Griekenland Corfu

Het Griekse eiland Corfu is een waar paradijs voor wandelaars. Sinds de beschrijving en de markering van de Corfu Trail in 2001 door Hilary Paipeti, hebben duizenden wandelaars deze wandelroute over de hele lengte van het eiland gevolgd. 

  • weg van het massatoerisme
  • verblijf in kleinschalige accommodaties
  • bagagevervoer
  • gevarieerde wandelingen

Van zuid naar Noord

De ongeveer 200 kilometer lange afstandswandeling loopt zoveel mogelijk door een landschap wat onaangeroerd is door het massatoerisme aan de kust. Je wandelt ontspannen langs uitgestrekte stranden en jeneverbesduinen in het zuiden, door de glooiende olijfgaarden van het centrale deel, over het karstplateau en door het bergachtige noorden.

Je kunt ook een individuele reis maken op Corfu, er is een korte variant in het Noorden van Corfu of je maakt een tocht van Zuid naar Noord.
Home

Griekenland Corfu

Dagen 11
Lopen 6
Zwaarte 2
Met bagagevervoer
Prijs vanaf   € 1215
Ticket exclusief

Facebook
Twitter
Email

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg de reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. Het kan noodzakelijk zijn om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen. 

dag 1 Amsterdam naar Corfu

Aankomst op de luchthaven, welkom door de reisbegeleider en transfer naar pension in Santa Barbara.

dag 2 Santa Barbara naar Paramonas

Vanaf Santa Barbara gaat het langs de kust in noordelijke richting. Deze wandeling is de vlakste van de gehele Corfu Trail. Door het Natura 2000 gebied bij Issos, met zandduinen en jeneverbesstruiken wandel je langs de Korissionlagune, waar je met een beetje geluk flamingo’s kunt spotten. Het laatste deel van de wandeling is schaduwrijk voordat je afdaalt naar de baai van Paramonas. Overnachting in appartementen, we ontbuiten in de lokale taverne.  (20 km / 6 uur / stijgen 200 meter / dalen 200 meter). 

dag 3 Paramonas naar Benitses

Direct uit Paramonas gaat het heuvelop, en via meerdere kleine dorpjes doorkruis je het eiland van de westkust naar de osstkust. Vanuit het dorpje Stavros heb je een practig uitzicht richting Corfu stad, de Pantokrator en de bergen van het Griekse en Albanese vasteland. De afdaling naar het vissersdorpje Benitses is langs de waterbronnen van Agi Deka. Overnachting in een hotel. (17,5 km / 6 uur / stijgen 700 meter / dalen 700 meter).

dag 4 Benitses naar Pelekas

Van Benitses naar Pelekas (20 km / 6,5 uur / stijgen 850 meter / dalen 650 meter)

dag 5 Pelekas naar Liapades

Deze wandeling is vrij lang maar biedt dan ook een scala aan landschappen en uitzichten. Eerst bezoek je de steile westkust bij het Myrtiotissa strandje, waar een eenzame monnik het klooster bewoont. Na een stevige klim daal je af naar de vruchtbare vlakte in het midden van Corfu, de Ropa vallei. Vanuit het dorpje Giannades vervolg je je weg door eindeloos olijfwoud, de zogenaamde Olive Way tot je uitkomt op het gezellige pleintje van Liapades. Dan is het een korte afdaling naar de kust en de accommodatie. (23 km / 7 uur / stijgen 650 meter / dalen 850 meter).

dag 6 Liapades

Rustdag in Liapades.

dag 7 Liapades naar Agios Georgios

Vandaag wandel je van Liapades direct op een eeuwenoud, stenen voetpaadje naar het, vanaf zee verborgen dorpje Lakones, tegen de Arakli heuvel gelegen. Door olijfgaarden en landbouwgrond vervolg je je weg door de dorpjes Makrades en Krini, en kun je de ruine van het Byzantijnse Aggelokastro kasteel bezoeken. Na Krini vervolg je je route op de zogenaamde Roman Way, met een adembenemend uitzicht op de baai van Agios Georgios en het noorden van het eiland. Overnachting in een hotel of studio. (15 km / 5 uur / stijgen 500 meter /  dalen 500 meter).

dag 8 Agios Georgios naar Rekini

Vanaf het strand van Agios Georgios gaat het direct zeer steil omhoog, naar de hoger gelegen dorpjes Prinilas en Paghi. De afdaling is door een zeer vruchtbare vallei, alvorens aan de andere vallei kant het cluster van dorpjes behorende tot Agros te bezoeken. Het laatste stuk van deze route loopt grotendeels door olijfgaarden, met uitzicht op het noordelijke midden van Corfu met de bergketen. Vanaf Rekini transfer naar Roda. Overnachting in een hotel of studio. (13,5 km / 4 uur / stijgen 450 meter / dalen 400 meter).

dag 9 Rekini naar Barbati

`s Ochtends transfer terug naar Rekini. Hier gaat het meteen een dichtbegroeid gebied in, waarbij je een riviertje oversteekt en door het groen klimt naar een dorpje waar de tijd stil lijkt te staan, Valanio. Door olijfgaarden en onbebouwd gebied vervolg je je weg naar Sokraki, midden in de bergen in Noord Corfu. Het volgende deel van de wandeling blijf je grotendeels op dezelfde hoogte tot in het dorpje Spartilas, gelegen op de zuidflank van de Pantokrator. Een stevige daling brengt je in zo’n 45 minuten naar  Barbati. Transfer naar Kalami of Kassiopi. Overnachting in een studio, we ontbijten in een lokale taverne. (16,5 km / 5 uur / stijgen 550 meter / dalen 600 meter).

dag 10 oostflanken van de Pantokrator

Van Kalami of Kassiopi gaat het naar de oostflanken van de Pantokrator op. Geniet onderweg van het adembenemende uitzicht vanaf de Taxiarchis Kapel, het laurierbos en de wandeling over het karstplateau. Op de top van de berg is een kapelletje en en cafe. De afdaling gaat via het eeuwenoude dorpje Palea Perithia, ooit woonden hier honderden mensen, nu een handvol. Er zijn echter heel wat tavernes. De afdaling gaat door onder andere eikenbos naar de noordkust, bij Almiros strand. Het laatste stukje loop je langs de kust of door het bos naar het eindpunt in Agios Spyridon. Transfer terug naar Kalami of Kassiopi (23 km / 7 uur / stijgen 700 meter / dalen 700 meter).

dag 11 Corfu naar Amsterdam

Transfer naar het vliegveld voor de terugvlucht.

Data

Er zijn op dit moment geen reizen gepland.

Ben je benieuwd naar de nieuwe reisdata?

Stuur dan een mailtje naar info@nunatak.nl

Of neem contact op met kantoor 085-0580023

Bij de prijs inbegrepen

* alle overnachtigen, in eenvoudige appartementen, studios, pensions en hotels op basis van logies en ontbijt
* alle transfers volgens programma
* bagagevervoer
* lokale Engelssprekende gids
* gebruik van de Corfu Trail
* reserveringskosten 
* bijdrage Reisgarantieregeling VZR Garant

Niet bij de prijs inbegrepen

* retourvlucht Amsterdam-Corfu (deze kan via Nunatak geboekt worden)
* lunches, diners, drankjes en overige uitgaven van persoonlijke aard, fooien
* toeristenbelasting/overnachtingsbelasting € 0,50 tot € 3,-- per kamer per nacht
* toeslag eenpersoonskamer € 230,-- 
* reis- en annuleringsverzekering 
* vervoer naar en van Schiphol
* excursies wanneer niet vermeld in de dag tot dag beschrijving of aangegeven als facultatief
* voor het gebruik van airconditioning kan bij de accommodatie een supplement in rekening gebracht worden

Groepsgrootte

Minimaal 7 reizigers
Maximaal 11 reizigers

De reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende gids.

De reis kan ook uitgevoerd worden vanaf 4 reizigers. Er is dan een toeslag bovenop de reissom van € 200,-- p.p., bij 5 reizigers een toeslag van € 125,-- p.p. en bij 6 rezigers van € 50,-- p.p.

Tijdverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan bij ons.

Geld wisselen en pinnen

In Griekenland betaal je met de Euro. Houd er rekening mee dat grote coupures (€50) in veel dorpswinkels en –cafés voor problemen kunnen zorgen. Helaas geven geldautomaten deze biljetten wel uit.

Banken en postkantoren zijn normaliter geopend:
- maandag t/m donderdag: 08:00 - 14:00 uur
- vrijdag: 08:00 - 13:30 uur.

Paklijst

De temperaturen overdag kunnen wisselen, zeker als er een frisse wind staat. Zorg dus voor wandelkleding die je in laagjes kunt dragen: een of twee t-shirts, een blouse, trui, regenjas. 
Bij de reis in juni gaat de temperatuur al richting de 30 graden en is er een hogere luchtvochtigheid.

~ voldoende mondkapjes
~ desinfecterende handgel
~ regenkleding
~ warme kleding (het kan ’s avonds en overdag fris zijn!)
~ goed ingelopen en hoogsluitende bergwandelschoenen 
Enkelomsluitende bergschoenen zijn het beste, omdat je minder makkelijk zwikt en minder op je voeten hoeft te letten tijdens het lopen. Het profiel moet goed zijn, zodat je grip hebt op de ondergrond. De zool moet zo dik en stijf zijn dat je geen steentjes voelt.Voor de meeste wandelingen is een schoen van categorie B of B-C voldoende.
~ teva`s of andere sandalen of lichte gympen voor `s avonds
~ dagrugzak
~ zakmes (niet in de handbagage!)
~ waterflessen
~ uitschuifbare wandelstokken 
~ lepeltje als je onderweg yoghurt wilt eten
~ zitmatje
~ reserve veters en schone sokken (kun je ook als handschoen gebruiken)
~ vliegtuighoes (om de rugzak tijdens de vliegreis te beschermen)
~ bij kloosterbezoek onderweg: pareo voor de dames (schouders en benen moeten bedekt zijn), lange broek of de pijpen van de afritsbroek voor de heren
~  EHBO-artikelen, zoals sterilon/betadine, hechtpleisters, snelverband, sporttape, middelen tegen maag- en darmklachten, reddingsdeken en blaarpleisters (bv. Compeed of Second Skin)
~ aspivenin betenpomp
~ reddingsdeken
~ ORS-sachets en abrikozen/rozijnen/noten/mueslirepen voor snelle aanvulling zout en suikers
~ antizonnebrandmiddel, lippencreme (sunblock) en aftersun
~ zonbescherming voor het hoofd (hoed, pet, sjaal o.d.), zonnebril
~ bevestiging voor bril of zonnebril: de opticien heeft elastische touwtjes waarmee je bril altijd op z’n plaats blijft
~ geldig paspoort of identiteitskaart
~ ticket
~ verzekeringspapieren (of kopie daarvan)
~ European Health Insurance Card: bewijs dat je verzekerd bent tegen ziektekosten, gratis aan te vragen bij je verzekeringsmaatschappij
~ noodzakelijke medicijnen; eventueel navragen bij de apotheek of een medicijnpaspoort nodig is voor Griekenland voor deze medicijnen (is b.v. het geval bij codeïne-preparaten)

Openingstijden

Alle officiële openingstijden ten spijt, zijn winkels en instellingen soms op onverwachte momenten dicht of hebben hun openingstijden veranderd. Verder vind je buiten het seizoen (voor half april en na half oktober) regelmatig winkeltjes en horeca dicht.
Informeer daarom altijd ter plekke naar de juiste tijden! Als je echt iets nodig hebt, vraag dan bij het café of de accommodatie; dan wordt er vaak een oplossing gezocht.
De siësta is zeker in kleinere plaatsjes heilig.

Winkels                 
Normaliter geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00-13.30 uur; dinsdag, donderdag en vrijdag tevens van 17.00-20.30 uur. Supermarkten zijn open van 8.00-20.00 uur en op zaterdag van 8.00-17.00 uur.
Buiten de steden en in toeristenplaatsen vaak aangepaste tijden en ook zondags open.

Musea/ oudheden
Meestal geopend van 8.30 tot 15.00, maar belangrijke en grote sites zijn vaak langer geopend (behalve op zon- en feestdagen). Op belangrijke feestdagen als kerst, oud en nieuw, pasen, 1 mei en pinksteren is nagenoeg alles dicht.

Apotheken
Normaliter geopend: maandag t/m vrijdag 8.00-20.00.

Kiosken
Bijna de hele dag open, tot ’s avonds laat. Ze hebben een wisselend assortiment, maar altijd wel de “basale levensbehoeften” als water, fris, kauwgom, koekjes, zoutjes, papieren zakdoekjes en sigaretten. Daarnaast kunnen er ijsjes zijn, bier, tandpasta, schoensmeer, blikjes vis, tijdschriften, en allerhande andere zaken. Als je iets nodig hebt, gewoon vragen dus.

Verzekering

Nunatak stelt een adequate reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis. Beide soorten verzekeringen kun je via ons afsluiten. Indien de reisverzekering wordt afgesloten via derden dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kan de lokale agent en Nunatak snel handelen.

Zwaarte 3

Dagelijkse wandeltijd ligt tussen de 4 en 7 uur, zonder pauze. Het stijgen en dalen ligt tussen 200 en 850 meter.

Voor deze reis is nog geen review beschikbaar.

Vergelijkbare reizen

Nunatak
Papaverweg 34 - unit B100
1032 KJ Amsterdam
KVK nr. 62592122
 
telefoon: 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
Postadres: Postbus 56907 1040 AX Amsterdam
Nunatak is een handelsnaam van BergenWerken B.V.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice