Reizen Hiken Adventure Sneeuwwandelen

Wandelvakanties Trekkings Expedities

Hike, wandel, treks en expedities. Corona update

 

Begin je reis hier

13 Sep 2020

Corona update

13 september

 

De eerste corona zomer is voorbij, een bijzondere tijd voor iedereen maar zeker ook voor Nunatak. De vliegende start begin dit jaar na het meest succesvolle jaar sinds het bestaan, kwam opeens tot stilstand; het was over en uit met de boekingen. Niet dat het niet druk was die eerste tijd, Corien had haar handen vol aan de communicatie met de klanten die al een reis hadden geboekt. Vaak eerst uitstellen of doorschuiven naar 2021 en later meer en meer annuleren. Ook goed nieuws; er zijn zowaar de eerste boekingen voor de Europese winterreizen!

Na de bijna totale lockdown wereldwijd en in Europa waren er toch enkele lichtpuntjes; IJsland ging weer 'open', zij het met verplichte coronatest na aankomst en ook Griekenland, een populaire bestemming onder de individuele Nunatak reizigers, was 'open', maar voor hoelang? Er waren al boekingen voor Zweden Sarek, maar Zweden bleef op slot.

De eerste groepsreis die deze zomer doorging was de IJsland Hekla Landmannalaugar rugzaktrekking. Zelf had ik deze reis al jaren (16 jaar op precies te zijn) niet meer begeleid, een mooie gelegenheid om dit prachtige land weer eens opnieuw te verkennen. Zo zat ik op mijn verjaardag in een heerlijke warme bron met naast me een volgeladen rugzak met voedsel voor 10 dagen. Het weer zat mee die 10 dagen, dagenlang in korte broek! Hoewel het op veel plekken op IJsland (erg) druk (behalve dit jaar natuurlijk) is geworden kun je nog steeds de massa's ontlopen door een eigen route te kiezen. De eerste 5 dagen heb ik in totaal 2 mensen gezien op de dag dat ik het beroemde Laugavegur pad kruiste. De tweede 5 dagen liep ik mee met de Laugavegur hikers die er dit jaar wel waren (30% van het normale aantal) waaronder heel veel Nederlanders. Thorsmork was weer eens mooi om te zien en er rond te lopen, de oversteek naar Skogar aan de kust viel voor de helft in het (regen)water.

Eenmaal pad met de groep, ook zij kwamen allemaal ongeschonden door de coronatest heen, scheen de zon nog 2 1/2 dag. De week daarna was het weer echt des IJslands, regen, wind, zon, regen, wind en zon. Zoveel wind dat ik uiteindelijk besloot om de tocht met  2 dagen te verkorten. Door die extra dagen hebben we wel een prachtige papegaaiduiker excursie naar de Westman eilanden kunnen doen.

Terug in Nederland tijd voor de - waar kunnen we nog heen - puzzel. Zweden was nog dicht maar Noorwegen open. Nadat ik de geboekte reizigers van de Zweden reis had overgehaald om naar Noorwegen te gaan ging Noorwegen op slot. Een nieuw alternatief werd gevonden in Schotland en twee dagen later ging Schotland dicht. Het corona spook bleef ronddwalen, want twee dagen daarna ging nota bene Zweden open! Binnen één dag had ik een Sarek groep van 7 personen bij elkaar, yes, toch nog op reis en een supermooie bestemming. Tijdens de 12 dagen trekking viel de herfst in, met meer dan mooie herfstkleuren, de Indian Summer, een visueel spectakel. 

Hoe nu verder? De steunmaatregelen voor de reissector zijn met 9 maanden verlengd. Mits er voldoende boekingen voor de winterreizen zijn kan Corien haar baan behouden. Met de opbrengst van deze (winter)reizen kan Nunatak ook blijven bestaan. We hopen dus op jullie steun en boekingen, zodat we samen nog vele mooie reizen kunnen maken!

Ik werk aan nieuwe bestemmingen binnen Europa, te denken valt aan Polen, Tsjechië, Italië en de Alpenlanden. Buiten Europa kun je al mee naar Australië (Tasmanië) en Nieuw-Zeeland.

Naast een Corona protocol tijdens de reizen, is er nog een belangrijke verandering in onze werkwijze. Om het risico zoveel mogelijk uit te sluiten om met de vliegtickets te blijven zitten of klanten met vouchers op te zadelen, werden voor de zomer reizen naar IJsland en Zweden de tickets pas een week of zelfs een paar dagen voor vertrek gekocht. Dit zal ook volgend jaar zo werken.

Tot slot wil ik jullie nogmaals bedanken voor de steunbetuigingen die we hebben ontvangen en het in Nunatak gestelde vertrouwen! Ik zie uit naar een reiswereld na de corona, maar tot ook die tijd doe ik mijn uiterste best om jullie een mooie en veilige reis te bieden.

25 augustus

De zomer is inmiddels bijna voorbij en de 'tweede golf' lijkt Europa te overspoelen. Is het allemaal kommer en kwel? Nee. Deze zomer is er in ieder geval één groep blij en tevreden teruggekomen van een prachtige reis op IJsland (foto's). Eind augustus reist er een groep naar Zweden en ook zijn er verrtrekken naar Griekenland.

De toekomst is ongewis; pluk de dag!

1 juli

Kijk bij het overzicht van reizen met meerdere boekingen en reizen met garant vertrek en ga mee; reizen maakt je blij!

Lees op onderstaande sites meer over het reizen na corona.

13 juni

Op reis deze zomer? Het lijkt erop dat na maanden van reisbeperkingen door het coronavirus meerdere Europese landen langzaam maar zeker hun grenzen openen. Net als jullie heb ik zin om weer op pad te gaan. Het is tijd om weer plannen te maken.

De eerste keer post-corona reizen is spannend. Om jullie op weg te helpen een aantal tips ter voorbereiding.

1. Hou je aan de 1,5 meter afstand regel. Draag een mondkapje in het vliegtuig, bus, boot, taxibus.
2. Was vaker je handen.
3. Hoest en nies in je elleboog.
4. Gebruik papieren zakdoekjes.
5. Schud geen handen.
6. Ga niet mee op reis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
7. Ga niet mee op reis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
8. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de vliegmaatschappij/overnachtingsplek/reisorganisatie.
9. Betaal met pin of contactloos (pin of mobiel).

Bij bijna alle Nunatak groepsreizen kampeer je op een mooie plek midden in de natuur, weg van de mensenmassa’s en daarmee ook weg van mogelijke besmettingsbronnen. Om verdere risico’s zo veel mogelijk te verminderen zijn er deze specifieke kampeer-corona-regels.

1. Zorg ervoor dat je minimaal één mondkapje en één paar wegwerphandschoenen per dag bij je hebt.
2. Neem voldoende desinfecterende vloeistof mee voor je handen.
3. Gebruik altijd dezelfde mok/trog/lepel en was die zelf af.
4. Deel geen zonnebrand, snacks of water.
5. Nunatak zorgt voor een éénpersoonstent mocht je niet samen met iemand uit je eigen huishouden boeken.
6. Geef je medereizigers de ruimte.

Nunatak houdt de ontwikkelingen met betrekking tot de nieuwe reismogelijkheden nauwlettend in de gaten. Versoepelingen kunnen weer worden teruggedraaid, regels kunnen weer worden aangepast, reisadviezen kunnen weer veranderen.

Ben je op reis en verandert het reisadvies van geel weer naar oranje of zelfs rood? Volgens de Europese richtlijn over pakketreizen is Nunatak dan verantwoordelijk voor de repatriëring van zijn reizigers en de bijkomende kosten. Je begrijpt dat een kleine reisorganisatie als Nunatak die bijkomende kosten nooit kan dragen (of de reissommen moeten 5 x zo hoog worden om dit risico af te kunnen dekken). Je bent dus zelf aansprakelijk voor de bijkomende kosten die er eventueel ontstaan na zo’n wijziging. Denk daarbij aan quarantaine bij thuiskomst of gedwongen langer verblijf in het buitenland.

Laat je bij twijfel testen voordat je op reis gaat, vraag bij je reisverzekering hoe zij omgaan met corona en welke regels er gelden. Lees hier meer vragen en antwoorden.

Tot slot; ik kijk samen met jullie uit naar mooie reizen met prachtige wandelingen, top kampeerplekken en heel veel gezelligheid!

8 juni

De ANWB heeft een mooie overzichtssite met daarop de (Europese) landen waarnaar er gereisd mag worden.

3 juni

Meer en meer grenzen gaan weer open, er is goede hoop dat er binnen Europa weer mooie hike`s gemaakt kunnen worden. Kijk bijvoorbeeld eens naar Noorwegen Tafjordfjella.

25 mei

Inmiddels lijken er wat versoepelingen te komen met betrekking tot de reismogelijkheden binnen Europa. Kijk bij de nieuwsbrieven voor het laatste nieuws.

7 mei

Update voor de reizigers met vertrek na 31 mei; we weten nog niet precies wat er met de vluchten en vliegtickets gaat gebeuren na 31 mei 2020. Zodra er meer duidelijkheid is nemen we contact met je op.

2 april

De corona-dagen zijn inmiddels corona-weken geworden, we wennen al aan het idee dat het maanden zullen worden. Alle Nunatak reizigers zijn nu veilig thuis. Op het Nunatak kantoor is het rustig, zo niet stil. Deze week wel een aantal nieuwe opties op een paar zomer- en najaars-reizen, fijn. Ook support van een aantal vaste klanten in de vorm van een telefoontje en leuke kaartjes wat ik enorm waardeer in deze moeilijke tijden.

In deze time-out van ons normale hectische leven wil ik graag wat gedachtes met jullie delen. Ik zie het als een soort klankbord waar ook jullie gedachten en ideeën aan bod kunnen komen.

Ietwat verbaast zie ik concullega reisbedrijven en luchtvaartmaatschappijen driftig in de weer met de zogenaamde corona-vouchers. Als klant krijg je dan een soort tegoedbon voor de reis die je geboekt hebt. Voor mij persoonlijk voelt dat niet goed. Als touroperator hou je dan toch geld in de kas wat niet van jouzelf is. Nunatak geeft gewoon de reissom terug, ik heb er vertrouwen in dat jullie als vaste klanten weer voor een Nunatak reis zullen kiezen zodra dat weer kan.

Niemand heeft gekozen voor deze corona crisis, jij niet als klant en ik niet als Nunatak. Natuurlijk hebben reisorganisaties geld nodig om te overleven. De regering heeft flink wat steunmaatregelingen afgekondigd om in ieder geval de eerste 3 maanden door te komen.

De komende weken wil ik zo nu en dan een nieuwsbrief versturen. Een beetje reizen door ‘Memory Lane’, zoveel goede herinneringen aan prachtige bestemmingen, gezellige medereizigers, hartelijke contacten met lokale ‘agenten’.

Wil je met Nunatak van gedachten wisselen? Stuur een reisverhaal/verslag, je top 3 van je mooiste foto’s, een leuke film van een van je reizen. Ik zoek dan iets uit om te delen in een volgende nieuwsbrief.

Beneden hoor ik Neeltje (mijn vriendin) een aerobic-les opnemen voor haar vriendinnenclubje. Vrijdag organiseert ze een Paas speurtocht voor de kinderen in de wijk. Allemaal inspirerende initiatieven en ideeën waar ik blij van word.

Blijf gezond, zorg voor elkaar.

Lees hier de nieuwsbrief.

23 maart

De wereldwijde impact van het Coronavirus raakt de reisbranche in het diepst van het hart en heeft ook voor jou als reiziger grote impact.
 
De afgelopen week is het Coronavirus meer en meer in ons leven, ons denken en doen, het raakt ons allemaal, er is geen ontkomen aan. Het leven en je toekomst draait nu alleen om je gezondheid en de gezondheid van je geliefden. Vakantie is alleen vakantie in een veilige wereld.

Op het kantoor van Nunatak is het stil, we overleggen met de klanten die al geboekt hebben over de mogelijkheden en zorgen er nu voor dat de dagelijkse kosten voor Nunatak zo laag mogelijk zijn.

Ik wil hier ook iedereen bedanken die ons een hart onder de riem heeft gestoken de afgelopen week, dank!

 

Nunatak
De Erfgenamen 15
8334 SW Tuk
tel. 085 058 0023
e-mail: info@nunatak.nl
 
KvK: 62193929
BTW: NL001212466B88
IBAN: NL51INGB0006683663
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice