Turkije Taurus Aladaglar NP

Aladaglar Nationaal Park heeft de hoogste bergen van het Centraal Taurus gebergte met de 3756 meter hoge Demirkazik als hoogste top. De naam "Ala-Daglar" is afkomstig van de roestige kleur van de heuvels in de zonsondergang. In 7 dagen wandelen we door een ruig ongerept landschap met kloven, valleien, bossen en gletsjermeren. De geologie van het gebied is verantwoordelijk voor interessante rotsformaties en watervallen. 

  • wandeltocht in het Aladaglar Nationaal Park
  • met sneeuw bedekte toppen
  • een rijke flora en fauna
  • bagagevervoer met muilezels en jeeps

Taurus gebergte en Mount Emler

Aladaglar Nationaal Park ligt in het Taurus gebergte, een ongeveer vijftienhonderd kilometer lange bergketen in Turkije, die zich uitstrekt van het zuidwesten van het land aan de Middellandse Zee tot aan de oostelijke grens. Het heeft een landklimaat, wat resulteert in warme zomers en koude winters. In de zomer gaan hele families omhoog naar de Yaylas (hoge weiden) om hun schapen te laten grazen. Vanaf het Yedigoller Plateau klimmen we naar de 3723 meter hoge Mount Emler. Rond het plateau zien we grillige kalkstenen pieken die afsteken tegen de blauwe hemel.

Cappadocië

Aan het einde van de reis bezoeken we Cappadocia met zijn geologische formaties die uniek zijn in de wereld. Gedurende miljoenen jaren hebben wind, regen en vorst gebeeldhouwd in de vulkanische rotsen, met dit prachtige landschap als resultaat. De eerste christenen hebben deze zachte ondergrond gebruikt om hun uit rotsen gehouwen huizen, kloosters en ondergrondse steden te bouwen. De historische rijkdom van Cappadocië gaat hand in hand met zijn fantastische landschappen.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Turkije Taurus Aladaglar NP

Dagen 9
Lopen 7
Zwaarte 3
Met bagagevervoer
Vertrek Terug
09 sep 2023 17 sep 2023
Prijs vanaf   € 1098
Tickets vanaf € 625
Groepsgrootte 6 - 12 reizigers

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 Amsterdam via Istanboel naar Kayseri, transfer naar Cukurbag

We worden van de luchthaven in Kayseri opgehaald en rijden naar Cukurbag. Nacht in Cukurbag Village Camp. Transfer: 2-3 uur. 

dag 2 naar Alaca Yayla (plateau)

`s Morgens wandelen we naar de Mangirci kloof en vervolgen we onze weg naar Alaca Yayla (plateau). We wandelen langs eiken en hebben een spectaculair uitzicht op de zuidelijke Aladaglar regio. Op onze route zullen hoogstwaarschijnlijk enkele herders rondlopen met hun kuddes, de hoge plateaus van de regio, omringd door toppen en rotsen, bieden een aantal mooie weiden tijdens het zomerseizoen.
Na een lunch bij een kleine bron dalen we af naar ons kamp via Oluksekisi, een oud semi-nomadenkamp.
We kamperen in de Emli-vallei, met een prachtig berglandschap rondom ons. Tijdens een heldere nacht is dit afgelegen gebied een geweldige plek om sterren te bekijken en te genieten van een uitzonderlijk helder zicht op de Melkweg.
lopen 5-6 uur, stijgen/dalen 650 meter

dag 3 via de Siyirmalik vallei en Eznevit Yayla naar Sokulupinar

We laten de Emli vallei achter ons en klimmen via de Siyirmalik vallei naar Eznevit, een Yayla (hoge weide) bewoond door semi-nomadische families, die ons vast uitnodigen voor een drankje. We brengen een bezoek aan hun tenten en zien hun oorspronkelijke leven stijl tijdens hun verblijf in de bergen. We lopen verder naar Sakartas en hebben we prachtig zicht op de omgeving. We dalen af naar Sokulupinar, waar we onze tenten opzetten. looptijd 6-7 uur, stijgen 788 meter, dalen 538 meter

dag 4 naar het Yedigoller Plateau

Onze tocht vandaag brengt ons naar het hoogste kamp. De bagage wordt op muilezels geladen en na het ontbijt lopen we naar de Karayalak vallei. We klimmen naar de Celikbuyduran pas (3450 meter). Het is de zwaarste dag van de wandeltocht, we stijgen vandaag ongeveer 5 uur. Vlak voor de pas stoppen we om te lunchen. Na de pas dalen we geleidelijk af naar het Yedigoller plateau (3100 meter). Onze kampeerplaats ligt in de buurt van het grootste meer van het gebied. lopen 6-7 uur, stijgen 1450 meter, dalen 350 meter

dag 5 dagtocht naar de top van Mount Emler 3723 meter

We klimmen weer naar de Celikbuyduran pas (3450 meter), vanaf hier klimmen we naar de top van Mount Emler (3723 meter). Vanaf de pas is het ongeveer 1 uur klimmen naar de top. Eenmaal op de top hebben we zicht op Mount Erciyes (3917 meter) naar het noorden, Mount Hasan (3268 meter) in het westen, het Bolkar gebergte in het zuiden en alle belangrijke toppen van het Aladaglar gebergte. Na een picknick lunch dalen we af en lopen we terug naar ons kamp op het Yedigoller Plateau. lopen 5-6 uur, stijgen/dalen 623 meter

dag 6 naar Karagol

Vroeg in de ochtend laden we de bagage op de muilezels. We lopen eerste naar het tweede grootste meer van het gebied en klimmen vervolgens naar de Teke Kalesi pas (3517 meter). Met een spectaculair uitzicht naar het noordwesten, dalen we via een smal pad af. Wellicht zien we steenbokken grazen. Via het Yildiz (ster) meer dalen we verder af naar Karagol, waar de thee al klaar staat in het kamp. lopen 7 uur, stijgen 417 meter, dalen 717 meter

dag 7 via de Maden kloof naar Pinarbasi, transfer naar Cappadocië

Onze laatste wandeling in het Aladaglar gebergte, we dalen via mijnwegen en kleine kreken door de Maden kloof af naar Pinarbasi. Aan het einde van de vallei wacht ons vervoer om ons naar Cappadocië te rijden. Onderweg bezoeken we de ongelooflijke ondergrondse stad Derinkuyu, geopend voor bezoekers in 1965. De stad is ongeveer 85 meter diep, maar slechts 10% van de stad kan bezocht worden. De ondergrondse stad bevat stallen, kelders, opslagruimten, kerken en wijnhuizen.
In Cappadocië checken we eerst in in ons hotel, daarna bezoeken we het dorp Uchisar. Hier zijn vele kamers uitgehold in de rotsen en met elkaar verbonden met trappen, tunnels en doorgangen. In Uchisar nemen we de tijd voor een kopje traditionele Turkse thee, bekend als Cay, terwijl we genieten van het prachtige panorama over Cappadocië.
lopen 2-3 uur, dalen 900 meter, transfer 2-3 uur

dag 8 bezoek Cappadocië

Vandaag maken we een fascinerende tocht door Cappadocië, we bezoeken eerst het openluchtmuseum van Göreme; een van de mooiste valleien in Cappadocië. Het christelijke volk in het hart van de Cappadocië realiseerde zich dat de zachte rotsen gemakkelijk uitgehouwen konden worden om huizen, kerken en kloosters te vormen. De fresco`s in het openluchtmuseum van Göreme zijn een unieke artistieke prestatie uit deze periode. Daarna rijden we naar Meskendir en de Rode vallei, een andere prachtige vallei in Cappadocië met zijn spectaculaire formaties en kleuren. Hier maken we een wandeling, we volgen een pad waar veel oude grotwoningen en complexen van de oude christelijke beschaving en verborgen kerken te vinden zijn. Dee wandeling eindigt in het dorp Cavusin, een van de oudste nederzettingen in Cappadocië; een klein dorp dat bestaat uit uit rotswoningen en elegant uitgehouwen stenen huizen. Via Cavusin gaan we door naar Pasabaglari (vallei van de Monniken). De sprookjesachtige schoorstenen van Pasabaglari zijn uniek en bevatten bizarre grote paddestoelachtige kappen die de rest van de schoorsteen beschermen tegen erosie. Het gebied was vroeger een retraite en stond vroeger bekend als de vallei van de monnik. 
Optionele activiteit: een bezoek aan de pottenbakkersatelier in Avanos. In de late namiddag is het mogelijk om Avanos te bezoeken. Het beroemdste historische kenmerk van Avanos, dat vandaag nog steeds zeer zichtbaar is, is de productie van aardewerk; het is ook de meest economische activiteit in de stad. De keramische handel in dit district en de talloze aardewerkfabrieken dateren al van de Hettieten. We nemen de tijd om een ​​van de pottenbakkersstudio`s te bezoeken.
lopen 3/4 uur, stijgen 85 meter, dalen 135 meter

dag 9 Kayseri via Istanboel naar Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Kayseri gebracht voor de terugvlucht.

Data

Heen Terug Prijs Ticket vanaf
09 sep 17 sep 2023 € 1098 € 625

Bij de prijs inbegrepen

* luchthaven transfers (indien vlucht bij Nunatak geboekt is)
* alle groepsvervoer met privé busje 
* 2 hotelovernachtingen in Cappadocië op basis van tweepersoonskamers 
* gids en kok
* 8 ontbijten, 7 lunches, 8 diners
* entree Aladaglar Nationaal Park en kampeergeld
* op trek bagagevervoer tot 12 kg per persoon 
* gebruik van tweepersoonstenten en keukenuitrusting, bord en bestek
* reserveringskosten
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Istanboel-Kayseri (deze kan via ons geboekt worden)
* luchthaventransfers (indien vlucht niet via Nunatak geboekt is)
* visum (USD 20,--) online aanvragen via https://www.evisa.gov.tr/en/ (zie ook praktische informatie) 
* vaccinaties en verzekeringen 
* toeslag eenpersoonstent en -kamer € 190,--
* wijzigingskosten € 35,--
* entreegelden bezienswaardigheden 
* fooien (reken op € 30,-- / € 40,-- voor de hele reis) 
* uitgaven van persoonlijke aard, frisdranken en alcoholica 
* vervoer naar en van Schiphol

Groepsgrootte

Minimaal 6 reizigers
Maximaal 12 reizigers

Deze reis wordt begeleid door een Engelssprekende lokale gids.

De reis kan ook gegarandeerd worden vanaf 5 reizigers.
Er is dan een toeslag van € 75,-- p.p.

Reisdocumenten

Het visum voor Turkije moet je online aangevragen, dat kan via https://www.evisa.gov.tr/en/. Visum bij aankomst is niet meer mogelijk.
Na betaling van USD 20,-- via creditcard wordt het elektronische visum per e-mail opgestuurd. Je moet het visum vervolgens printen en meenemen. 

Je paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn.

Reizigers mogen op een toeristenvisum maximaal drie maanden in Turkije blijven.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Turkije en Nederland bedraagt 1 uur. Het is in Turkije later dan in Nederland.

Vaccinaties

Voor officiële adviezen kun je terecht bij de GGD of bij je huisarts. Er zijn geen vaccinaties verplicht. Aanbevolen worden: 
- DTP (revaccinatie)* 
- Havrix tegen Hepatitis A (geelzucht) 
* Dit is een gecombineerde inenting tegen difterie, tetanus en polio. Ben je ouder dan 40 jaar dan zijn wellicht 2 inentingen nodig met een maand tussenruimte (dit is afhankelijk van je inentingsgeschiedenis)

Persoonlijke medicijnen

* 1 Ciproxine antibiotica kuur - bacteriële darminfecties 
* 1 Augmentin of amoxycyline antibiotica kuur - luchtweginfecties 
* aanbevolen diamox bij tochten waarbij je boven de 3000 meter slaapt (1 strip = 25 tabletten van 250 mg) 
* azaron, lidocaïnezalf - bij insektenbeten 
* sterilon/betadine-iodium - wondontsmetting 
* leukoplast 2nd skin - blaarpreventie 
* hansaplast - bij wondjes 
* paracetamol - pijnstiller 
* insectenafweermiddel 
* zonnebrandolie/crème-min. factor 20 
* lippenbescherming - zinkzalf, lipbalsem 
* isostar o.i.d.-door transpiratie en inspanning verlies je veel zouten, door isostar toe te voegen aan je drinkwater herstel je het evenwicht. 
* een rekverband, knieband – bij knieproblemen 
* Arnica of SRL - bij spierpijn, kneuzingen 
* ORS -tegen uitdroging bij diarree 
* Strepsils - bij keelpijn 

De antibiotica kuren zijn op recept via je huisarts te verkrijgen. Informeer bij je ziektekosten verzekeraar naar een eventuele vergoeding.

Schoenen

Wij raden bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool. Het is belangrijk dat je schoenen erg goed zitten, omdat je er elke dag uren op moet lopen. Voor tochten in de bergen moet je rekening houden met harde, stenige ondergrond. 
¨ Wanneer je nieuwe schoenen moet kopen, verdient het aanbeveling om tot 1 maat groter te kopen dan je werkelijke maat. (Pas ze met een paar extra sokken). Je voeten hebben namelijk de neiging om op te zetten, als je wat langer op een dag loopt. Daar komt nog bij dat je bergaf niet met je tenen in de knel komt. 
¨ Als je nieuwe schoenen moet kopen, loop ze dan goed in voor je op reis gaat. 
¨ Op sommige tochten moet je door kleine beekjes waden, over modderige paden en soms door sneeuw lopen; een redelijke mate van waterdichtheid is handig. 
¨ Een goede profielzool geeft je beter grip op de wat steilere paden.

Rugzak

Voor deze reis is een dagrugzak nodig ons advies is een rugzak van minimaal 35 liter. Zodat je alle spullen die je overdag tijdens de wandeling nodig hebt, makkelijk mee kunt nemen.

Slaapzak en matje

Voor alle tochten is een goede slaapzak tot – 5 of - 10° C (dons of kunststof bijv. hollofil) onontbeerlijk. 
Een goede slaapmat heeft twee functies: isolatie tegen optrekkende kou en ligkomfort. Bijvoorbeeld een zelfopblazend matje van Thermarest of een ander merk.

Paklijst

kleding + slapen 
~ bergwandelschoenen
~ wandelstokken
~ slaapmatje 
~ slaapzak 
~ lakenzak* 
~ opblaaskussentje* 
~ sokken/kousen min. 3 paar 
~ ondergoed 
~ thermo ondergoed 
~ T-shirts 
~ fleece trui 
~ body warmer* 
~ korte broek 
~ trekking broek 
~ donsjack* 
~ regen/windjack 
~ regenbroek 
~ handschoenen 
~ sandalen/gympen 
~ pet/shawl/muts/hoed 

algemeen 
~ dagrugzak (35 liter) 
~ zakmes 
~ dagboek* 
~ leesboek* 
~ reserve veters 
~ naaispullen 
~ zaklamp 
~ batterijen 
~ plastic zakken 
~ plunjebaal 
~ hangslotje om plunjezak 
~ fotocamera
~ batterijen/accu fotocamera 
~ veldfles (2 x 1 liter) 
~ zonnebril/gletsjerbril 
~ reserve bril/lenzen 

toiletartikelen 
~ shampoo (biologisch afbreekbaar) 
~ zeep (biologisch afbreekbaar) 
~ tandenborstel 
~ tandpasta 
~ zonnebrand 
~ kam/borstel 
~ toiletpapier 
~ handdoek 
~ medicijnen (zie persoonlijke medicijnlijst) 

reisbescheiden 
~ moneybelt of halstasje voor bescheiden: 
- paspoort 
- geld (€ 100,-- / € 200,--) 
- inentingsboekje* 
- verzekeringsbewijs + alarmnummer 

N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën en bewaar exemplaren thuis en onderweg, apart van de originelen. 

* = niet noodzakelijk, wel handig

Bagage

Tijdens de trek mag 12 kg p.p. aan persoonlijke bagage worden afgegeven. Om alles goed verpakt mee te nemen, kun je bijvoorbeeld een plunjebaal van sterk materiaal gebruiken. Handig is ook een klein hangslotje, om de plunjebaal af te sluiten.

Verzekering

Nunatak stelt een adequate reisverzekering. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis. 
Beide soorten verzekeringen kun je via Nunatak afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en Nunatak snel handelen.
Vertrek 09 sep 2023 Vanaf € 625.00
Bij de reis van 09 sep 2023 vlieg je met Turkish Airlines van Amsterdam naar Kayseri.
Het vluchtschema is als volgt:
9 september Amsterdam-Istanboel-Kayseri
17 september Kayseri-Istanboel-Amsterdam
Boek deze reis
 
 

Categorie 3

Gemiddeld lopen we 5-6 uur per dag, per dag stijgen en/of dalen we tussen 400 en 800 meter. De dag naar het Yedigoller plateau is meer dan 1000 meter omhoog, dit is de zwaarste dag waarbij we 5 uur alleen maar stijgen. 

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Karel van Manderstraat 112
2014 VH Haarlem
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice