Turkije Taurus Aladaglar NP en Cappadocië

Aladaglar Nationaal Park heeft de hoogste bergen van het Centraal Taurus gebergte met de 3756 meter hoge Demirkazik als hoogste top. De naam "Ala-Daglar" is afkomstig van de roestige kleur van de heuvels in de zonsondergang. In 7 dagen wandelen we door een ruig ongerept landschap met kloven, valleien, bossen en gletsjermeren. De geologie van het gebied is verantwoordelijk voor interessante rotsformaties en watervallen. 

  • wandeltocht in het Aladaglar Nationaal Park
  • met sneeuw bedekte toppen
  • een rijke flora en fauna
  • bagagevervoer met muilezels en jeeps

Taurus gebergte en Mount Emler

Aladaglar Nationaal Park ligt in het Taurus gebergte, een ongeveer vijftienhonderd kilometer lange bergketen in Turkije, die zich uitstrekt van het zuidwesten van het land aan de Middellandse Zee tot aan de oostelijke grens. Het heeft een landklimaat, wat resulteert in warme zomers en koude winters. In de zomer gaan hele families omhoog naar de Yaylas (hoge weiden) om hun schapen te laten grazen. Vanaf het Yedigoller Plateau klimmen we naar de 3723 meter hoge Mount Emler. Rond het plateau zien we grillige kalkstenen pieken die afsteken tegen de blauwe hemel.

Cappadocië

Aan het einde van de reis bezoeken we Cappadocia met zijn geologische formaties die uniek zijn in de wereld. Gedurende miljoenen jaren hebben wind, regen en vorst gebeeldhouwd in de vulkanische rotsen, met dit prachtige landschap als resultaat. De eerste christenen hebben deze zachte ondergrond gebruikt om hun uit rotsen gehouwen huizen, kloosters en ondergrondse steden te bouwen. De historische rijkdom van Cappadocië gaat hand in hand met zijn fantastische landschappen.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Turkije Taurus Aladaglar NP en Cappadocië

Dagen 9
Lopen 7
Zwaarte 3
Met bagagevervoer
Vertrek Terug
15 jun 2024 23 jun 2024
07 sep 2024 15 sep 2024
Prijs vanaf   € 1255
Ticket exclusief
Groepsgrootte 6 - 12 reizigers

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 Amsterdam via Istanboel naar Kayseri, transfer naar Cukurbag

We worden van de luchthaven in Kayseri opgehaald en rijden naar Cukurbag, aan de rand van het prachtige Aladaglar gebergte, de thuisbasis van de hoogste toppen van de Taurus, beroemd om zijn prachtige meren, steile rotswanden, diep uitgesneden valleien en canyons. We overnachten in een guesthouse. Transfer: 2 uur.

dag 2 naar de Emli vallei

Er zijn vandaag twee route mogelijkheden, afhankelijk van de conditie van de groep wordt een van de routes gelopen:

Optie 1 van Cukurbag village naar de Emli vallei via Elekgolu en Kazikli Ali kloof
Na een traditioneel Turks ontbijt rijden we naar de ingang van het Elekgolu-dorp. Vanaf hier beginnen we aan onze eerste wandeltocht naar de Emli-vallei door de Kazikli Ali kloof. De kloof ligt in het zuidelijke deel van de Aladaglar en de Kazikli-kloof kreeg zijn naam meer dan een eeuw geleden van een boer genaamd Ali die houten palen - "kazik" - gebruikte om door de scheuren in de kloof te klimmen om honing uit de grotten te halen. Deze palen zijn nog steeds te zien in de kloof en vanwege hun historische waarde zijn deze scheuren met houten palen gesloten voor klimmers. We kamperen in de Emli-vallei, met een prachtig berglandschap rondom ons. Tijdens een heldere nacht is dit afgelegen gebied een geweldige plek om sterren te bekijken en te genieten van een uitzonderlijk helder zicht op de Melkweg.
lopen 3-4 uur, afstand ca. 11 km, stijgen 570 meter, dalen 0 meter
transfer 20 minuten, transferafstand 18 km (dorp Cukurbag naar dorp Elekgolu)

Optie 2 Emli vallei naar Alaca Yayla (plateau)
Na een traditioneel Turks ontbijt is er een korte transfer naar ons kamp in de Emli vallei. Vanaf hier wandelen we naar de Mangirci kloof en vervolgen we onze weg naar Alaca Yayla (plateau). We wandelen langs eiken en hebben een spectaculair uitzicht op de zuidelijke Aladaglar regio. Op onze route zullen hoogstwaarschijnlijk enkele herders rondlopen met hun kuddes, de hoge plateaus van de regio, omringd door toppen en rotsen, bieden een aantal mooie weiden tijdens het zomerseizoen.
Na een lunch bij een kleine bron dalen we af naar ons kamp via Oluksekisi, een oud semi-nomadenkamp. We kamperen in de Emli-vallei, met een prachtig berglandschap rondom ons. Tijdens een heldere nacht is dit afgelegen gebied een geweldige plek om sterren te bekijken en te genieten van een uitzonderlijk helder zicht op de Melkweg.
lopen 5-6 uur, afstand ca. 8km, stijgen/dalen 650 meter
transfer 15 minuten, transferafstand 10km (van Cukurbag naar de Emli vallei)

dag 3 via de Siyirmalik vallei en Eznevit Yayla naar Sokulupinar

We laten de Emli vallei achter ons en klimmen via de Siyirmalik vallei naar Eznevit, een Yayla (hoge weide) bewoond door semi-nomadische families, die ons vast uitnodigen voor een drankje. We brengen een bezoek aan hun tenten en zien hun oorspronkelijke leven stijl tijdens hun verblijf in de bergen. We lopen verder naar Sakartas en hebben we prachtig zicht op de omgeving. We dalen af naar Sokulupinar, waar we onze tenten opzetten.
lopen 6-7 uur, afstand ca. 15km, stijgen 788 meter, dalen 538 meter

dag 4 naar het Yedigoller Plateau

Onze tocht vandaag brengt ons naar het hoogste kamp. De bagage wordt op muilezels geladen en na het ontbijt lopen we naar de Karayalak vallei. We klimmen naar de Celikbuyduran pas (3450 meter). Het is de zwaarste dag van de wandeltocht, we stijgen vandaag ongeveer 5 uur. Vlak voor de pas stoppen we om te lunchen. Na de pas dalen we geleidelijk af naar het Yedigoller plateau (3100 meter). Onze kampeerplaats ligt in de buurt van het grootste meer van het gebied.
lopen 6-7 uur, afstand ca. 13 km, stijgen 1450 meter, dalen 350 meter

dag 5 dagtocht naar de top van Mount Emler 3723 meter

We klimmen weer naar de Celikbuyduran pas (3450 meter), vanaf hier klimmen we naar de top van Mount Emler (3723 meter). Vanaf de pas is het ongeveer 1 uur klimmen naar de top. Eenmaal op de top hebben we zicht op Mount Erciyes (3917 meter) naar het noorden, Mount Hasan (3268 meter) in het westen, het Bolkar gebergte in het zuiden en alle belangrijke toppen van het Aladaglar gebergte. Na een picknick lunch dalen we af en lopen we terug naar ons kamp op het Yedigoller Plateau.
lopen 5-6 uur, afstand ca. 10 km, stijgen/dalen 623 meter

dag 6 naar Karagol

Vroeg in de ochtend laden we de bagage op de muilezels. We lopen eerste naar het tweede grootste meer van het gebied en klimmen vervolgens naar de Teke Kalesi pas (3517 meter). Met een spectaculair uitzicht naar het noordwesten, dalen we via een smal pad af. Wellicht zien we steenbokken grazen. Via het Yildiz (ster) meer dalen we verder af naar Karagol, waar de thee al klaar staat in het kamp.
lopen 7 uur, afstand ca. 14 km, stijgen 417 meter, dalen 717 meter

dag 7 via de Maden kloof naar Pinarbasi, transfer naar Cappadocië

Onze laatste wandeling in het Aladaglar gebergte, we dalen via mijnwegen en kleine kreken door de Maden kloof af naar Pinarbasi. Aan het einde van de vallei wacht ons vervoer om ons naar Cappadocië te rijden. Onderweg bezoeken we de ongelooflijke ondergrondse stad Derinkuyu, geopend voor bezoekers in 1965. De stad is ongeveer 85 meter diep, maar slechts 10% van de stad kan bezocht worden. De ondergrondse stad bevat stallen, kelders, opslagruimten, kerken en wijnhuizen.
In Cappadocië checken we eerst in in ons hotel, daarna bezoeken we het dorp Uchisar. Hier zijn vele kamers uitgehold in de rotsen en met elkaar verbonden met trappen, tunnels en doorgangen. In Uchisar nemen we de tijd voor een kopje traditionele Turkse thee, bekend als Cay, terwijl we genieten van het prachtige panorama over Cappadocië.
lopen 2-3 uur, dalen 900 meter
transfer 2-3 uur, transferafstand 125 km (van Aldaglar NP naar Cappadocië via Drinkuyu)

dag 8 bezoek Cappadocië

Vandaag maken we een fascinerende tocht door Cappadocië.
Na het ontbijt rijden we via het dorp Mustafapasha naar de ruïnes van de Gomeda-vallei, een van de oudste grotkerken in Cappadocië. We beginnen onze wandeling en verkennen de valleien van Uzengi en Pancarlik; we maken een wandeling over een plateau met een prachtig uitzicht op de Uzengi-vallei; ga dan de Pancarlik-vallei om talloze kegels en sprookjesachtige schoorstenen te zien die onze weg sieren en ook om de Kepez-, Sarica- en Pancarlik-kerken te bezoeken.
Daarna is er een transfer naar de Meskendir-vallei; we beginnen het tweede deel van de wandeling in de Meskendir-vallei waar we een pad volgen dat vol staat met oude grotwoningen en complexen uit de oude christelijke beschaving. Via Meskendir steken we over naar het Red Valley-gebied, een andere prachtige vallei in Cappadocië met zijn spectaculaire formaties en kleuren. In Red Valley is het mogelijk om de verborgen Uzumlu kerk, de kruiskerk en de kerk van de drie kruisen te bezoeken. Deze kerken zijn uit de rotswand uitgehouwen. Algemeen wordt aangenomen dat deze kerken dateren uit de 8e/9e eeuw; de decoratieve reliëfs en fresco`s zijn in de 10e/11e eeuw toegevoegd. Na een wandeling door de Rode en Roze valleien komen we aan in Cavusin. In de late namiddag/begin van de avond komen we aan bij onze accommodatie.
lopen 2-3 uur, afstand 6 km, (Gomeda-vallei naar Pancarlik via Uzengi-vallei)
lopen 3-4 uur, afstand 9 km, (Meskendir naar Cavusin via Red en Rose Vallei)

dag 9 Kayseri via Istanboel naar Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Kayseri gebracht voor de terugvlucht.

Data

Heen Terug Prijs Ticket vanaf
15 jun 23 jun 2024 € 1255 op aanvraag
07 sep 15 sep 2024 € 1255 op aanvraag

Bij de prijs inbegrepen

* luchthaven transfers (indien vlucht bij Nunatak geboekt is)
* alle groepsvervoer met privé busje 
* 2 hotelovernachtingen in Cappadocië op basis van tweepersoonskamers 
* gids en kok
* 8 ontbijten, 7 lunches, 7 diners
* entree Aladaglar Nationaal Park en kampeergeld
* op trek bagagevervoer tot 12 kg per persoon 
* gebruik van tweepersoonstenten en keukenuitrusting, bord en bestek
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Istanboel-Kayseri (deze kan via ons geboekt worden)
* luchthaventransfers (indien vlucht niet via Nunatak geboekt is)
* vaccinaties en verzekeringen 
* toeslag eenpersoonstent en -kamer € 245,--
* wijzigingskosten € 35,--
* entreegelden bezienswaardigheden 
* fooien (reken op € 30,-- / € 40,-- voor de hele reis) 
* uitgaven van persoonlijke aard, frisdranken en alcoholica 
* vervoer naar en van Schiphol

Groepsgrootte

Minimaal 6 reizigers
Maximaal 12 reizigers

Deze reis wordt begeleid door een Engelssprekende lokale gids.

De reis kan ook gegarandeerd worden vanaf 4 reizigers.
Er is dan een toeslag van € 100,-- p.p. bij 4 reizigers en € 50,-- p.p. bij 5 reizigers.

Reisdocumenten

Een visum voor Turkije is niet meer nodig voor een toeristisch verblijf minder dan 90 dagen. 

Je paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Turkije en Nederland bedraagt 1 uur. Het is in Turkije later dan in Nederland.

Vaccinaties

Voor officiële adviezen kun je terecht bij de GGD of bij je huisarts. Er zijn geen vaccinaties verplicht. Aanbevolen worden: 
- DTP (revaccinatie)* 
- Havrix tegen Hepatitis A (geelzucht) 
* Dit is een gecombineerde inenting tegen difterie, tetanus en polio. Ben je ouder dan 40 jaar dan zijn wellicht 2 inentingen nodig met een maand tussenruimte (dit is afhankelijk van je inentingsgeschiedenis)

Persoonlijke medicijnen

* 1 Ciproxine antibiotica kuur - bacteriële darminfecties 
* 1 Augmentin of amoxycyline antibiotica kuur - luchtweginfecties 
* aanbevolen diamox bij tochten waarbij je boven de 3000 meter slaapt (1 strip = 25 tabletten van 250 mg) 
* azaron, lidocaïnezalf - bij insektenbeten 
* sterilon/betadine-iodium - wondontsmetting 
* leukoplast 2nd skin - blaarpreventie 
* hansaplast - bij wondjes 
* paracetamol - pijnstiller 
* insectenafweermiddel 
* zonnebrandolie/crème-min. factor 20 
* lippenbescherming - zinkzalf, lipbalsem 
* isostar o.i.d.-door transpiratie en inspanning verlies je veel zouten, door isostar toe te voegen aan je drinkwater herstel je het evenwicht. 
* een rekverband, knieband – bij knieproblemen 
* Arnica of SRL - bij spierpijn, kneuzingen 
* ORS -tegen uitdroging bij diarree 
* Strepsils - bij keelpijn 

De antibiotica kuren zijn op recept via je huisarts te verkrijgen. Informeer bij je ziektekosten verzekeraar naar een eventuele vergoeding.

Schoenen

Wij raden bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool. Het is belangrijk dat je schoenen erg goed zitten, omdat je er elke dag uren op moet lopen. Voor tochten in de bergen moet je rekening houden met harde, stenige ondergrond. 
¨ Wanneer je nieuwe schoenen moet kopen, verdient het aanbeveling om tot 1 maat groter te kopen dan je werkelijke maat. (Pas ze met een paar extra sokken). Je voeten hebben namelijk de neiging om op te zetten, als je wat langer op een dag loopt. Daar komt nog bij dat je bergaf niet met je tenen in de knel komt. 
¨ Als je nieuwe schoenen moet kopen, loop ze dan goed in voor je op reis gaat. 
¨ Op sommige tochten moet je door kleine beekjes waden, over modderige paden en soms door sneeuw lopen; een redelijke mate van waterdichtheid is handig. 
¨ Een goede profielzool geeft je beter grip op de wat steilere paden.

Rugzak

Voor deze reis is een dagrugzak nodig ons advies is een rugzak van minimaal 35 liter. Zodat je alle spullen die je overdag tijdens de wandeling nodig hebt, makkelijk mee kunt nemen.

Slaapzak en matje

Voor alle tochten is een goede slaapzak tot – 5 of - 10° C (dons of kunststof bijv. hollofil) onontbeerlijk. 
Een goede slaapmat heeft twee functies: isolatie tegen optrekkende kou en ligkomfort. Bijvoorbeeld een zelfopblazend matje van Thermarest of een ander merk.

Paklijst

kleding + slapen 
~ bergwandelschoenen
~ wandelstokken
~ slaapmatje 
~ slaapzak 
~ lakenzak* 
~ opblaaskussentje* 
~ sokken/kousen min. 3 paar 
~ ondergoed 
~ thermo ondergoed 
~ T-shirts 
~ fleece trui 
~ body warmer* 
~ korte broek 
~ trekking broek 
~ donsjack* 
~ regen/windjack 
~ regenbroek 
~ handschoenen 
~ sandalen/gympen 
~ pet/shawl/muts/hoed 

algemeen 
~ dagrugzak (35 liter) 
~ zakmes 
~ dagboek* 
~ leesboek* 
~ reserve veters 
~ naaispullen 
~ zaklamp 
~ batterijen 
~ plastic zakken 
~ plunjebaal 
~ hangslotje om plunjezak 
~ fotocamera
~ batterijen/accu fotocamera 
~ veldfles (2 x 1 liter) 
~ zonnebril/gletsjerbril 
~ reserve bril/lenzen 

toiletartikelen 
~ shampoo (biologisch afbreekbaar) 
~ zeep (biologisch afbreekbaar) 
~ tandenborstel 
~ tandpasta 
~ zonnebrand 
~ kam/borstel 
~ toiletpapier 
~ handdoek 
~ medicijnen (zie persoonlijke medicijnlijst) 

reisbescheiden 
~ moneybelt of halstasje voor bescheiden: 
- paspoort 
- geld (€ 100,-- / € 200,--) 
- inentingsboekje* 
- verzekeringsbewijs + alarmnummer 

N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën en bewaar exemplaren thuis en onderweg, apart van de originelen. 

* = niet noodzakelijk, wel handig

Bagage

Tijdens de trek mag 12 kg p.p. aan persoonlijke bagage worden afgegeven. Om alles goed verpakt mee te nemen, kun je bijvoorbeeld een plunjebaal van sterk materiaal gebruiken. Handig is ook een klein hangslotje, om de plunjebaal af te sluiten.

Verzekering

Nunatak stelt een adequate reisverzekering. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis. 
Beide soorten verzekeringen kun je via Nunatak afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.
Vertrek 15 jun 2024 Op aanvraag
Bij de reis van 15 jun 2024 vlieg je met Turkish Airlines van Amsterdam naar Kayseri.
Het vluchtschema is als volgt:
15 juni Amsterdam-Istanboel
15 juni Istanboel-Kayseri
23 juni Kayseri-Istanboel
23 juni Istanboel-Amsterdam

Boek deze reis
 
 
Vertrek 07 sep 2024 Op aanvraag
Bij de reis van 07 sep 2024 vlieg je met Turkish Airlines van Amsterdam naar Kayseri.
Het vluchtschema is als volgt:
7 september Amsterdam-Istanboel-Kayseri
15 september Kayseri-Istanboel-Amsterdam
Boek deze reis
 
 

Categorie 3

Gemiddeld lopen we 5-6 uur per dag, per dag stijgen en/of dalen we tussen 400 en 800 meter. De dag naar het Yedigoller plateau is meer dan 1000 meter omhoog, dit is de zwaarste dag waarbij we 5 uur alleen maar stijgen. 

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Karel van Manderstraat 112
2014 VH Haarlem
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice