je de steile westkust bij het Myrtiotissa strandje, waar een eenzame monnik het klooster bewoont. Na een stevige klim daal je af naar de vruchtbare vlakte in het midden van Corfu, de Ropa vallei. Vanuit het dorpje Giannades vervolg je je weg door eindeloos olijfwoud, de zogenaamde Olive Way to je uitkomt op het gezellige pleintje van Liapades. Dan is het een korte afdaling naar de kust en je accommodatie.(23km/7uur/+650m/-850m) Overnachting in Liapades op basis van bed & breakfast.

dag 7 Liapades

Rustdag in Liapades.

Of transfer naar Corfu stad (dan vervalt de vertrektransfer naar de luchthaven) Overnachting in Liapades of in Corfu stad op basis van bed & breakfast.

dag 8 transfer naar luchthaven en vertrek

Vertrektransfer vanuit Liapes naar de luchthaven/haven/Corfu stad. Heb je in Corfu stad overnacht dan neem je zelf een taxi naar de luchthaven.

Vraag een offerte aan, selecteer de gewenste vertrekdatum en het aantal personen

Vertrek
Aantal personen
Extra's

Volgende stap »

Prijs en reisperiode

Periode: 1 t/m 31 mei 2023 en 1 t/m 31 oktober 2023

1 persoon (eenpersoonskamer)  € 1055,--
2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)   € 795,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 845,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 795,--

Periode: 1 t/m 30 juni 2023 en 1 t/m 30 september 2023

1 persoon (eenpersoonskamer)  € 1130,--
2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)   € 865,--
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 925,--
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers)  € 865,--

Periode: 1 t/m 31 juli 2023

1 persoon (eenpersoonskamer) op aanvraag
2 personen, samenreizend (tweepersoonskamer)  op aanvraag
3 personen, samenreizend (tweepersoonskamers) op aanvraag
4 personen, samenreizend (tweepersoonskamers) op aanvraag

In juli is het ook mogelijk om de Corfu reis te boeken. In deze maand is er een geringere beschikbaarheid. Programma en prijzen zijn op aanvraag. Wil je in juli op reis vraag dan een offerte aan voor de gewenste datum en wij kijken welke mogelijkheden er zijn. 

Hou er rekening mee dat in juli de temperatuur overdag gemiddeld tussen de 28 en 32 graden ligt.

Prijs is per persoon en exclusief vluchten

Bij de prijs inbegrepen

* accommodatie volgens programma, in eenvoudige appartementen, tavernes en pensions met eigen badkamer. Samenreizenden die 2 kamers boeken kunnen op sommige locaties een tweekamer appartement met badkamer moeten delen
* gedetailleerde wandelroutes en kaarten. Gids is niet inbegrepen
* aankomst en vertrektransfer, plus transfer in de ochtend van dag 5 volgens programma, per taxi, bedrijfsauto of minibus
* 5 x bagagevervoer naar de volgende accommodatie volgens programma
* gebruik van de Corfu Trail
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Corfu deze kan via Nunatak geboekt worden)
* lunches, diners, drankjes en overige uitgaven van persoonlijke aard, fooien
* toeristenbelasting/overnachtingsbelasting € 0,50 tot € 3,-- per kamer per nacht
* in drukke periodes kan het zijn dat wij geen eenpersoonskamers kunnen reserveren en dat het voor een alleenreizende slechts mogelijk is om voor de tweepersoonskamerprijs te boeken
* reis- en annuleringsverzekering 
* vervoer naar en van Schiphol
* excursies wanneer niet vermeld in de dag tot dag beschrijving of aangegeven als facultatief

In verband met weersomstandigheden of onverhoopt vroege seizoenssluiting van accommodaties kunnen wij een alternatieve plek van accommodatie aanbieden.

Vliegticket

Je kunt het vliegticket regelen via Nunatak.

Tijdverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan bij ons.

Geld wisselen en pinnen

In Griekenland betaal je met de Euro. Houd er rekening mee dat grote coupures (€50) in veel dorpswinkels en –cafés voor problemen kunnen zorgen. Helaas geven geldautomaten deze biljetten wel uit.

Banken en postkantoren zijn normaliter geopend:
- maandag t/m donderdag: 08:00 - 14:00 uur
- vrijdag: 08:00 - 13:30 uur.

Verzekering

Nunatak stelt een adequate reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis. Beide soorten verzekeringen kun je via ons afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kan de lokale agent en Nunatak snel handelen.

Openingstijden

Alle officiële openingstijden ten spijt, zijn winkels en instellingen soms op onverwachte momenten dicht of hebben hun openingstijden veranderd. Verder vind je buiten het seizoen (voor half april en na half oktober) regelmatig winkeltjes en horeca dicht.
Informeer daarom altijd ter plekke naar de juiste tijden! Als je echt iets nodig hebt, vraag dan bij het café of de accommodatie; dan wordt er vaak een oplossing gezocht.
De siësta is zeker in kleinere plaatsjes heilig.

Winkels                 
Normaliter geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00-13.30 uur; dinsdag, donderdag en vrijdag tevens van 17.00-20.30 uur. Supermarkten zijn open van 8.00-20.00 uur en op zaterdag van 8.00-17.00 uur.
Buiten de steden en in toeristenplaatsen vaak aangepaste tijden en ook zondags open.

Musea/ oudheden
Meestal geopend van 8.30 tot 15.00, maar belangrijke en grote sites zijn vaak langer geopend (behalve op zon- en feestdagen). Op belangrijke feestdagen als kerst, oud en nieuw, pasen, 1 mei en pinksteren is nagenoeg alles dicht.

Apotheken
Normaliter geopend: maandag t/m vrijdag 8.00-20.00.

Kiosken
Bijna de hele dag open, tot ’s avonds laat. Ze hebben een wisselend assortiment, maar altijd wel de “basale levensbehoeften” als water, fris, kauwgom, koekjes, zoutjes, papieren zakdoekjes en sigaretten. Daarnaast kunnen er ijsjes zijn, bier, tandpasta, schoensmeer, blikjes vis, tijdschriften, en allerhande andere zaken. Als je iets nodig hebt, gewoon vragen dus.

Paklijst

De temperaturen overdag kunnen wisselen, zeker als er een frisse wind staat. Zorg dus voor wandelkleding die je in laagjes kunt dragen: een of twee t-shirts, een blouse, trui, regenjas. 

~ voldoende mondkapjes
~ desinfecterende handgel
~ regenkleding
~ warme kleding (het kan ’s avonds en overdag fris zijn!)
~ goed ingelopen en hoogsluitende bergwandelschoenen 
Enkelomsluitende bergschoenen zijn het beste, omdat je minder makkelijk zwikt en minder op je voeten hoeft te letten tijdens het lopen. Het profiel moet goed zijn, zodat je grip hebt op de ondergrond. De zool moet zo dik en stijf zijn dat je geen steentjes voelt.Voor de meeste wandelingen is een schoen van categorie B of B-C voldoende.
~ teva`s of andere sandalen of lichte gympen voor `s avonds
~ dagrugzak
~ zakmes (niet in de handbagage!)
~ waterflessen
~ uitschuifbare wandelstokken 
~ lepeltje als je onderweg yoghurt wilt eten
~ zitmatje
~ reserve veters en schone sokken (kun je ook als handschoen gebruiken)
~ vliegtuighoes (om de rugzak tijdens de vliegreis te beschermen)
~ bij kloosterbezoek onderweg: pareo voor de dames (schouders en benen moeten bedekt zijn), lange broek of de pijpen van de afritsbroek voor de heren
~  EHBO-artikelen, zoals sterilon/betadine, hechtpleisters, snelverband, sporttape, middelen tegen maag- en darmklachten, reddingsdeken en blaarpleisters (bv. Compeed of Second Skin)
~ aspivenin betenpomp
~ reddingsdeken
~ ORS-sachets en abrikozen/rozijnen/noten/mueslirepen voor snelle aanvulling zout en suikers
~ antizonnebrandmiddel, lippencreme (sunblock) en aftersun
~ zonbescherming voor het hoofd (hoed, pet, sjaal o.d.), zonnebril
~ bevestiging voor bril of zonnebril: de opticien heeft elastische touwtjes waarmee je bril altijd op z’n plaats blijft
~ geldig paspoort of identiteitskaart
~ ticket
~ verzekeringspapieren (of kopie daarvan)
~ European Health Insurance Card: bewijs dat je verzekerd bent tegen ziektekosten, gratis aan te vragen bij je verzekeringsmaatschappij
~ noodzakelijke medicijnen; eventueel navragen bij de apotheek of een medicijnpaspoort nodig is voor Griekenland voor deze medicijnen (is b.v. het geval bij codeïne-preparaten)

Zwaarte 2

Dagelijkse wandeltijd ligt tussen de 4 en 7 uur, zonder pauzes, afhankelijk van persoonlijke conditie.

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice