DAGEN LOPEN ZWAARTE
28 14 3
1 rugzakken
VERTREK TERUG REISSOM
03 november 30 november € 4395,-
Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:
Deze pagina afdrukken Wandelvakantie PatagoniŽ
Algemeen

De zuidelijke punt van Zuid-Amerika, gelegen in Chili en Argentinië, heet Patagonië, een prachtige plek om te wandelen. In dit desolate gebied lijkt alles uitvergroot; de afstanden tussen de stadjes, de enorme gletsjers, de schapenboerderijen, de wind, de regen… De Andes vormt de ruggengraat tijdens deze 4-weekse reis waar je al wandelend kennismaakt met de wilde natuur in deze uithoek van de wereld.
  • 3 totaal verschillende trektochten
  • walvissen en pinguïns bij Peninsula Valdez
  • excursie naar de Perito Moreno gletsjer
  • Parque Nacional Los Glaciares en Torres del Paine

Peninsula Valdez & Vuurland

De reis begint in Buenos Aires, hoofdstad en bruisende metropool van Argentinië. Vandaar vliegen we naar Trelew, vlakbij het schiereiland Valdez. Jaarlijks komen hier honderden walvissen om hun jongen ter wereld te brengen. Met een bootje gaan we er op uit om deze geweldige dieren van dichtbij te bewonderen. Even ten zuiden van het schiereiland ligt Punta Tombo waar de grootste kolonie Magelhaen-pinguïns ter wereld nestelt. (Niet bij de reis in februari, bij de reis in februari vlieg je van Buenos Aires door naar Ushuaïa). Van Trelew vliegen we naar de zuidelijkste stad van de wereld: Ushuaïa, op Vuurland, een van de hoogtepunten op deze reis. Vanuit Ushuaïa, aan het Beagle Channel, maken we een trek van 3 (of 2 dagen) door het zuidelijke randgebergte.

Parque Nacional Los Glaciares en Torres del Paine

De volgende etappe brengt ons in het Parque Nacional Los Glaciares. De blauwe Perito Moreno gletsjer glijdt hier met een snelheid van vier meter per dag in het Lago Argentino. Je kunt wachten op het afbreken van enorme stukken ijs die zich met een donderend geweld in het meer storten. De trek van vier dagen leidt langs de ongenaakbare rotswanden van Mt. Fitzroy en Cerro Torre.
Over de pampa vervolgen we onze route naar Chili. Ten noorden van Puerto Natales, het pittoreske havenstadje, ligt het massief van de Torres del Paine. We trekken in zeven dagen rond dit gebergte. Rivier oversteken, moerassige stukken, één pas en vele gletsjers vinden we langs dit spectaculaire pad. Van Punta Arenas vliegen we naar het zomerse Santiago.

Bekijk de Patagonië video van deze reis.


Wil je geen rugzaktocht, kijk dan eens bij onze Patagonië Adventure reis.

Bookmark and Share
Nunatak
Nunatak | De Erfgenamen 15, 8334 SW Tuk | tel. 085 058 0023 | e-mail: info@nunatak.nl | KvK: 62193929 | BTW: NL064421946B01 | IBAN: NL51 INGB0006683663 | ANVR reisvoorwaarden


Website door Zaphyrion
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord