Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Madagaskar
Algemeen

Madagaskar is een lappendeken van landschappen, flora, fauna en volkeren. Van de rijstvelden reis je naar tropische wouden en van daar naar het strand of naar de 2 ½ kilometer hoge bergen.

Na aankomst in Tana (kort voor Antananarivo) rijd je meteen door naar Anjozorobe en ga je in de jungle op zoek naar de Indri Indri, de grootste lemur van Madagaskar. Overnachting in het Saha Forest Camp. 

Terug in Tana vlieg je naar Maroantsetra. Daar begint de eerste spectaculaire trekking door het Masaola NP naar Farakaraina. Je loopt 6 dagen door een van de weinige gebieden van Madagaskar waar het oerwoud nog (bijna) ongerept is.

Na een rustdag aan de kust in Antalaha waar je Macollone, een mooi privé reservaat/parkje bezoekt, begin je aan de tweede langere trektocht van 4 dagen in Marojejy.

Het Marojejy-massief is een van de meest majestueuze massieven van Madagaskar. Uniek in de wereld, door de ongelooflijke dichtheid van de bossen, de buitensporige uitbundigheid van de kliffen en de onvergelijkbare rijke flora en fauna. Het herbergt een uitzonderlijke diversiteit aan planten en dieren: ten minste 275 soorten varens, 35 soorten palmen, 149 soorten amfibieën en reptielen en 118 soorten vogels. Elf soorten Maki`s leven in het Park, waaronder de “zijde Sifaka” die endemisch is in de regio en helaas ernstig bedreigd is. 

Overland reis je verder naar Ankarana. Het Ankarana park ligt in de regio van Ambilobe en bestaat uit spitsgevormde rotsformaties met veel grotten ertussen: de grot van de vleermuizen met zijn vele stalagmieten en stalactieten, de `Kathedraal grot van Andrafiabe`, de grot van de krokodillen, de kristalgrot etc. In het oostelijke deel van het park, op 108 km van Diego Suarez, bevinden zich de kleine Tsingy, de "verloren rivier" en de grote "avenue de Mahamasina", allen natuurlijke schoonheden. Je hebt hier twee dagen te besteden. 

De reis wordt afgesloten met een bezoek aan Nosy-Be eiland waar je overnacht in een hotel aan het strand. Het is eventueel mogelijk om de reis te verlengen met een driedaagse boottocht.

Bookmark and Share
Nunatak
Nunatak | De Erfgenamen 15, 8334 SW Tuk | tel. 085 058 0023 | e-mail: info@nunatak.nl | KvK: 62193929 | BTW: NL064421946B01 | IBAN: NL51 INGB0006683663 | ANVR reisvoorwaarden


Website door Zaphyrion
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord