Tasmanië

De mooiste hikes van Tasmanië gecombineerd met een bezoek aan Hobart. 

  • de 2 mooiste trekkings van Tasmanië
  • 7 dagen Arthur`s Range trek
  • 7 dagen South Coast trek
  • bezoek Hobart

Reisroute 2022

De reisroute voor 2022 staat nog niet helemaal vast.
Wil je mee naar Tasmanië? Neem dan een optie en we houden je op de hoogte.

Australië en Tasmanië

Onder het enorme continent Australië vind je nog een klein eilandje, Tasmanië. `Ontdekt` door onze eigen Abel Tasman op 24 november 1642. Er leefden al wel Tasmaniërs, de schattingen lopen uiteen tussen de 3000 en 10000 mensen.

Arthur`s Range en South Coast

Na een kort bezoek aan Hobart rijden we het binnenland in naar Scotts Peak. Daar start onze eerste 7-daagse hike over de bergkam van de Arthur`s Range. Na een rustdag in Hobart is het tijd voor de spectaculaire 7-daagse South Coast trek. Met een klein vliegtuigje landen we op de onverharde airstrip van Melaleuca. Over stranden en bergruggen afgewisseld met rivieroversteken wandelen we naar Cockle Creek.

Tasmaanse duivel

Tasmanië is de enige plek waar de Tasmaanse duivel nog rondloopt, een 60 cm lang, vleesetend en zwart-wit gekleurd buideldier, bekend om zijn grote vraatzucht en wreedheid. Sinds eind 20e eeuw neemt het aantal Tasmaanse duivels zienderogen af. Tot begin jaren 30 van de 20e eeuw was Tasmanië ook het enige gebied waar de buidelwolf (of Tasmaanse tijger) zich nog ophield, maar het laatste exemplaar van dit eveneens tot de roofbuideldieren behorende dier stierf in 1936 in de dierentuin van Hobart.

Je kunt deze reis verlengen met bijvoorbeeld een bezoek aan Sydney. Informeer op het kantoor naar de mogelijkheden.

Bekijk hier de foto`s (externe link).
Home

Tasmanië

Dagen 22
Lopen 14
Zwaarte 4 1
Zonder bagagevervoer
Prijs vanaf   € 3695
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke en voor Nunatak experimentele reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De lokale gids of reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

dag 1 en 2 vlucht Amsterdam - Hobart

Een heerlijk lange vlucht naar Down Under, aankomst in Hobart op dag 2. Hotelovernachting.

dag 3 verblijf Hobart

Hobart is de hoofdstad van Tasmanië. De havenstad aan de monding van de Derwent rivier met zo`n 47000 inwoners is gelegen aan de zuidoostkust van het eiland en is na Sydney de oudste van het land. Vanaf de 1270 meter hoge Mount Wellington heb je een prachtig zicht op de stad. Vandaag een dagje sight-seeing en jetlag verwerken. Hotelovernachting.

Western Arthur`s Range

De Western Arthurs is een kleine bergketen in het zuidwesten van Tasmanië. Tijdens de laatste ijstijd waren de bergen bedolven onder de gletsjers. Door gletsjer erosie zijn er steile toppen, wanden en talloze meertjes ontstaan. Binnen de lengte van slechts 15 km zijn er 22 bergtoppen en 30 meren. 

Over de kam loopt een wandelroute. De route volgt een gecompliceerd pad en op het eerste gezicht lijkt het hoogst onwaarschijnlijk dat er überhaupt een pad is. Je klimt en daalt af door vele steile geulen af ​​die soms meer een rotsklim zijn dan een wandeling. De afstanden lijken misschien kort, maar een typische dag van 4 km duurt 4 tot 7 uur om te lopen. 

Ervaren Australische bushwalkers rangschikken dit als de nummer 1 hike van Tasmanië. Het is ongetwijfeld de meest spectaculaire, maar het is ook een van de uitdagende wandelingen in Tasmanië. Het weer is ook een belangrijke factor. De weerstatistieken laten zien dat geheel droge en zonnige dagen inderdaad de uitzondering zijn. Het weer is zeer variabel, er zijn ook perioden van een week waarin het altijd helder is of waarin het elke dag zal regenen.

dag 4 transfer Hobart - eind Scotts Peak road - Junction Creek Campground 7 km

Het is ongeveer 3 uur rijden (155 km) naar het einde van de Scotts Peak road bij de Huon Campground, het startpunt voor onze eerste hike. We lopen vandaag naar de Junction Creek Campground (7 km). We blijven onder de boomgrens en lopen door het prachtige groene subtropische regenwoud en over de met graspollen begroeide vlaktes, hou rekening met blubber.

dag 5 Junction Creek Campground naar Lake Cygnus 7.3 km

dag 6 Lake Cygnus naar Lake Oberon 4.2 km

dag 7 Lake Oberon naar High Moor 4.3 km

dag 8 High Moor naar Haven Lake 3.8 km

dag 9 Haven Lake naar Junction Creek Campsite 14.6 km

dag 10 reserve dag

dag 11 Junction Creek Campsite naar Scotts Peak Dam/Huon Campground 7 km plus transfer Hobart

dag 12 verblijf Hobart

dag 13 vlucht Melaleuca, trek naar Cox Bight - 4 uur

De South Coast hike staat bekend als een van `s werelds mooiste trektochten. Het is een 84 km lange wandelroute langs de zuidelijke kustlijn van Tasmanië. Je klimt over twee bergketens om delen van de onbegaanbare kustlijn te vermijden en loopt over eindeloze zandstranden. Regelmatig steken we kleine riviertjes over of, waar een brug ontbreekt, doorwaden we ze. De hike begint met een spectaculaire vlucht met een klein vliegtuigje uit Hobart naar het strand bij Melaleuca.

dag 14 Cox Bight naar Louisa River - 6 uur

dag 15 Louisa River naar Deadmans Bay - 10 uur

dag 16 Deadmans Bay naar New River Lagoon - 4 uur

dag 17 New River Lagoo naar Granite Beach- 5 uur

dag 18 Granite Beach naar South Cape Rivulet- 7 uur

dag 19 South Cape Rivulet naar Cockle Creek- 4 uur - transfer (2 uur) Hobart

dag 20 en 21 verblijf Hobart

Hobart een prima uitvalsbasis voor bijvoorbeeld een excursie (facultatief) naar het Freycinet NP. Ter plaatse besluiten we wat we doen.

dag 22 en 23 vlucht Hobart - Amsterdam

Data

Er zijn op dit moment geen reizen gepland.

Ben je benieuwd naar de nieuwe reisdata?

Stuur dan een mailtje naar info@nunatak.nl

Of neem contact op met kantoor 085-0580023

Bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Hobart
* luchthaven transfers (indien vlucht bij ons geboekt is)
* hotelovernachtingen in Hobart in tweepersoonskamers inclusief ontbijt
* alle overige (groeps-)transport tijdens de reis per minibus of lokale busdienst 
* drie maaltijden per dag tijdens de trekdagen 
* gebruik van keukengerei (ook bestek, bord, etc.) 
* alle overnachtingen in tweepersoonstenten
* entree nationale parken 
* Nederlandse reisbegeleiding 
* medicijn- / EHBO–kit
* voorbereidingsbijeenkomst

Niet bij de prijs inbegrepen

* luchthaven transfers (indien vlucht niet via ons geboekt is)
* alle maaltijden wanneer niet op trek. Voor de lunches en diners moet je rekenen op ± € 200,-- tot € 300,-- 
* facultatieve excursies
* persoonlijke uitgaven, souvenirs, frisdranken en alcoholica
* reis- en annuleringsverzekering 
* reserveringskosten € 25,-- per factuur 
* bijdrage garantie fonds € 5,-- per persoon 
* toeslag eenpersoonstent € 65,-- 
* wijzigingskosten € 35,-- 
* vervoer naar en van Schiphol

Groepsgrootte

Minimaal 7 reizigers
Maximaal 9 reizigers

Deze reis wordt uitgevoerd met Nederlandse reisbegeleiding.

Zwaarte 4

De dagwandelingen hebben een gemiddelde lengte van 15 à 20 km. Er wordt in rustig tempo gelopen, zodat we de tijd hebben om te genieten van de indrukwekkende natuur om ons heen. Op de derde tocht treffen we een aantal pittige stijgingen tegen vrij steile berghellingen met een maximale stijging van 1000 meter achter elkaar. Op sommige dagen tijdens de tweede tocht doorwaad je zeer regelmatig riviertjes.

Tot slot speelt de wisselvalligheid van het weer een belangrijke rol bij de zwaarte van de tocht. De maaltijden worden door de deelnemers klaargemaakt. We verwachten van de deelnemers een coöperatieve instelling naar elkaar en naar de groep als geheel.

Er is een kleine kans op het tegenkomen van slangen, zowel gevaarlijke als ongevaarlijke.

Western Arthur`s Range

Western Arthur`s RangeDe Western Arthurs is een kleine bergketen in het zuidwesten van Tasmanië. Tijdens de laatste ijstijd waren de bergen bedolven onder de gletsjers. Door gletsjer erosie zijn er steile toppen, wanden en talloze meertjes ontstaan. Binnen de lengte van slechts 15 km zijn er 22 bergtoppen en 30 meren. 

Over de kam loopt een wandelroute. De route volgt een gecompliceerd pad en op het eerste gezicht lijkt het hoogst onwaarschijnlijk dat er überhaupt een pad is. Je klimt en daalt af door vele steile geulen af ​​die soms meer een rotsklim zijn dan een wandeling. De afstanden lijken misschien kort, maar een typische dag van 4 km duurt 4 tot 7 uur om te lopen. 

Ervaren Australische bushwalkers rangschikken dit als de nummer 1 hike van Tasmanië. Het is ongetwijfeld de meest spectaculaire, maar het is ook een van de uitdagende wandelingen in Tasmanië. Het weer is ook een belangrijke factor. De weerstatistieken laten zien dat geheel droge en zonnige dagen inderdaad de uitzondering zijn. Het weer is zeer variabel, er zijn ook perioden van een week waarin het altijd helder is of waarin het elke dag zal regenen.

Reiswaardering 9,1

Een greep uit de reviews:

 

Arlan

2019-12-02

Gemiddelde beoordeling: 9

Wens en/of verwachting: Lekker buiten zijn in de onaangetaste natuur met veel variatie.

Meeste indruk: Beide trektochten op zich.

Ervaring: Tasmanië heeft alles in zich, ruige natuur, prachtige stranden en goede faciliteiten op de kampeerplekken. Wel moet de reis goed worden gepland (wat het geval was) omdat de kampeerplekken niet al te groot zijn. Ook kan het weer parten spelen wat niet ongewoon is in Tasmanië maar dit mocht ook de pret niet drukken. Ook zijn alle Tasmaniers zeer relaxed.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
10
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10

Ronald

2019-12-01

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Wens en/of verwachting: Wandelen op Tasmanië

Meeste indruk: Western Arthurs Range

Ervaring: Explore the possibilities!

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
8,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Menno

2019-12-01

Gemiddelde beoordeling: 10

Wens en/of verwachting: Geen, nog nooit in Tasmanië geweest.

Meeste indruk: De kust.

Ervaring: Unieke reis aan einde van de wereld (gezien vanuit NL).

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
9,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10

Hans

2019-12-01

Gemiddelde beoordeling: 10

Wens en/of verwachting: Mooie trekkings maken in bijzondere natuur.

Meeste indruk: Graat Western Arthurs.

Ervaring: Zware maar zeer mooie en afwisselde trekkings die door extreme weersomstandigheden zeer uitdagend werden.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
9,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
10
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
10
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
10

Adriaan

2019-12-01

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Wens en/of verwachting: Maken van uitdagende trekkings in bijzondere omgeving.

Meeste indruk: South Coast trail.

Ervaring: Deze reis was er een van extremen. De eerste trekking in de Western Arthur Range was er voor mij persoonlijk helaas geen succes doordat ik deze voortijdig moest afbreken. Extreem weer en ruig terrein maakten dit wel tot een niet te vergeten ervaring. De tweede trekking aan de South Coast heeft alles goed gemaakt. Heupdiepe modder, boomstroken, doorwadingen, regen, (veel) wind, bloedzuigers en walibi's, alles was aanwezig. Een topervaring! Daarbij een gezellige groep mensen.

Aanbeveling: Ja

Algemene waardering van de gemaakte reis
8,0
Wat is je mening over de service naar de deelnemers van de lokale staf (gids, keukenstaf, dragers)?
n.v.t.
Wat vond je van de Nederlandse reisleiding als organisator en groepsbegeleider?
8,0
Voldeed de gemaakte reis aan deze verwachting?
8,0
Wat is alles bij elkaar genomen je totaal oordeel over Nunatak als reisorganisatie?
8,0

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice